RE: Nasilje v šolah (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Stanislava_ -> RE: Nasilje v šolah (11.1.2015 14:49:45)

IZVIRNO SPOROČILO: patrino


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Ajajaj,Stanislava- manjkala pri psihologiji, zato spet kiks[sm=smiley26.gif] - ne izhajamo vedno iz sebe - izhajamo iz izkušenj in doživetij ( ne vedno lastnih)- to pa je v tem primeru res.


Iz čigavih pa boš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . A iz mojih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]



Seveda tudi iz tvojih, ki jih včasih lahko preberem tule gor.Zakaj pa ne?


Ker ti manjka osnovne logike.




patrino -> RE: Nasilje v šolah (11.1.2015 14:50:32)


IZVIRNO SPOROČILO: liliana


IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Pa si predstavljajte ob tem odraslo konkretno žensko z grozečim pogledom in vso živčno, ki z viška gleda in se huduje nad tujega ( lahko si predstavljate vašega) malega 4- letnika sredi vrtčevskega hodnika.Njegova mami in ati sta drugje, vzgojiteljica ga tudi ne vidi... On stoji tam s prestrašenimi očmi ona pa mu grozi, da bo strela in grom, če se bo še enkrat dotaknil njegovega Franceljna. Pa ima ta grozeča teta za dokaz le besede svojega otroka in opravičevanje mlahave vzgojiteljice. Zadeva se še ni imela čas preiskati, otrokove besede se še niso uspele tako ali drugače dokazati. Pa nima veze. Glavno da je dečko prestrašen in da je stvar " rešena". To pa, da mogoče Francelj svoje zadeve malo potencira, da se mu v resnici mogoče ne da v vrtec, pa mu je mali " kriminalec" prišel prav za izgovor pri tem. Ali pa , da se mogoče bogi kriminalec želi le igrati s Franceljnom in mu to malo bedasto kaže...Na to se pa ne splača pomisliti. In tudi, če je res mali nasilnež, bo po moje ob tej grozljivi izkušnji potegnil ven nauk:" Tega ne smem več delati tako, da me tale grozna teta vidi. To moram početi na skrivaj..."


Tebi se pa vidi, da v službi dosti pravljic in basni prebereš.....ker si izredno poklicno deformirana.......


Ah, Lili, ni to, veš. Ravno obratno. Preveč tragedij, ki jih prav bedasto naštimajo zaplankani starši vidim, zato me divjanje konja s plašnicami v tisto grozljivo smer še toliko bolj moti. Ko bi vsaj konj sam telebnil v jamo. Tako pa takšni kiksi s seboj v nesrečo potegnejo še veliko nič krivih ljudi.




Stanislava_ -> RE: Nasilje v šolah (11.1.2015 14:51:53)

IZVIRNO SPOROČILO: patrino


Tako pa takšni kiksi s seboj v nesrečo potegnejo še veliko nič krivih ljudi.


Prepreči, regiraj, namesto da opletaš z besedami. Če ne reagiraš, si sokriva.




patrino -> RE: Nasilje v šolah (11.1.2015 14:56:49)


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: patrino


Tako pa takšni kiksi s seboj v nesrečo potegnejo še veliko nič krivih ljudi.


Prepreči, regiraj, namesto da opletaš z besedami. Če ne reagiraš, si sokriva.

Stanči- brez skrbi- sicer sem ti že povedala- pa vseeno ponavljam. Reagiram, preprečim in se ne obračam okrog kot nekateri, ki samo štrikajo in kvačkajo in jim je največji uspeh končan patent brez spuščenih zank. [sm=smiley2.gif]




liliana -> RE: Nasilje v šolah (11.1.2015 15:00:17)


IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Ah, Lili, ni to, veš. Ravno obratno. Preveč tragedij, ki jih prav bedasto naštimajo zaplankani starši vidim, zato me divjanje konja s plašnicami v tisto grozljivo smer še toliko bolj moti. Ko bi vsaj konj sam telebnil v jamo. Tako pa takšni kiksi s seboj v nesrečo potegnejo še veliko nič krivih ljudi.


Saj si nekoč dejala, da v službi nisi tako direktna kot na forumu.....to si potem lahko razlagam, da v službi zaplankanim staršem prikimavaš in si sama nadeneš plašnice ter deluješ po liniji najmanjšega odpora.....tem istim staršem, katere potem na RR tako dramatično zmerjaš, dramatično svetuješ, dramatično očitaš in korigiraš ter jih na še bolj dramatičen način poimenuješ.......




Stanislava_ -> RE: Nasilje v šolah (11.1.2015 15:02:50)

IZVIRNO SPOROČILO: patrino


Reagiram, preprečim in se ne obračam okrog kot nekateri, ki samo štrikajo in kvačkajo in jim je največji uspeh končan patent brez spuščenih zank. [sm=smiley2.gif]


Če bi, bi bila vsaj debata zaklenjena. In kakšna vrata odklenjena. Pa ne, ker nisi sposobna in ker nimaš dovolj trdne morale.

Kvačkanje - krasno opravilo. Pripročam, tudi tebi. Morda se ti razjasni kakšna logika in vzorec.




Frodo Bisagin -> RE: Nasilje v šolah (11.1.2015 17:15:02)


IZVIRNO SPOROČILO: petea

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Med ostalim v poglavju Za starse, podpogalvje kaj storiti ce je vas otrok.... pise:
"Ne poskušajte stopiti v stik s starši otroka, ki je nasilen do vašega otroka. To je ponavadi prvi odziv staršev, vendar se stanje zaradi tega včasih samo še poslabša. Učitelji in svetovalni delavec v šoli so tisti, ki morajo kontaktirati starše nasilnega otroka ali otrok. "
Kontaktiranje otroka brez vednosti starsev je ustrahovanje in popolnoma nesprejemljivo.


Kako iz zapisanega v citatu izpelješ svojo spodnjo trditev?


Z osnovno logiko in kar nekaj poznavanja tematike.




Frodo Bisagin -> RE: Nasilje v šolah (11.1.2015 17:27:54)


IZVIRNO SPOROČILO: petea

- Če bi šola, kjer je prišlo do nasilja, naredila svojo nalogo, bi se zgodba ne razvila, kot se je. Mama se je, kot kaže, po navodilih Patrino in Frodo ustrezno obrnila na inštitucijo kot tako, ki je odpovedala na celi črti.

- In ker je šola odpovedala, je nastradal - kdo drug kot - otrok, žrtev nasilja. IN tukaj se je zadeva zapletla.

- Posledica: sedaj se na vseh ravneh na veliko debatira o zadevi, škoda je narejena, reševanje problema - ne za žrtev, ostale učence niti za šolo - še vedno ni ustrezno.


Če se večina šol/vrtcev problema loteva na tak način, potem se vedno manj čudim, da morajo (-mo) starši vzeti zadevo v svoje roke in postaviti meje. Pa četudi gre za tujega otroka.



Če je takšno 'programiranje' otrok ustrahovanje, potem bi lahko v ta opis uvrstili en kup prepovedi, ki jih v vsakodnevnem življenju srečujemo v raznih okoljih.

Nikakor se ne strinjam s tem, da se starši med seboj ne bi smeli pogovarjati. Seveda pa je treba zadevo najprej (mirno!) razjasniti, šele potem ukrepati.

Počasi se ta tema bere, da drugih otrok sploh niti pogledati več ne bomo smeli, kaj šele ogovoriti ali kaj več, saj bo že to predstavljalo vsaj psihični, če že ne fizični napad na otroka.


Stars, ki bo sodil, obsodil in sankcioniral na lastno pest in tako prevzel vlogo ustreznih sluzb in istitucij, ni nic drugega kot nasilnik, ki si jemlje pravico obsojati, soditi in kaznovati.
Ali ti osebno garantiras, da so vsi ti starsevski ukrepi ustrezni in "upraviceni"? Da so vsi starsi objektivno pravicni. Garantiras? Jaz ne. In zato ne odpiram vrata overprotected starsem ali neki mami s tezavami, da naskakuje po tujih otrocih.

Zaplet mora bit reševan hitro, drugače praviloma nima pravih posledic oz. se - podobno kot v tej zgodbi - preveč poglobi.


Poleg sole in starsev je na voljo policija, vsaka organizacija, ki se ukvarja z nasiljem ipd, ki reagirajo hitro. Policija se na solo pride v zelo kratkem casu. Ti se pa vprasaj zakaj se to "nasilje" in nasilje ne prijavlja na policijo.

Enako kot pri požaru. Če se nam vname olje na štedilniku, pa bi šli najprej poklicati in čakati poklicnih gasilcev, ki bodo ob svojem prihodu morali najverjetneje gasiti celo hišo, namesto da bi preko posode vrgli pokrivalo, ki bo zadušilo ogenj(-ček)


Bolje je poklicati poklicne in vprasati za nasvet, ker je mnogokateri gasil olja z vodo. Tako je tudi pri "urejanju" zadev s tujimi mulci - je kot gaselje olja z vodo.

Seveda pa moramo - tako pri gašenju požara, kot pri reševanju takšnih konfliktov, vsaj malo poznati področje in vedeti, kako pristopiti k zadevi.


Starsi, ki so prizadeti zato ker je pšrizadet njihov otrok niso ustrezna oseba in vecinoma ne poznajo ne podrocja ne pristopa. Ze na tej temi je jasno, da skoraj nobeden ne loči med konfliktom in nasiljem, pa so znacilnosti, pritopi , metode povsem razlicni. tu gre pa vse v en kos. Kot bi ti nekdo svetoval, da kateri koli pozar lahko pogasis z vodo - pa ni res.

In če prva 'bojna linija' odpove, je treba (čimprej!) poiskati drugo.
In seveda zagotoviti, da se iz izkušnje vsi vpleteni in opazujoči kaj uporabnega naučimo.


Zanimivo mi je, kako se za nevarne pse vedno govori, da je kriv lastnik in, da je pesek bopgi in ni nic kriv, otrok pa je kriv in ne njegov stars. S psom ne bi obracunavali ker je mocnejsi in ima zobe, z otrok pa brez tezav ker... je odrasla oseba mocnejsa. Tu je pa vas osebni obcutek prepoznavanja nasilja in obcutek premoci. Ko se bo pa otrokov ata za vogalom z vami "pogovoril" bo pa jok ins tok, da se vidi od kod je dete nasilno. Sebe pa videli ne boste.




Frodo Bisagin -> RE: Nasilje v šolah (11.1.2015 17:28:36)


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

ne nakladi kokic, prosim te.


Ne bom ti sluzbe kradla, ne skrbet [sm=zz_big_green.png]




Frodo Bisagin -> RE: Nasilje v šolah (11.1.2015 17:29:31)


IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

uh, šele zdaj vidim ta ovinek[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

neee. tudi v šoli bi mu povedala.....kar direkt, kjerkoli....makar pred učiteljico....[sm=smiley36.gif] ali starši.....ni problema.

torej še en izziv za strokovnjake:

kaj porečete na to, da vzgojiteljica, ko zopet nima več kaj narediti, ker nič ne zaleže, pove tistemu miroljubnemu otroku, da naj že enkrat vseka tistega nemiroljubnega, da bo končno mir?

ajde, da vas berem [sm=smiley36.gif]

aja, pa nisem jaz vzgojiteljica, da se ne bo kakšna putrino zopet name obesila [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

šoli bi mu povedala.....kar direkt, kjerkoli....makar pred učiteljico.... ali starši.....ni problema.

torej še en izziv za strokovnjake:

kaj porečete na to, da vzgojiteljica, ko zopet nima več kaj narediti, ker nič ne zaleže, pove tistemu miroljubnemu otroku, da naj že enkrat vseka tistega nemiroljubnega, da bo končno mir?

ajde, da vas berem

aja, pa nisem jaz vzgojiteljica, da se ne bo kakšna putrino zopet name obesila



Uciteljica je nesposobna kot tudi mati, ki ne ve kam naprej od nespsobne uciteljice. Ali so pa obe dovoljh nasilne, da se strinjata v metodah.




Frodo Bisagin -> RE: Nasilje v šolah (11.1.2015 17:30:02)


IZVIRNO SPOROČILO: mika

aja, pa nisem jaz vzgojiteljica, da se ne bo kakšna putrino zopet name obesila


naslednja interpretacija od patrino bo, ne samo lovljenje po hodnikih, ampak postavitev zasede, za vsak slučaj, s paralizatorjem.

Frodo, navodila za starše v linku, so samo potuha za tiste, ki izvajajo nasilje. Bom potem več napisala,čas me lovi.



Taksno razumevanje pa daje rezultat - povsem nasilno druzbo.




Frodo Bisagin -> RE: Nasilje v šolah (11.1.2015 17:40:33)


IZVIRNO SPOROČILO: liliana


Strokovni delavci v šoli so tudi skoraj rešili problem z nasiljem, vendar ker se niso odzvali takoj, so starši vzeli stvari v svoje roke.......


Ne jim ga ni treba, ker so ga starsi ze uspesno resili z izavogalnim "pogovorom". [sm=smiley2.gif]




Frodo Bisagin -> RE: Nasilje v šolah (11.1.2015 17:43:56)


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
Ni naredila prav, na pravi način, dejanje je egositično. Ni pa to nasilje.


Ali je nasilje ali ni ve ona in otrok, ker je to odvisno od vsebine in nacina pogovora.




Frodo Bisagin -> RE: Nasilje v šolah (11.1.2015 17:45:50)


IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

V takem primeru bom vedno egoisticna. A po tvoje naj dam prednost otroku, ki maltretira drugega? In ga vsi po vrsti naj ujckamo?
Moj pa naj nic kriv trpi dalje?



Daj prednost zdravi pameti in bolj zrelemu resevanju tezav.




Frodo Bisagin -> RE: Nasilje v šolah (11.1.2015 17:51:46)


IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Patrino......policije in csdja, inšpektorata, ti še v tej temi nisi omenila (omenjala si, če se ne motim zgolj novinarje in ministrstvo).....čeprav sem te nekajkrat praktično direktno vprašala, kam naj se obrnemo starši, ko "sistem v šoli" zataji in se ne sme direktno obračunavati......govoriš cel čas, da mora starš izbrati pravo pot in pritisniti na prave vzvode in prave ljudi, ne pa direktno reševati.....konkretno kdo ali kaj so pravi vzvodi in pravi ljudje nisi povedala......konkreten nasvet, ne nasvet v stilu "vršiti pritisk na prave vzvode in prave ljudi".....

ker jaz kot starš recimo ne vem, če je pravi vzvod "grožnja ravnatelju z inšpekcijo", ker grožnja je nasilje,


Zakaj bi pa grozila? On je dolzan te obvestiti, v kolikor nisi zadovoljna z njegovim ravnanjem, na koga se lahko naprej obnes in kdo je za tvojo pritozbo zošer njegovo delo pristojen. Zakaj bi to bila groznja, ce hoces sproziti postopek do katerega si upravicena?

prav tako ne vem, če je prava pot obvestiti novinarje na kanalu A.....prav tako nimam pojma, da nekje na neki ulici v Ljubljani obstaja psiholog, ki je strokovnjak za žrtve nasilja, ko sistem v šoli odpove......prav tako mogoče vsak starš ne ve, da lahko sam prijavi policiji nasilje v razredu ali na hodniku šole (in ni treba čakati, da to stori ravnatelj).....

Potem je to zelo neuk in nezainteresiran stars, ki se v svoji nevednosti in nemoci spopasti se z odraslimi, spopada z tujimi otroci. zanimivo mi je pa kakos e neuku starsi hitro priucijo in znajdejo , ko jih zacne jahat davcna ali je treba urediti kaksno denarno nadomestilo.




Frodo Bisagin -> RE: Nasilje v šolah (11.1.2015 17:56:59)


IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*


IZVIRNO SPOROČILO: patrino

To si že veselo poudarila.




bom še 20 x če je treba....in dokler sistem ne bo deloval hitro in učinkovito, bom posegla vmes v mejah zakona [sm=smiley2.gif]



Jasno da bos. Ker za taksne starse nic ni in ne bo nikoli dovolj hitro in ucinkovito reseno.






mateyka -> RE: Nasilje v šolah (11.1.2015 17:58:57)


IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

ne nakladi kokic, prosim te.


Ne bom ti sluzbe kradla, ne skrbet [sm=zz_big_green.png]


ne sprenevedajmo se, če bi res kaj takega napisala, bi mi že zdavnaj citirala kje sem to izjavila. ker pa tega ni, se greva špricer, kokice in smajlije [img]http://www.hazelnet.org/icon/emote/spit.gif[/img] vem, da mi boš verjetno naklofala kaj analitično abolutističnega, da odvrneš pozornost od tega dejstva, ampak svoje RR glodalne kostke pa zdaj tako pozno ne boš več spustila - si skoraj pri koncu in cirka 50% vseh postov, wooot wooot baby [img]http://www.hazelnet.org/icon/emote/happy/happy.gif[/img]




Frodo Bisagin -> RE: Nasilje v šolah (11.1.2015 18:02:35)


IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Ria pa se ti zavedaš, da ti nisi ukrepala v mejah zakona? Se ti zavedaš, da te lahko dotični starši otroka, ki si ga na svojo roko spravljala v red tožijo? Ne govorim na pamet . Resnično se lahko zate tudi po zakonski plati zadeva zelo zakomplicira.


Ne, ne zaveda se. Ona bo tlacila dokler bo mocnejsa. Potem bo pa dojela o cem tece beseda.





RIJA* -> RE: Nasilje v šolah (11.1.2015 18:04:36)


IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin



Potem je to zelo neuk in nezainteresiran stars, ki se v svoji nevednosti in nemoci spopasti se z odraslimi, spopada z tujimi otroci.


joj, oprosti fordo, da živim, taka neuka.... se grem lahko kar takoj fentat ali počakam do jutri, ker me niso na oxford povabili in tako sploh ne vem, kako se lahko udeležujem debat s tabo [sm=smiley19.gif] oz,. kako si sploh ti, vzameš toliko energije, da se ukvarjaš z mano...bogo neuko, nevedno in nemočno materjo....[sm=zz_eek.png]

hvaljen bodi jesus, da nam je dano imeti na RR tako pametne ljudi.....






Frodo Bisagin -> RE: Nasilje v šolah (11.1.2015 18:34:36)


IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Frodo je prva omenila policijo.....ti si najprej omenila novinarje (še pred ministrstvom) se mi zdi.......da se starši naj nanje obrnejo, če v šoli ne naletijo odziva......meni osebno je recimo to še večje "nasilje" kot to, da drugemu otroku starš "napne" verbalno nekaj krepkih, če ta drugi otroko ustrahuje njegovega otroka in se šolska stroka ne zgane.......


Policija je pristojna za ukrepanje. Tuj stars pa ne. Kaj je tebi osebno nasilno ali ne je ireleventno, ker to ni stvar subjektivne presoje. zato pa tudi obstajajo pravila.

Kar so pa omenjale druge kolegice na forumu pa nima veze.....jaz sem tebi nekajkrat konkretno zastivila vprašanje kam naj se kot starš obrnem, če otroku grozijo v parku, na avtobusu, v šoli, ko šola ne ukrepa.....nisi odgovorila ne s csd in ne s policijo, ampak s sarkazmov "če mislim, da bo pa zdaj učiteljica skrbela za mojega otroka še na poti v šolo"......


Tudi ce je stars neveden, vsak zna, ce hoce, vrteti telefon dokler ne najde kdo mu bo pomagal. Verjamem, da v Sloveniji v povprecju pa nismo tako neukmni, da nismo slisali za ministrstvo za solstvo, inspeklcije itn.. posebej ko vemo, da smo narod, ki se strasno rad tozari. Pa bi vprasali odvetnika.

Verjamem, da je večina staršev takih, da ne vedo kam se obrniti v primeru nasilja......verjamem, da je večina staršev takih, ki sploh v bistvu ne ve ločiti nasilje od "otroške razigranosti", verjamem, da velika veličina strokovnih delavcev na šoli tega ne ve in to je verjetno tudi eden od razlogov zakaj čakajo tako dolgo in ne ukrepajo oz. ukrepajo šele takrat, ko je potrebno koga na urgenco peljati ali pa še takrat ne......


Saj je tudi tukaj tako. KOlikor se vidi n i osdnovnega razlikovanja med nasiljem in konfliktom. Zato se tudi pedoaggi morajo usposabljati, se uciti itn.. pa se jim ne da. In jim je treba dati spodbudo.

In že cel čas ti govorim o tem kaj storiti in kako ukrepati v primeru nasilja, ko stroka v šoli zataji......in da starši ukrepajo na svojo pest RAVNO ZATO, KER STROKA V ŠOLI NE UKREPA.......


Starsi tako ukrepajo ker:
1. verjamejo v moc nasilja in ga izvajajo dokler so mocnejsi.
2. so tako neumni, da je sola za njih najvecja avtoriteta
3. ne zelijo trositi cas za otroka in ga "resijo" po (skodljivi) bliznjici
4. niso nikoli slisali za ministrstvo in isto ne za telefon....
5. tako je najlazje
6. se mirno potolazijo, da so naredili vse im jim je vseeno o vsem ostalem. ...




Frodo Bisagin -> RE: Nasilje v šolah (11.1.2015 18:44:16)


IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

Ok, ker gre za mladoletno osebo, ki izvaja nasilje pilicija kaj dosti ne more, ne vem....ampak so odgovorni starsi-skrbniki, ki pa itak ne vidijo problema v obnašanju svojega otroka.
Torej zoper koga bo policija podala ivadbo?

Lili, putrino bi klicala pop tv pred policijo.


Policija ne poda ovadbe, ti podas ovadbo, a policija po uradni dolznosti vkljuci solo (ce je bil dogovodek v soli) in CSD. Sola je sicer dolzna sama obvestiti policijo in csd, ce pa zaspanckajo... je starsevska dolznost ukrepati v korist otroka (pa ne v skodo tujega otroka). Potem zadeva tece kot predvideno z zakonom.




Frodo Bisagin -> RE: Nasilje v šolah (11.1.2015 18:50:46)


IZVIRNO SPOROČILO: liliana


IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

Ok, ker gre za mladoletno osebo, ki izvaja nasilje pilicija kaj dosti ne more, ne vem....ampak so odgovorni starsi-skrbniki, ki pa itak ne vidijo problema v obnašanju svojega otroka.
Torej zoper koga bo policija podala ivadbo?

Lili, putrino bi klicala pop tv pred policijo.


Saj to se meni že od začetka teme poraja....to vprašanje......kako je s policijo v primeru nasilja mladoletne osebe, ki še ni kazensko odgovorna.....ker eno je teorija, druga pa praksa.....in kar berem po netu, policija ni ravno uspešna pri tem......ravno zaradi teh "mladoletnih ovir".....

Kar se pa tiče pop tv, sem že prej omenila, da je meni klicanje medijev večje "nasilje" kot to, da starš napne otroku verbalno par krepkih......


Tudi pri odraslih so ovire, pa vseeno policija opravlja svoje delo. Ce ne ves tocno kako in koga ovadi to ni ovira, da se na njo ne obrnes v primeru nasilja.

BTW: se je stars zadovoljen s "par krepkih" ni govora o nasilju. Nasilnik, tudi otrok, na par krepkih ne reagira ali ce ze reagira s povecanim nasiljem. Nasilen otrok je otrok, ki ti v faco rece speljise karava stara in te mirno brcne in odide. Nasilniki (ne glede na starost) ne poznajo oz. nimajo moralnih zadrzkov, dol jim visi kaj bi ti njim "napela", itn... "par krepkih" n asilnika samo podzene, da se se bolj spravi na zrtev, in te se gleda in caka kaj bos pa sedaj...






Frodo Bisagin -> RE: Nasilje v šolah (11.1.2015 18:56:53)


IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

Putrino se vedno čakam ta famozni člen zakona.



Tako je z nasilniki in prijavo na policijo. Ne ugotovijo da ravnajo narobe, ker nimajo moralnega obcutka. Sele ko jim policija poda clene zakona in zagrozene kazni se zavedo, da je nekaj narobe ( cetudi menijo, da je zakon butast).
Ce res potrebujes clen zakona, da dojames, da je tvorstno ravnanje napacno, se bom (zavoljo otrok) potrudila najti ga in ti ga napisati.





mateyka -> RE: Nasilje v šolah (11.1.2015 18:58:16)

dej no dej, ljudje smo različni in nasilniki tudi, ni samo "ena vrsta" le teh - aka tisti, ki se nikoli ne umakne. in to, da nima moralnih zadržkov, ne pomeni, da se nikoli ne umakne ali nikoli ne ustavi. mogoč nima zadržkov, ni pa (vedno) neumen.




LuLu -> RE: Nasilje v šolah (11.1.2015 18:59:05)


IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Sele ko jim policija poda clene zakona in zagrozene kazni se zavedo, da je nekaj narobe ( cetudi menijo, da je zakon butast).



no ja... ni to ravno neko pravilo




Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>