cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Ojoj, dva sta

Avtor: Ines Trbanc | 17.6.2021

Kaj bi bilo lahko še lepše? v meni se je pojavil strah, kaj pa če ne bo vse v redu, kako bom jaz to zdaj z dvema, sestra pa polna optimizma: "Jaaa jaz sem jih želela, ti si jih pa dobila."

Stara sem bila 26 let, s partnerjem sva bila skupaj 9 let, ravno sem podpisala pogodbo za nedoločen čas in začela sva graditi najin dom (novo hišo). Pa me je neko jutro prebudila strašna slabost, bila sem utrujena in utrujena, kar res ni bilo podobno mojemu počutju drugače.
Kaj hitro sem odkrila, da sem noseča, pri 2 tednih sem šla do ginekologinje in zatrjevala, da sem noseča, ker mi ni mogla popolnoma potrditi nosečnosti, me je naročila na pregled čez dobrih 6 tednov.
In ja, uležem se na stol in gledam v ekran, ko mi dela vaginalni pregled, opazim, da se vidita dva srčka. Prva reakcija je bil smeh in vprašanje: "A jaz prav vidim, da sta dva?" Dobila sem pritrdilni odgovor, dvojčke boste imela gospa, čestitam.
Polna navdušenja stopim čez prag bolnišnice in najprej kličem sestro, partnerju sem rekla, da mu bom raje povedala iz oči v oči. Sestra v smeh, jaz pa naenkrat v neutolažljiv jok, v meni se je pojavil strah, kaj pa če ne bo vse v redu, kako bom jaz to zdaj z dvema, sestra pa polna optimizma: "Jaaa jaz sem jih želela, ti si jih pa dobila." Jaz sama nikoli niti pomislila nisem, da bi lahko imela dvojčka.
Tako sta živela v meni dva srčka, res zelo skrbno so nas pregledovali. Kar pa moram izpostaviti je prvi pregled za nuhalno svetlino pri dr. Levak Hozjan, ta ginekologinja si zasluži nagrado za srčnost, tako mene kot partnerja je resnično pomirila, niti enkrat po tem pregledu nisem podvomila vase, v otroka v meni ali pa v to, da česa ne bom zmogla.
Napovedala mi je, da zmorem priti do 37. tedna in to se je tudi zgodilo, brez slabosti, brez kakršnih koli večjih težav, noro dobri izvidi, noro dobre meritve obeh vedno. Tako smo bile sprejete na oddelek za predpripravo na porod v Ljubljansko porodnišnico nekega petka zjutraj, kjer ti povejo kako so se odločili, da bojo speljali porod in resnično vse pregledajo.
Tam sem izvedela, da me čaka carski rez, ki so mi ga nato naredili naslednji dan zaradi blage preeklampsije in pa malo manjše meritve ene od deklic. Rodila sem s carskim rezom s spinalno metodo, ki bi jo ponovila še 100 krat.
Med samim porodom in po njem, dokler nismo odšle domov, je bilo osebje res perfektno, srčno, vredno samih pohval, rodili sta se zdravi deklici, ena je tehtala 2460g in druga 2630g. Kaja in Lara sta se pravilno razvijali tudi po porodu, sedaj sta skoraj dve letni deklici, nadobudni, navihani in predvsem veseli deklici, ki nas vse resnično razveseljujeta. Sedaj pa smo pred kratkim izvedeli da nas bo razveselil še en sonček, tako bosta naši dvojčici postali tudi starejši sestrici. Malo presenečeni, a polni optimizma in pozitivne energije pričakujemo 3 člana ki ga bomo še kako veseli.


Vsak uporabnik portala Ringaraja.net lahko za vsako zgodbo glasuje le enkrat. Da bi bil glas veljaven, morate na svojem elektronskem naslovu potrditi vašo istovetnost s klikom na elektronsko sporočilo, ki vam ga bomo poslali. Zahvaljujemo se vam za potrpljenje!

Prosimo, vnesite vaš e-mail naslov.OSTALE NOSEČNIŠKE ZGODBE
Luč na koncu tunela
V obdobju koronavirusa in groznemu delovniku v službi sem že popolnoma obupala nad mislijo, da bi lahko kdaj zanosila...
Negativen nosečniški test
Že mesec in pol nimam menstruacije. Test je bil pred tednom dni negativen vsaj dvakrat, zato sem ga ponovila.
Ko zgodi se čudež
Se vozim domov in si pri sebi rečem "Če sem pa zdaj noseča in če bo punčka, ji bo ime Vita'. In tako si dobila ime, ...
Čudež življenja
Moja zgodba sega 10 let nazaj. Stara sem bila 24 let, ko sem prvič zanosila in takrat še nisem vedela, kaj vse gre la...