cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Mami v 29. tednu

calendar-img

Se sploh še spomnite, kako je bilo, preden ste zanosili? Prednosečniška garderoba počiva v omari, medtem ko vi odštevate dneve in se sprašujete, ali boste sploh še kdaj zlezli v najljubše nenosečniške hlače. Kar brez skrbi, dojenje, ukvarjanje z novim družinskim članom, predvsem  pa dolgi sprehodi bodo poskrbeli, da vam bodo kmalu znova pristajale. 

Srbečica, ki se pojavlja na delih, kjer se koža najbolj razteza, naj vas opomni, da koža potrebuje več vlage. Ne pozabite na mazanje z vlažilnimi kremami, s kremami proti strijam ali pa kar olivnim ali mandljevim oljem. Še bolje bo, če bo to delo opravil bodoči očka!

Medtem ko maternica raste, je v njeni okolici vedno manj prostora za ostale organe. Kot smo že povedali, lahko zaradi tega malce težje dihate, lahko vas boli hrbet in noge, peče zgaga ali imate težave s počasno prebavo. Te težave lahko omilite s pravilno prehrano, pravilno držo telesa ter redno telesno aktivnostjo. Seveda ne pozabite na počitek.

NASVET: Ves čas poudarjamo pomen počitka, gibanja in pravilne prehrane, pri tem pa pozabljamo, kako težko je to doseči. Naporen urnik na delovnem mestu je ponavadi največja ovira pri doseganju tega cilja. Vendar je z malo truda lahko doseči izvrstne rezultate. Za malico (najbolj praktično je sadje ali jogurti) poskrbite že zjutraj in si jo prinesite s seboj, med delom se večkrat pretegnite, naredite nekaj korakov, pri tem globoko dihajte in si raztegnite roke. Če se le da, stopite tudi na svež zrak (za nekatere je to žal iluzija). In še to: prinesite si svoj najljubši kozarec in 1,5 l plastenko vode. Skrbite, da bo kozarec vedno poln, na koncu dneva morata biti plastenka in kozarec prazna. 

Pa še to, nikar nikomur ne dovolite, da vam pride do živega. Tovrsten stres zdaj ne pride v poštev. Dopovejte si, da je zdaj pomembno samo bitje, ki raste v vaši maternici.   

arrow-img

1. TEDEN

2. TEDEN

3. TEDEN

arrow-img

Noseči ste: 1 tednov

Če bo šlo vse posreči, je tole vaša zadnja menstruacija. No, čez dobro leto spet pride…

news-img

Danes je prvi dan vaše zadnje menstruacije, no vsaj za naslednjih devet mesecev! Noseči sicer še niste, a za izračun predvidenega termina poroda, je ta datum pomemben, zato si ga zapomnite. Ta teden se šteje že kot prvi teden nosečnosti.

arrows-img

Preberi več

Naroči se in spremljaj razvoj svojega otroka!

Brezplačne tedenske e-novičke, ki podrobno spremljajo razvoj tvojega otroka.

Tvoj e-mail

Predvideni datum poroda / rojstni dan

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem