cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Mami v 34. tednu

calendar-img

Proti koncu gremo! Še približno 6 tednov in spoznali boste bitje, ki ga že osem mesecev nosite v telesu. Vaše misli so v glavnem usmerjene v porod in v skrb za novorojenčka. V Šoli za bodoče starše so vam podrobno razložili potek poroda in njegove tri faze, zato naj jih na tem mestu le na kratko ponovimo. Prva faza poroda se začne, ko popadki postanejo redni. Pripravite uro, s katero jih boste merili. Čas med popadkoma je čas med začetkom dveh popadkov. Prav vam bo prišel tudi podatek o trajanju popadka. Presenečeni boste, da en pravi popadek traja več kot minuto. Popadki bodo sprva precej nežni, sčasoma bodo postajali vse močnejši in redni. Prva faza poroda je najdaljša, saj ponavadi traja več ur. Ponavadi se začne doma, konča pa na porodni postelji. Med prvo fazo poroda se maternično ustje odpira in ko je popolnoma odprto (10 centimetrov), se začne druga faza poroda, iztis novorojenčka na svet. Ta faza poroda se konča z rojstvom otroka! S tem je glavno delo opravljeno, poroda pa še ni konec! Medtem ko boste vi že uživali v prvih trenutkih s svojim novorojenčkom, se bo začela še tretja faza poroda, v kateri se bo porodila posteljica. Večina mamic se te faze sploh ne zaveda, saj je preveč zaposlena z občudovanjem novorojenčka in štetjem prstkov.

Kmalu po porodu vam bo babica pokazala, kako podojiti novorojenčka. Prevevali vas bodo nepopisni občutki, ki vam bodo za vedno ostali v spominu! In očku tudi!

Pa še to: v posteljici se je že začel izločati hormon, ki bo sprožil nastajanje mleka v prsih.

arrow-img

1. TEDEN

2. TEDEN

3. TEDEN

arrow-img

Noseči ste: 1 tednov

Če bo šlo vse posreči, je tole vaša zadnja menstruacija. No, čez dobro leto spet pride…

news-img

Danes je prvi dan vaše zadnje menstruacije, no vsaj za naslednjih devet mesecev! Noseči sicer še niste, a za izračun predvidenega termina poroda, je ta datum pomemben, zato si ga zapomnite. Ta teden se šteje že kot prvi teden nosečnosti.

arrows-img

Preberi več

Naroči se in spremljaj razvoj svojega otroka!

Brezplačne tedenske e-novičke, ki podrobno spremljajo razvoj tvojega otroka.

Tvoj e-mail

Predvideni datum poroda / rojstni dan

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem