cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Mami v 32. tednu

calendar-img

Trebuh raste in marsikatera nosečnica opisuje, da se počuti kot slon, nilski konj ali nasedli kit! Te primerjave verjetno povedo vse. Maternica je  že 12,5 centimetrov nad popkom. Velik trebuh vse bolj ovira gibanje, težišče je že kar nekaj časa premaknjeno, to pa lahko povzroča težave z ravnotežjem. Nasvet do konca nosečnosti je naslednji: premikajte se počasi, predvsem pa z občutkom! Ravnotežje zna ponagajati predvsem v kopalnici, zato bodite še posebej previdne pri tuširanju! Čeprav se sliši zelo osnovnošolsko, pa vendar precej nosečnic v zadnjih tednih nosečnosti išče zdravniško pomoč prav zaradi padcev v kopalnici.

Sprehodom se nikar ne odpovejte!!!! A tudi tu previdnost ne bo odveč! Če si dovolimo majhen nasvet: za varnostno blazino lahko uporabite bodočega očka.

V tem obdobju so misli bodočih mamic vse bolj pogosto usmerjene k bližajočemu se porodu! Ali porod res tako zelo boli? Ali bom sploh zmogla? Kdaj moram v porodnišnico? Kaj če me porod prehiti? Kako naj prepoznam popadke? Kako naj jih merim? Kaj naj naredim, če mi odteče voda? Kako bom sploh vedela, da mi je odtekla voda?

To so le nekatera od vprašanj, ki rojijo po glavi bodočim mamicam! In vsa so povsem upravičena! Naj na tem mestu namesto odgovora na prvo vprašanje ponudimo naslednji nasvet. Ali ga boste upoštevali, je vaša osebna odločitev!

Nikar in nikoli ne poslušajte zgodbic (častne izjeme so izvzete) žensk, ki opisujejo svoje izkušnje s porodi. Verjemite, zgodbe so napihnjene do skrajnosti in samo škodilo vam bo, če jih boste jemale za suho zlato. Ste kdaj poslušale zgodbice fantov, ki so služili vojaški rok? No, zgodbice žensk o porodih so ženska različica moških vojaških zgodb! Ko pripovedovalke zgodbic vidijo, kako bodočo mamico obliva srh in se ji tresejo roke, se še bolj spustijo v pretiravanja. Torej, izognite se nepotrebnemu stresu! Porod je nekaj povsem naravnega in bolj kot boste nanj pripravljene – posebej pomembna je psihična priprava – lepši bo. Ja, prav ste prebrale, porod je lepa izkušnja! Svetujemo vam, da se prepustite rokam izkušenih babic (morda tudi babičarja) in upoštevate njihova navodila. Se splača! Malo bitje bo tako še hitreje v vaših rokah!

Sicer pa ste že - ali pa še boste - odgovore na vsa vprašanja o porodu in o skrbi za novorojenčka dobile v Šoli za bodoče starše. Če še niste začele obiskovati predavanj, je zdaj res že skrajni čas, da se jih udeležite.

arrow-img

1. TEDEN

2. TEDEN

3. TEDEN

arrow-img

Noseči ste: 1 tednov

Če bo šlo vse posreči, je tole vaša zadnja menstruacija. No, čez dobro leto spet pride…

news-img

Danes je prvi dan vaše zadnje menstruacije, no vsaj za naslednjih devet mesecev! Noseči sicer še niste, a za izračun predvidenega termina poroda, je ta datum pomemben, zato si ga zapomnite. Ta teden se šteje že kot prvi teden nosečnosti.

arrows-img

Preberi več

Naroči se in spremljaj razvoj svojega otroka!

Brezplačne tedenske e-novičke, ki podrobno spremljajo razvoj tvojega otroka.

Tvoj e-mail

Predvideni datum poroda / rojstni dan

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem