cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Mami v 41. tednu

calendar-img

Tako nestrpno ste pričakovale predvideni datum poroda, znanilcev bližajočega se dogajanja pa nikakor še noče biti. 40 % nosečnic rodi preko dneva D, vzrokov za to pa je veliko. Običajno se to zgodi že v začetku zaradi napačne določitve dolžine trajanja nosečnosti. Kljub zgodnjim ultrazvočnim preiskavam, ki določijo datum poroda dokaj natančno, in sicer – 2 do + 3 dni razlike med dolžino ploda in dejanskim trajanjem nosečnosti, pa je pri večini nosečnic, ki so se znašle preko dneva D verjetno, da še ni nastopil pravi oz. naravni dan poroda. Nikar ne bodite v skrbeh. Z rednim in vsaj 2-krat tedenskim obiskom ginekologa (oziroma po njegovi presoji vsak drugi dan) ter beleženjem plodovih gibov (še vedno naj bi jih bilo dnevno vsaj 10), nizkim krvnim tlakom in normalnostjo urina ste še vedno varni. Ginekolog bo morda ocenil količino plodovnice z ultrazvočno preiskavo ali natančneje določil stanje ploda. Če bo količina plodovnice upadla ali ne bodo plodovi utripi v zapisu CTG-ja več tako raznoliki, bodo v porodnišnici umetno pospešili začetek poroda.

arrow-img

1. TEDEN

2. TEDEN

3. TEDEN

arrow-img

Noseči ste: 1 tednov

Če bo šlo vse posreči, je tole vaša zadnja menstruacija. No, čez dobro leto spet pride…

news-img

Danes je prvi dan vaše zadnje menstruacije, no vsaj za naslednjih devet mesecev! Noseči sicer še niste, a za izračun predvidenega termina poroda, je ta datum pomemben, zato si ga zapomnite. Ta teden se šteje že kot prvi teden nosečnosti.

arrows-img

Preberi več

Naroči se in spremljaj razvoj svojega otroka!

Brezplačne tedenske e-novičke, ki podrobno spremljajo razvoj tvojega otroka.

Tvoj e-mail

Predvideni datum poroda / rojstni dan

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem