cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Otrokov razvoj: Odnos do vrstnikov

calendar-img

Vrstniki postajajo vse bolj pomembni …
Težko opredelimo, ali se osemletnik še vedno rad igra z igračami ali se raje druži z vrstniki; odvisno od otroka. Nekateri osemletniki še vedno radi pobegnejo v svet iger z avtomobilčki, osemletnice se še vedno rade igrajo z dojenčki, pa vendar ni v razvoju otroka to nič posebnega. Bolj je to odvisno od temperamenta otroka, dinamike odnosov v družini, dejstva, ali je otrok deležen dovolj pozornosti, itd. Če dobi dovolj pozornosti, se bo raje posvečal skupnim družinskim dejavnostim, sicer pa je večja verjetnost, da se bo umikal  v domišljijski svet igrač, računalnikov, televizije ipd.
Vrstniki postajajo otroku vse bolj pomembni in vedno več prostega časa želi preživeti z njimi. Združite prijetno s koristnim. Namesto posedanja doma pred računalniškimi igricami, zberite zunaj ekipo vrstnikov in jih naučite kakšno igro, ki ste jo vi igrali v mladih letih. Se še spomnite 'med dvema ognjema' ali igre 'slepi kozel'?
Kaj si mislijo drugi?
Med 8. in 12. letom, pa začne otroka bremeniti tudi mnenje drugih; svoje poglede začenja razumevati skozi poglede drugih, podobo o sebi pa skuša ustvariti tudi skozi pogled drugega. Otroku naenkrat ni več vseeno, kaj si mislijo o njem. Tukaj je osnova za prijateljstvo resnični odnos na ravni »dati-vzeti«, kar pomeni, da otrok vidi človeka kot nekoga, ki pomaga drugemu človeku in v ospredje pride zaupanje. Pri tej stopnji lastne refleksije je še vedno v središču on sam, vendarle pa mu je pomembna notranja izkušnja (dati-vzeti). Torej, prijatelji so tisti, ki jim zaupa.

arrow-img

1-4 TEDNE

1 MESEC

2 MESECA

arrow-img

1-4 tedne

Dobrodošel med nami, dragi dojenček!

news-img

Novorojenček se prilagaja na življenje zunaj maternice in v tem obdobju je izredno občutljiv in popolnoma odvisen od skrbi in nege staršev. Prvi mesec je obdobje spoznavanja in prilagajanja družine na novega družinskega člana. To je izredno lepo in čustveno obdobje, je pa tudi naporno obdobje.
Prvo leto, od rojstva do dopolnjenega prvega leta življenja, imenujemo obdobje DOJENČKA. Prve štiri tedne življenja še dodatno ločimo in jih označimo kot obdobje NOVOROJENČKA. Enega imate ravnokar v svojem naročju!

arrows-img

Preberi več

Naroči se in spremljaj razvoj svojega otroka!

Brezplačne tedenske e-novičke, ki podrobno spremljajo razvoj tvojega otroka.

Tvoj e-mail

Predvideni datum poroda / rojstni dan

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem