cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Mami v 18. tednu

calendar-img

Počasi bo spet čas za obisk pri ginekologu. Kot ponavadi vas bodo stehtali, zmerili pritisk, sledilo bo poslušanje srčka. Ste že kdaj slišali lepši zvok? Zagotovo ne! Kakšen balzam za ušesa!

Tudi pogled na  plod pri ultrazvočni  preiskavi je eno samo veselje, saj se le-ta  premetava, obrača okrog in okrog, sesa palček, kolca, mežika in še kaj! Ne pozabite spomniti ginekologa, naj vam natisne kakšno sličico. Pa še to, zunanji spolni organi zarodka so že dobro vidni. Če jih bo dojenček le želel pokazati.

Pa poglejmo, kakšne nosečnostne radosti nas še čakajo. Nekatere bodoče mamice se začenjajo pritoževati, da ne morejo dobro spati, saj jih rastoči trebušček že ovira. Pritožujejo se predvsem tiste, ki so bile navajene spati na trebuhu. Ja, nič ne bo pomagalo, navaditi se bo treba spati na boku. Da vam bo malce bolj udobno, si med noge položite blazino, če vam ustreza, pa si lahko blazino položite tudi pod trebušček. Nič ne bo škodilo tudi, če boste pred spanjem naredili nekaj vaj za medenico.

Maternica zdaj sega že skoraj do popka.

Občutite lahko  občasno neredno bitje srca, morda vrtoglavico. Vse to je reakcija na povečano količino krvi v telesu in je povsem normalen pojav v nosečnosti! Če se le ne dogaja prepogosto, ampak nekajkrat na teden, je to normalno. A v vsakem primeru posvet pri zdravniku ne bo škodil.

Imate morda kdaj čuden občutek krčevitega oziroma sunkovitega premikanja v maternici? Samo brez panike! Plodu se samo kolca. Nekateri zelo pogosto kolcajo in ko se enkrat navadite na občutek, je neverjetno smešno.

arrow-img

1. TEDEN

2. TEDEN

3. TEDEN

arrow-img

Noseči ste: 1 tednov

Če bo šlo vse posreči, je tole vaša zadnja menstruacija. No, čez dobro leto spet pride…

news-img

Danes je prvi dan vaše zadnje menstruacije, no vsaj za naslednjih devet mesecev! Noseči sicer še niste, a za izračun predvidenega termina poroda, je ta datum pomemben, zato si ga zapomnite. Ta teden se šteje že kot prvi teden nosečnosti.

arrows-img

Preberi več

Naroči se in spremljaj razvoj svojega otroka!

Brezplačne tedenske e-novičke, ki podrobno spremljajo razvoj tvojega otroka.

Tvoj e-mail

Predvideni datum poroda / rojstni dan

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem