TABORI, ŠOLE IN KOLONIJE ZA OTROKE >
Srednjeveški tabor za otroke

Srednjeveški tabor za otroke od 9. do 15. leta na ekološki kmetiji na Jasi v Preski nad Kostrevnico že četrto leto organizira Kud Sredina iz Ljubljane.

Vsak dan bomo začeli z otroškimi srednjeveškimi igrami in plesom ob živi glasbi. Na delavnicah si bomo izdelali: lesen meč in ščit, ki ga bo krasil kos polsti z grbom, iz nepredene volne bomo oblikovali srednjeveško pokrivalo in nakit. Preizkusili se bomo v viteških veščinah: mečevanju, plesu, lokostrelstvu, pesništvu ter lepopisju; ob večerih se bomo predstavili kot spretni in duhoviti dvorni norčki (žongliranje, hoja s hoduljami, skeči, itd.), zakurili ogenj, spekli kruh in jabolko na palici ter si pripravili srednjeveško pojedino z odprtega ognjišča. Odšli bomo tudi na pohod do gradu Bogenšperk. Zadnji dan bomo vitezi in dame povabili starše, da se preizkusijo v srednjeveških spretnostih.

Bivali bomo na kmetiji "Na jasi" v Preski nad Kostrevnico, na južnem obrobju Posavskega gričevja, na poti od Litije do Čateža. Kmetijo obdaja neokrnjeno naravno okolje, iz bližnjega griča pa se razprostira pogled od Snežnika do Pece. Vsak dan bomo lahko postorili tudi nekaj za ovce, kokoši, psa in mačko, ki bivajo na kmetiji. Otroci bodo spali na skupnih ležiščih, hrana bo iz ekološke pridelave (vsak dan bo 5 obrokov).

Ključni tekmovalni podatki
LOKACIJA:
vas Preska

TERMIN:
od 2. 7. do 9. 7. 2010

ŠTEVILO OSEB:
1 otrok med 9. in 15. letom

CENA (informativno):
260,00 €

ODDAJ
GLAS
Galerija slik

KUD Sredina
Kulturno umetniško društvo Sredina je organizirana iniciativa, ki je dejavna na številnih področjih družbenega življenja. Organizira otroške delavnice in tabore, predavanja, seminarje, ekskurzije, umetniške delavnice, ter oblikuje študijske in umetniške skupine. Vsebine, ki jih člani pri svojem delovanju vzpodbujajo, sežejo do številnih družbeno in kulturno aktualnih vprašanj. Skupno polje iniciative je duhovna znanost ali antropozofija, ki z znanstveno celovitimi in sodobniku primernimi izhodišči pri raziskovanju in delovanju predstavlja praktično pomoč. Sodelujemo tudi s kmetijo Na Jasi.
Podatki o tekmovalcu
Naslov:
Ziherlova ulica 2, Ljubljana

Telefonske Št.:
040 298 723

E-mail:
alja.venturini@sredina.org

Spletna stran:
http://www.sredina.org/

Glasovanje je zaključeno!
Zmagovalci in nagrajenci bodo objavljeni jutri, 15.6.
Organizator izbora
Top družinska ponudba je:

Pokrovitelja izbora sta: