cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Otrokov razvoj: Dobro je vedeti

calendar-img

Močenje postelje
Čeprav je močenje postelje neprijetno tako za vas kot za otroka, je pogost pojav in povsem običajna faza v razvoju otroka.  Pri fantkih se ta težava pojavlja dvakrat bolj pogosto kot pri punčkah. Najpogosteje je močenje postelje povezano s čustvenimi in psihološkimi težavami. Celo genetika ima prste vmes – če so imeli s tem težave starši, jih bodo bolj verjetno imeli tudi otroci. 

Kako pomagati?
Otroku, ki ima takšne težave, lahko pomagate. Omejite pitje po večerji. Nikar naj otrok ne pije veliko pijače, ki vsebuje kofein. Ta snov namreč draži mehur in spodbuja k večjemu izločanju vode. Morda bo pomagalo, če boste v otroški sobi ali na hodniku pustili prižgano luč, da se otrok nočne poti do stranišča ne bo bal. Lahko pa k postelji postavite tudi kahlico, da pot do stranišča ne bo predolga. Otroka ne zbujajte, da bi šel ponoči na stranišče. Če boste to počeli, se ne bo sam naučil, kdaj ga tako tišči, da se mora prebuditi in iti na stranišče. 
Otroka nikoli ne kaznujte ali sramotite. To bi lahko imelo nasprotni učinek – lulati bi lahko začel v hlače tudi podnevi, njegova samozavest pa bi bila močno načeta. Nesreče pa vsekakor pričakujte.In še dobra novica. Večina otrok preraste nočno močenje postelje brez zdravljenja. Največkrat se to zgodi pred šestim letom. Pazite, da se iz takšnega otroka ne bo nihče norčeval, še posebej bodite pozorni na brate in sestre. Otroku povejte, da se takšne nesreče dogajajo tudi drugim in da o tem nihče ne želi govoriti. Dodajte, da bo kmalu zrastel in bodo težave minile.

arrow-img

1-4 TEDNE

1 MESEC

2 MESECA

arrow-img

1-4 tedne

Dobrodošel med nami, dragi dojenček!

news-img

Novorojenček se prilagaja na življenje zunaj maternice in v tem obdobju je izredno občutljiv in popolnoma odvisen od skrbi in nege staršev. Prvi mesec je obdobje spoznavanja in prilagajanja družine na novega družinskega člana. To je izredno lepo in čustveno obdobje, je pa tudi naporno obdobje.
Prvo leto, od rojstva do dopolnjenega prvega leta življenja, imenujemo obdobje DOJENČKA. Prve štiri tedne življenja še dodatno ločimo in jih označimo kot obdobje NOVOROJENČKA. Enega imate ravnokar v svojem naročju!

arrows-img

Preberi več

Naroči se in spremljaj razvoj svojega otroka!

Brezplačne tedenske e-novičke, ki podrobno spremljajo razvoj tvojega otroka.

Tvoj e-mail

Predvideni datum poroda / rojstni dan

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem