cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Plod v 10. tednu

calendar-img

Plod še naprej raste z neverjetno hitrostjo in veselo plava po velikanskem prostoru, ki mu je na voljo. Žal je zaenkrat še vedno premajhen, da bi mamica čutila njegove plavalne podvige.  Zdaj je velik že 3 – 3,2 centimetra! Tehta pa že cele 4 grame. To je približno toliko kot štiri sponke za papir. Srček veselo bije, in sicer kar s 160 udarci na minuto. V tem tednu so se dokončno razvili majceni prstki, pet jih je na vsaki roki! Tudi ostali sklepi so večinoma že formirani: komolci, zapestja, kolena, ramena in gležnji.

Veke se še razvijajo. Plod bo imel oči zaprte vse do 25. oziroma 27. tedna. Zdaj so se  začeli oblikovati tudi zunanji spolni organi, dokončno izoblikovani pa so tudi uhlji in zgornja ustnica.

In za konec še največji dosežek tega tedna: repek našega malega ploda je izginil. Končni del hrbtenice se je oblikoval v trtico, zakrneli odrastek. Trtica je pri ultrazvočni preiskavi pomemben del, kajti plode vedno merijo od trtice do temena glavice in s tem določijo predvideni datum poroda in trajanje nosečnosti. 

arrow-img

1. TEDEN

2. TEDEN

3. TEDEN

arrow-img

Noseči ste: 1 tednov

Če bo šlo vse posreči, je tole vaša zadnja menstruacija. No, čez dobro leto spet pride…

news-img

Danes je prvi dan vaše zadnje menstruacije, no vsaj za naslednjih devet mesecev! Noseči sicer še niste, a za izračun predvidenega termina poroda, je ta datum pomemben, zato si ga zapomnite. Ta teden se šteje že kot prvi teden nosečnosti.

arrows-img

Preberi več

Naroči se in spremljaj razvoj svojega otroka!

Brezplačne tedenske e-novičke, ki podrobno spremljajo razvoj tvojega otroka.

Tvoj e-mail

Predvideni datum poroda / rojstni dan

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem