cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Mami v 25. tednu

calendar-img

Trebušček kar raste in zdaj mu že lahko rečemo trebuh. No, zaenkrat še ni tako velik, da bi vas pretirano oviral, pa tudi preveč okorno se še ne počutite. Zdaj ste že v obdobju, ko je prijetno obiskovati trgovine z otroško opremo in oblačili. Verjetno se počutite kar malce izgubljeno, saj nimate pojma, kaj boste potrebovali, katere številke oblačilc bodo primerne za novorojenčka, koliko plenic in seveda kakšne potrebujete. Osnovna odločitev, ki jo boste morali sprejeti je, ali boste uporabljali pleničke za enkratno uporabo ali pa boste mali ritki namenili bombažne plenice. Obe vrsti imata svoje prednosti in slabosti, odločitev pa je samo vaša. Svetujemo vam, da z nakupi počakate do obiska Šole za bodoče starše. Tam vam bodo namreč znali svetovati, kaj in kako kupiti. V večini teh šol imajo pripravljen tudi seznam vseh potrebnih stvari za novorojenčka. Če se ga boste držali, ne morete zgrešiti. V nasprotnem primeru se vam lahko zgodi, da boste nakupili kup stvari, ki jih ne boste uporabili niti enkrat.

V tem obdobju vas moramo opozoriti na znake, ki nakazujejo grozeč prezgodnji porod. Če opazite naslednje znake, se čim prej posvetujte z zdravnikom: več kot 5 bolečih krčev maternice v eni uri, krvav (svetlo rdeč) izcedek iz nožnice, zatekanje obraza, rok in sprednjega dela goleni, glavobol, tiščanje v žlički, pobliskavanje pred očmi, boleče, pekoče uriniranje (kaže na možno vnetje mehurja, ledvic ali sečnega trakta), ostra ali dolgotrajna bolečina v trebuhu, dolgotrajno bruhanje, nenaden curek čiste vodene tekočine iz nožnice, topa bolečina v križu, ki ne popusti niti po počitku, občutek tiščanja navzdol v maternici.

Nikakor vas nočemo strašiti, a je dobro, da ste na spremembe pozorni in ob morebitnem pojavu takoj poiščete zdravniško pomoč.

POMEMBNO! Na znake prezgodnjega poroda bodite pozorne vse do 34. oziroma tja do 37. tedna nosečnosti. Po tem tednu so novorojenčki donošeni, zreli in povsem sposobni za samostojno življenje.

arrow-img

1. TEDEN

2. TEDEN

3. TEDEN

arrow-img

Noseči ste: 1 tednov

Če bo šlo vse posreči, je tole vaša zadnja menstruacija. No, čez dobro leto spet pride…

news-img

Danes je prvi dan vaše zadnje menstruacije, no vsaj za naslednjih devet mesecev! Noseči sicer še niste, a za izračun predvidenega termina poroda, je ta datum pomemben, zato si ga zapomnite. Ta teden se šteje že kot prvi teden nosečnosti.

arrows-img

Preberi več

Naroči se in spremljaj razvoj svojega otroka!

Brezplačne tedenske e-novičke, ki podrobno spremljajo razvoj tvojega otroka.

Tvoj e-mail

Predvideni datum poroda / rojstni dan

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem