cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Mami v 6. tednu

calendar-img

Se zavedate, da ste noseči že cel mesec?! Raven nosečnostnih hormonov v vašem telesu raste, zato so tudi jutranje slabosti vsak dan hujše. Čeprav se slabosti imenujejo jutranje, se lahko pojavijo ob kateremkoli delu dneva, tudi zvečer ali ponoči. Proti jutranji slabosti se skušajte boriti z enakomerno razporejenimi obroki hrane čez cel dan. Obroki naj bodo majhni in uravnoteženi. In še majhen nasvet: na nočni omarici imejte nekaj krekerjev. Še preden zjutraj vstanete, jih počasi grizljajte. Želodec bo tako imel delo in morda vam ga bo uspelo pretentati, da bo »pozabil« na slabost.

V prsih lahko občutite ščemenje, morda so tudi težje, poleg tega lahko temni del bradavice še potemni. Vse te spremembe lahko pripišete povečanemu pritekanju krvi v dojke, pa tudi delovanju hormonov progesterona in estrogena, ki sta močno povišana.

Količina krvi in plazme v telesu se povečuje. Zato vam svetujemo, da čez dan popijete vsaj liter in pol vode, ki naj bo razporejena enakomerno čez dan. Skušajte se izogibati gaziranim pijačam, v njih je namreč veliko sladkorja, poleg tega pa pri nekaterih nosečnicah povzročajo še večjo slabost in napihnjenost. Nadomestite jih s sokovi, čaji oziroma še najboljše z navadno vodo. Seveda pa ne pozabite na Donat, ki bo spravil polenjeno črevo spet v pogon. Progesteron namreč upočasnjuje prebavo in širi črevo. Nosečnice imajo občutek, da se jim je napel trebuh, lahko pa tožijo tudi za prekomernimi vetrovi. Tudi to je naraven proces in del normalne nosečnosti, žal.

arrow-img

1. TEDEN

2. TEDEN

3. TEDEN

arrow-img

Noseči ste: 1 tednov

Če bo šlo vse posreči, je tole vaša zadnja menstruacija. No, čez dobro leto spet pride…

news-img

Danes je prvi dan vaše zadnje menstruacije, no vsaj za naslednjih devet mesecev! Noseči sicer še niste, a za izračun predvidenega termina poroda, je ta datum pomemben, zato si ga zapomnite. Ta teden se šteje že kot prvi teden nosečnosti.

arrows-img

Preberi več

Naroči se in spremljaj razvoj svojega otroka!

Brezplačne tedenske e-novičke, ki podrobno spremljajo razvoj tvojega otroka.

Tvoj e-mail

Predvideni datum poroda / rojstni dan

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem