cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Otrokov razvoj: Prehrana

calendar-img

Uvedite redno prehrano
V devetem mesecu starosti je potrebno ob mešani hrani nadaljevati z dojenjem oziroma s hranjenjem po steklenički. Dojenček v tej starosti potrebuje vsaj še 2 mlečna obroka (materinega ali prilagojenega mleka) po 250 ml dnevno.

Neprilagojeno kravje mleko ni primerno do dopolnjenega prvega leta.
Če še niste uspeli uvesti vsakodnevne rutine pri hranjenju, storite to čim prej. Ob dveh mlečnih obrokih uvedite dopoldansko malico (sadne kašice), kosilo (zelenjava, juhe, občasno meso ali dodan rumenjak) in popoldanski ali večerni obrok (žitarice, skuta, jogurt, kruh). Poskusite se držati ustaljenega časa za obroke. Hrana, ki mu jo ponujate, naj ustreza načelom zdrave prehrane, saj se v otroštvu oblikuje okus in kasnejša navajenost na določeno hrano.

Večkrat dnevno pa se spomnite tudi na otrokovo potrebo po tekočinah in mu ponudite vodo, najbolje iz skodelice.
Pred dopolnjenim 12. mesecem dojenčku NE ponujamo neprilagojenega kravjega mleka, jajčnega beljaka, medu, svinjskega mesa, orehov, lešnikov, arašidov, gob, agrumov. V prvem letu zelo omejimo uporabo soli in dodajanje sladkorja.

arrow-img

1-4 TEDNE

1 MESEC

2 MESECA

arrow-img

1-4 tedne

Dobrodošel med nami, dragi dojenček!

news-img

Novorojenček se prilagaja na življenje zunaj maternice in v tem obdobju je izredno občutljiv in popolnoma odvisen od skrbi in nege staršev. Prvi mesec je obdobje spoznavanja in prilagajanja družine na novega družinskega člana. To je izredno lepo in čustveno obdobje, je pa tudi naporno obdobje.
Prvo leto, od rojstva do dopolnjenega prvega leta življenja, imenujemo obdobje DOJENČKA. Prve štiri tedne življenja še dodatno ločimo in jih označimo kot obdobje NOVOROJENČKA. Enega imate ravnokar v svojem naročju!

arrows-img

Preberi več

Naroči se in spremljaj razvoj svojega otroka!

Brezplačne tedenske e-novičke, ki podrobno spremljajo razvoj tvojega otroka.

Tvoj e-mail

Predvideni datum poroda / rojstni dan

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem