RE: Vse o carskem rezu (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


Pika10 -> RE: Vse o carskem rezu (14.2.2006 20:50:57)

No moja izkušnja pred enim letom

- sine bil z rito naprej
-po osmih urah porodne sledi operacijska miza
-po CR na intenzivno
- potem po treh deneh normalno sobo
- se tam skoraj zadušim zaradi suhega zraka, kašljam kot zmešana
- mi poči šiv in del mačobnega tkiva mi pogleda ven
- mi na živo zatlačijo maščobno tkivo nazaj med šive
-čez tri dni mi poberejo šive
- vstanem, se mi odpre ves želodec
- ujamem v roke želodčno tekočino in del črevesa ( ne pretiravam)
- se uležem nazaj, panika, nazaj direktno v operacijsko
-čakam tam pol ure, ker je bil pred mano en CR
-ponovna operacija ot carski rez, postopek isti, samo da mi še izpirajo želodec
- sledi zopet teden dni hudih antibiotikov
- pridem domov po 12-ih dneh, začnem iz rane krvavet
-se uležem in čakam, da mine
- neham krvavet po treh urah
-naslednji dan v hudih bolečinah zopet v porodnišnico
-ponovno operacijska miza
-pod rano se je zbirala kri
-zopet tri dni v porodnišnici
Sine se mi je rodil 8.12.2004 in za vedno sva prispela domov 31.12.2004 in še to zato, ker se me je gospod Cerar usmilil ker je bilo ravno silvestrovo.
Jaz upam da sem vam dala zdaj vedet, zakaj ne rojevajo kar vse ženske z carskim rezom. Če bi se mi rana odprla doma, bi bilo vprašanje, če bi bila še s svojim sinom.
In žensk, ki pridejo nazaj zaradi takih in drugačnih primerov ni malo. Pretiravam, takih je verjetno res malo. Vedno je možnost kake komplikacije. 




Eviii -> RE: Vse o carskem rezu (31.3.2006 8:49:05)

pa nej še jst pristavim svoj lonček sem.
rok sem imela 25.2.2006. že na začetku februarja sem imela popadke, ki pa niso bili redni, zaradi tega o porodu ni bilo niti govora. sredi februarja sm pa imela eno zelo hudo noč. mi je blo slabo za znoret. sem skori bruhala. in sem se šla pokazat. me obdržijo na oddelku, ker je imel otroček slab utrip. tri ure kasneje je blo vse ok. mi nardijo vse teste in vse kaže, da je z mano vse ok. in mi nardi drugi dan g uz. rezultat: dokaj velik otrok. jst pa mičkina (155 cm) in na meji za cr. pa so rekli, da bodo vseeno probali po naravni poti. tako so me naročili za sprejem 27.2., ker je bil to pondeljek.
27.2. se narišem v porodnišnici. mojega g (sicer ni bil osebni, ampak pooblaščeni iz bolnice) ni blo, ker je imel dopust. druga g je menila, da se ne mudi in da plod ni velik (imela sem zelo majhen trebuh). da bomo počakali na spontani začetek poroda. naslednji dan je na uz-ju ugotovila, da je otroček res velik. glavico je imel že 36,3 cm. pa smo vseeno čakali.
v četrtek 2.3. mi je g pri pregledu odluščila čep. in takrat se je počasi začelo. dobila sem popadke, ki so postajali vse močnejši in pogostejši. zvičir sm to omenla na viziti in so mi nardili ctg. pokazali so se rahli popadki. čakamo še naprej. s puncami iz sosednje sobe smo debatirale do polnoči, pol smo šle pa spat. jst sm vmes pridno predihavala popadke. ob enih nism mogla več ležat in sm se začela sprehajat po bolnici. ob treh me je sestra poslala v predporodno sobo na pregled. in je babica rekla, da še nism zrela za porod. nazaj v sobo. sm poskusla ene dve urce zaspat. ob šestih so mi spet nardili ctg. rezultat: dokaj močni popadki na 2-10 minut (niso bli redni, bli so pa že močnejši).
na viziti mi je g rekla, da morem takoj v porodno. niti moža nism smela poklicat. me je pogledala. bla sm odprta za dva prsta. maternično dno pa trdo in debelo. pošlje me na klistir. po eni uri sm šla v porodno sobo. priklopli so me na ctg. otroček je imel dve ure zelo visok utrip (med 160 in 180). odpirala sm se počasi. dodali so mi umetne popadke. pol pa se je začelo malo bolj intenzivno. ob enih mi je poču mehur (sam od sebe). in še močnejši popadki. g je bla zelo zadovoljna, ker sm se relativno hitro (glede na začetno stanje zjutraj) odpirala. in otroček se je umiril. zgledalo je vse ok. ob dveh je poklicala anesteziologe, ker sm želela epiduralno. anestezistka je imela kr neki dela z mano. pa so mi kateter vseeno uspeli vstavit. ob treh je g šla domov. prišla je nova izmena. porod je vodla babica (zelo izkušena). ob štirih sm bla odprta 4 cm in je kazalo še kr ok. uro kasneje pa panika. odprla se nism nič več. pol me pa babica vpraša, če sm visoka vsaj 160 cm. in rečem, da ne. se je samo primla za glavo in mi rekla, da sm na meji za cr. je poklicala g. po pregledu eno uro kasneje je reku, da je kriva epiduralna. ob sedmih (po desetih urah v porodni sobi) so se odločli za cr. ker sm imela epiduralno, sm bla takoj pripravljena. med posegom sem tako imela samo spinalno analgezijo in ne totalne anestezije. dejan se je rodil kmalu (19.59) mene so pa eno uro kasneje pripeljali iz operacijske.
ob desetih in pol je šou moj možek domov. dejana so odpeljali v eno sobo, mene pa v svojo sobo. not sm bla sama. naslednje jutro sm ob osmih že stala na nogah (z velikimi mukami) in sm se šla tudi stuširat. pol so mi prpeljali dejana in sva bla skupi do vičira. tri noči so ga peljali v drugo sobo, da sm sama lahko počivala. infuzijo sm imela dva dni. jedla sm normalno že drugi dan. kateter so mi vzeli takoj naslednje jutro po operaciji. not sm bla 7 dni. dejan je bil ok. pridno je pil in tretji dan sm že imela mleko (in to ogromno). sicer me je vse bolelo, samo so mi zagotavljali, da je to posledica operacije.
par dni po prihodu domov je mene še kr bolelo. mi je rekla patronažna, nej se grem pokazat g. in sm šla. se je takoj ustrašu, da se mi dela hematom. me je poslal na preglede nazaj v bolnico. g gor je ugotovila, da ne krvavim, ampak se mi nabira tekočina pod kožo. in mi je odprla zunanji šiv in mi vse skupi zdrenirala (je bolelo ko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]). in tko še dvakrat na vsake dva dni. pol pa nej bi blo ok. pa ni. in iz rane mi še kr teče. sm fasala infekcijo. prenesla sm jo tudi dejanu na učke in je vs bogi.
torej: punce, upam, da si boste tiste, ki si želite cr-ja, premislile ob prebiranju še ene zgodbe...




RAČKAPK -> RE: Vse o carskem rezu (31.3.2006 9:09:52)

Pozdravljeni mamice
Kakšne izkušnje imate kaj s tretjim carskim rezom.
Jaz sem imela 2 x carski rez in me zanima
kako je v tretje?
Hvala




halena -> RE: Vse o carskem rezu (5.4.2006 11:56:57)

Moje dete je v prečni legi in PDP imam čez 2 tedna.Nič ne kaže,da bi se položaj spremenil,torej bom verjetno rodila otroka s CR.Ker sem želela resnično kaj več vedeti o tem sem odprla to stran,nakar sem se milorečeno zgrozila.
Sočustvujem z vašimi izkušnjami in verjamem,da vas je medicinska malomarnost in spodrsljaji,ki(hočeš-nočeš) se dogajajo,razjezila in razočarala.
Ni mi pa všeč,da takšne prigode zapisujete pod takim naslovom.Pomislite tudi malo na druge,ki smo še noseče in se počasi pripravljamo k porodu.Nekaterim od nas,žal ne bo mogoče roditi po naravni poti in smo primorane otroka dati na svet s CR..,ker druge rešitve ni.
Jaz osebno sem si želela naravnega poroda,zato mi je težko,ker bom podlegla nožu.Tudi glavo moram dobesedno pripraviti na porod s CR.Zato sem tudi pregledala to stran..
Ne mislim biti pametna in vam dajati nasvete.Upam samo,da boste v prihodnje uvidevne in odprle temo pod svojim naslovom,ki jo bodo prebirale le tiste,ki bodo želele izliti svoje negativne izkušnje ven iz sebe.
Brezzamere.
LP,helena.





alpog -> RE: Vse o carskem rezu (4.6.2006 21:47:00)

Jaz pa v LJ nič nisem imela urinske vrečke. Ob 12.30 sem imela CR, čez nekaj ur pa sem že morala vstati in iti lulat. Drugi dan zjutraj pa sama v kopalnico, ki se mi je zdela oddaljena kilometer.




soundb -> RE: Vse o carskem rezu (7.10.2006 16:36:44)

naj še jaz dodam svoje izkušnje glede carskega reza: imela sem napovedan carski rez zaradi težav z jajčnikom. Zjutraj ob 7.00 so me odpeljali v predoperacijsko sobo, kjer so mi vstavili kateter in me obrili ter dali neke umetne popadke, da se otrok pripravi na porod. Ob 8.00 so me pospremili v operacijsko sobo, kjer mi je anestezist dal injekcijo v hrbtenico ( nisem imela cele narkoze ampak so mi omrtvili le trebuh in noge ). Pred mene so postavili zaveso, da nisem videla kaj se dogaja. Potem so v operacijsko spustili še  mojega partnerja. Začelo se je.
Ob meni je sedel moj partner, za menoj pa stala stala anestezist ( za vsak slučaj ) in zdravnica, ki mi je ves čas govorila, kaj mi delajo spredaj. Pred menoj, za zaveso, pa so bili trije zdravniki in babica, ki je čakala na dojenčka. Po dobrih 3 minutah je dojenček prijokal in odnesli so ga v posebno sobo, moj je seveda šel zdraven, kjer so ga skopali in pregledali. Med tem časom so mene zašili in me odpeljali nazaj v predporodno sobo, kjer so me še 2 uri kontrolirali kako je z mojim pritiskom. Po dobrih dveh urah so me odpeljali nazaj v sobo, kjer sem že dobila lahko kosilo, pozno popoldne pa sta mi dve sestri pomagali na wc. Zvečer sem že lahko sama vstala in se sprehodila po sobi. Le dva dni po CR sem potrebovali sredstva proti bolečinam, potem pa je že šlo.
Četrti dan po CR sem lahko odšla domov, ker je bilo z menoj in dojenčkom vse v redu. Sedaj, en teden po CR, je z mano vse ok, malenkost me še bolijo trebušne mišice.

Tako, to bi bilo za vzpodbudo vsem tistim, ki morajo na CR - niso v vseh porodnišnicah takšni " mesarji".




vucko -> Nevaren carski rez (14.10.2006 11:32:21)

Nevaren carski rez New York | 13.10.2006 | Reuters Četudi so poškodbe novorojenčkov med carskim rezom redke, do njih pride pri enem od stotih otrok. [image]http://24ur.com/furniture/images/buttons/c3_za_discllinks_5.gif[/image]
[image]http://24ur.com/furniture/images/buttons/c3_za_discllinks_6.gif[/image]

Okoli eden od stotih otrok, ki se rodijo s carskim rezom, se med porodom poškoduje, je pokazala nova študija, ki so jo izvedli raziskovalci Medicinskega centra Teksaške univerze v Dallasu. [image]http://24ur.com/media/images///extra/Jul2005//6051505.jpg[/image]
Poškodbe med carskim rezom so redkejše, vendar do njih lahko pride (Foto: POPTV) Dr. James M. Alexander in njegovi sodelavci so analizirali podatke 27.110 carskih rezov, ki so bili izvedeni v letih 1999 do 2000. Ugotovili so, da je 1,1 odstotka otrok, ki so se rodili s carskim rezom, ob porodu utrpelo poškodbe. Poškodbe na koži so obsegali približno polovico vseh poškodb, naslednja pogosta poškodba so bile poškodbe na glavi, zlomljena ključnica, poškodbe obraznih živcev ter poškodovana lobanja.Do največ poškodb je prišlo v primerih, ko so porod najprej poskušali izvesti po naravni poti, s porodnimi kleščami ali vakumom. Najmanj tveganja je bilo v primerih, ko se je ženska odločila za ponovitev carskega reza.Medtem ko lahko carski rez v določenih okoliščinah obvaruje pred porodnimi travmami, lahko povzroči tudi poškodbe, je sklenila skupina ameriških raziskovalcev. “Ženskam je treba povedati, da, četudi so porodne poškodbe pri carskem rezu redke, do njih lahko pride,” je povedal dr. Alexander.




rija -> RE: Nevaren carski rez (14.10.2006 11:37:00)

Saj lepo piše zakaj se zgodi največ poškodb: ker bogo porodnico do zadnjega namučijo s kleščami ipd....pa šele potem se odločijo za CR! Mogoče bi jih bilo manj, če nebi na vsak način forsirali vaginalnega poroda.




tatam -> RE: Nevaren carski rez (19.10.2006 9:12:15)

Januarja pričakujem dvojčka,pri katerih je možnost za CR večja.Zaenkrat še ležita prečno,a upam,da se bosta postavla v pravo pozicijo za start!!!
Že celo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] me je zelo strah CR-ne vem zakaj(v šoli-zdravstveni sem enemu prisostvovala,mogoče zato),sedaj ko sem prebrala to temo pa me je še bolj strah! Čeprav sem prvič težko rodila,ker je mela moja pupika 4410 g in 55 cm, bi raje še 1× tako kot pa da me režejo...Drugič je blo že lažje,zato upam,da bo v tretje še lažje!!!
Zanima me pa,če je pri CR mož lahko prisoten ali ne-konkretno za Mb porodnišnico?




soundb -> RE: Nevaren carski rez (20.10.2006 16:49:15)

tatam; glede na to da si iz MB ti toplo priporočam, če le imaš možnost, idi v Avstrijo. Jaz sem imela pred 3 tedni tam carski rez: moj je bil ves čas z mano, osebje ful prijazno, pri njih carski rez ni tak "bavbav" kot pri nas




mončka -> RE: Nevaren carski rez (4.12.2006 23:13:48)

Saj nevem niti če bo  še sploh kdo prebral to MOJO zgodbo ,ampak  jo bom vseeno napisala  še posebej zaradi tebe TATAM ki si tik pred porodom in boš verjetno  rodila z CR
.Imam dva čudovita otroka  prvega sem rodila vaginalno in vam povem da sem si pošteno   sprobala kaj  je naravni porod saj sem  bila v  porodni sobi  od Nedelje pa do Torka zjutraj ko je končno po  res hudih mukah prijokal na svet moj sin.Ves plavi in  izmučen od res napornega poroda,napit plodovnice  itd....
Ko pa sem bila  noseča z mojo pupiko (rodila sem marca 2006) pa je  bila obrnjena z rito  dol in se nikakor ni hotela obrnit.zato mi je moja g.  svetovala da bi bilo najboljše za mene in otroka ( glede na to da sem imela že kar 4 sp. splave) če bi rodila z CR.Ker sem imela PDP 22.03.  nisem niti  sanjala da  bom  rodila kaj prej .Pa  mi je 5.3. zvečer  počil mehur in dobila sem  zelo močne popadke na 4-6 min.  in sva se z možekom seveda takoj odpeljala v porodnišnico (maribor).Takoj ko sva prišla  so me  sprejele res  tako prijazne sestre in potem še dežurni zdravnik Dr. Šučur.Ko so  me pregledali   je sledilo seveda tisto ; ja gospa  vi pa ste res že za rodit ; Dr. me je samo vprašal če  bi slučajno  hotela  rodit naravno pa sem mu  rekla  da  nimam pojma  kaj je najboljše za  otroka .Potem je pregledal moje papirje  in mi rekel če sem  res imela 4 sp.splave   je res  boljše da se dete rodi z CR.V naslednjih  10 min. sem že bila v pripravljenosti za CR.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] nakar se poslovim od možeka in me že peljejo v op vstavili so mi  kateter  in vbrizgali ono plavo tekočini in že sem  bila v splošni anasteziji (sem spala) zato  žal nisem mogla videt moje pupike ko se je 6.3.06. ob 00.10.  rodila, videl pa jo je  možek. Vse je šlo res zelo hitro in predvsem prijazno .Res je sicer da sem se prebudila v [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] bolečinah  in so mi tudi takoj dajali  injekcije  direktno v žilo dokler sem imela še inf.  pa tudi Dr. Šučur me je prišel osebno  pogledat po poeraciji  ko se se  zbudila da mi je  čestital  za mojo pupiko in  moj roj. dan(rodila sem za svoj  roj. dan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]) Poznej pa  sem dobila injekcije v rito.Zjutraj  okoli 10 ure sem se že vstala  čeprav v res [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] bolečinah ampak  sem pa  uspela   prit do umivalnika.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] so mi pripeljali vsake 4 ure ,razen ponoči
V šok sobi sem bila 3 dni potem pa so me pospremili na oddelek kjer pa sem imela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]   skoz pri sebi.Domov sma  šli  po 8 dneh.
Naj povem da CR res ni mačji kašelj prav tako tudi naraven ali  če hočete  vaginalni porod ni enostanem in  brez bolečin.Vendar sem bila   pri nas  v MARIBORU  deležna res zelo ,zelo  velike prijaznosti tako    zdravnikov kot med,sester ..
Zato  pa  je važno samo  to da :
se nam  rodijo ZDRAVI in ŽIVI otroci pa  ni važno kako   z CR ali pa  VAGINALNO


TATAM   MOJA  IZKUŠNJA  V MB.PORODNIŠNICI JE  RES  ZELO POZITIVNA ; ZATO MENIM DA SE NIMAŠ  ČESA BAT PA TUDI ČE  BOŠ RODILA  z CR. ALI NE .

Želim ti  da se ti  rodijo ZDRAVI DVOJČKI IN  SREČNO




skokica01 -> RE: Vse o carskem rezu (15.12.2006 22:35:10)

Pika,
Malo prebiram o carskih rezih, ker sem ga jaz tudi imela pred skoraj 4. meseci (zdaj me nekaj špika, pa ne vem ali je to normalno) in sem zasledila tvojo zgodbo, ki je prav grozna in moram priznati, da sem vesela, da je nisem prebrala pred posegom. Se mi kar smisliš kaj si morala dati skoz. Me pa silno zanima kdo te je operiral?




nina64 -> RE: Nevaren carski rez (15.12.2006 22:44:32)

Lep pozdrav še iz moje strani.Tudi jaz sem rodila v Mariborski porodnišnici z pomočjo CR.Kako je vsa stvar potekala podrobno ne bom opisovala, ker so tako že vse ostale napisale.Rada bi samo vsem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], ki imate namen rodit v MB povedala - nič bat. Imela sem urgentni CR. Vse je potekalo tako hitro od sprejema naprej, da sploh nimam dovolj lepih besed s katerimi bi pohvalila vso prisotno osebje. Res bi rada povedala, da so bili vsi tako prijazni od sestre Rozi pri sprejemu do dr.Šučurja ki mi je naredil CR.
Jaz sem dva otroka rodila po naravni poti, ta tretjega pa z CR. Pa niti slučajno ne morem rečt, da so bolečine po CR tako grozno hude v primerjavi z vaginalnim porodom - meni niso bile.
Še enkrat bi rada povedala vsem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], ki boste rodile v MB - le pogumno.
Sicer pa se tudi v drugih porodnišnicah dogajajo takšne in drugačne zgodbe.Ljudje smo si različni in vsem pač ni mogoče ugodit.

Srečno vsem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image].




skokica01 -> RE: Nevaren carski rez (16.12.2006 13:47:30)

Naj dodam še to, da imam sama s CR-jem izredno dobre izkušnje in bi še enkrat tako rodila. Rodila sem v LJ zaradi medenične vstave. Potekalo je vse tako kot je treba (predpriprava s klistiranjem, britjem, modra tekočina v mehur in via v operacijsko). Edina prava in resna bolečina, ki sem jo občutila je bila takoj po operaciji, ko sem se zbudila še v operacijski, potem pa nič več.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Takoj so mi dali protibolečinsko, mene pa je zanimalo samo to, kako je moja dojenčica. Na stranišče sem šla že prvi dan, tuširala pa sem se takoj naslednji dan zjutraj. Od neizmernega veselja se mi zdi, da me ni nič bolelo in sem kar pokala od energije. Moj možek in starši kar niso mogli verjet, da sem po operaciji. Sestre so me kar naprej opozarjale, da naj jemljem protibolečinske tablete (dr. Cerar mi je tretji dan hvalabogu predpisal Nalgesin in ne Tramal), ker da me bo ful bolelo. Ne vem točno kateri dan (mislim, da četrti), sem se toliko ukvarjala z mojo malo navihanko, da sem tabletko pozabila vzeti in ugotovila, da pravzaprav bolečin nimam več. Iskreno povedano - počutila sem se, da bi lahko kar hodila naokoli in da je operacija že daleč. Kljub temu se je treba pazit in ne pretiravat. Kakšnih težav tudi doma nisem imela. Včasih se mi zdi, da sicer še vedno čutim kje sem bila prerezana, ampak gre za, lahko rečem,zanemarljive občutke - nič resnega. Tudi brazgotina je ful majhna, ker imam notranji šiv in se pravzaprav navzven, razen rdeče črtice, nič ne vidi. Tiste, ki greste na CR - nič se ne bat, ker ni noben bav bav kot nekateri radi pretiravajo.




Anonimen -> RE: Vse o carskem rezu (26.12.2006 12:44:10)

kratek video poroda s carskim rezom
http://www.mojvideo.com/view_video.php?viewkey=d92b0b8a0e78a32c5c08




tadruga -> RE: Vse o carskem rezu (28.12.2006 20:35:21)

enkrat sem že vprašala drugje, pa mi nobena ni vedela povedat. pa probajmo še tukaj.

dolgo sem mislila, da se otroke v pravi medenični vstavi vsaj pri nas da roditi samo s cr. no, pa vidim, da ni tako, da se rojevajo tudi  vaginalno. a mi lahko katera pove, v kakšnem primeru je možno takega otroka roditi vaginalno?




telebajsek** -> RE: Vse o carskem rezu (5.1.2007 7:26:14)

Punce punce!!
Tudi jaz sem imela CR in sicer 25.12.2004
Ne bom razlagala kako in kaj ampak po dveh dneh in dveh nočeh v porodni s tabletami za odpiranje(4) se nisem odprla za prst. Predrli so mi mehur in še vedno nič. Dali umetne in CTG je pokazal upad otrokovega utripa. Iz 155 je padel na50.Babce in zdravnik so leteli na kup in potem do mene. Najboljša rešitev je bla CR.
Moje okrevanje po njem je bilo brez problemov in sem šla že 5. dan domov.
Sedaj sem noseča 23 tednov in mi sledi isto CR.Klub tem zgodbam ki se dogajajo me nič ne prestraši ker zaupam v zdravnike.
Rodila sem pa v Ljubljani.


Punce ne bojte se CR saj kot prvo nimamo isti prag bolečin kot drugo pa verjemite same vase ker s strahom boste priklicale težave.

Pogumno!!![sm=smiley2.gif]   [sm=smiley2.gif]   [sm=smiley2.gif]




Bonnie_RR -> RE: Vse o carskem rezu (5.1.2007 20:39:01)

IZVIRNO SPOROČILO: tadruga

enkrat sem že vprašala drugje, pa mi nobena ni vedela povedat. pa probajmo še tukaj.

dolgo sem mislila, da se otroke v pravi medenični vstavi vsaj pri nas da roditi samo s cr. no, pa vidim, da ni tako, da se rojevajo tudi  vaginalno. a mi lahko katera pove, v kakšnem primeru je možno takega otroka roditi vaginalno?



Js sem februarja 2006 rodila s CR. Še prej pa sem bila na ZO pri dr. Pušenjaku. Baje je pri medenični vstavi tako, da se predvsem LJ porodnišnica zelo trudi roditi čim več otrok vaginalno (tam se ob primernih pogojih baje to vedno najprej poskusi, če ne gre, sledi CR), v drugih porodnišnicah pa ob medenični vstavi avtomatsko naredijo CR (bolj ziher). Tako so meni povedali.
Js sem rodila v CE in ob tej vstavi sploh ni bilo debate o naravnem porodu.

Naj povem še to:
takrat sva bili v LJ na ZO js in še ena iz CE. Obrat ni uspel pri nobeni, je pa Pušenjak po vaginalnem pregledu zaključil, da bi on pri njej poskusil z vaginalnim porodom (odprta je bila že 3 cm, otrok je bil spuščen - tako mi je rekla), meni pa je napovedal CR, da sploh ne bi poskušal drugače (otrok je bil še zelo visoko, bila sem še čist zaprta, tamali je imel nogice višje od ritke).

Po mojem je najbolje, da direkt Pušenjaka na Mon-u vprašaš o tem, boš dobila odgovor iz prve roke. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Lp




anjaa -> RE: Vse o carskem rezu (1.5.2007 21:47:28)

punce kako je s temi šivi? a se popolnoma zacelijo?




eva1 -> RE: Vse o carskem rezu (1.5.2007 21:59:24)

Ja seveda šivi se popolnoma zacelijo-ostane pa brazgotina-pri nekaterih večja, pri nekaterih pa skoraj nevidna...odvisno kako lepo se dela lotijo, od rategljivosti kože, od celjenja(vnetje...)




mamuška -> RE: Vse o carskem rezu (2.5.2007 11:47:32)

Po 19 urah porodne in po prav tolikih urah umetnih popadkov, od katerih sem bila res na smrt izčrpana,  so se me končno le usmili in odvlekli v operacijko na CR.  O odnosu odgovornih zdravnikov v porodnem bloku Lj porodnišnice je škoda izgubljat besede. Res, da sem rodila na Sveti večer, razumem, da je praznik, ampak saj si nisem sama izmislila, naj grem takrat rodit. V porodno so me poslali bolj na silo, prej sem dobila že 3 vaginalete za mehčanje mat. vratu, zgodilo se ni nič. Kljub temu me je Cerar nagnal ob 23h v porodno, klistir, britje, čez kako uro so popadki postali dokaj boleči, moža nisem smela poklicat, niti ga ni hotela babica, ker je kao še čas, k sreči je ob 3 h zjutraj prišel sam, ker ni več zdržal doma. Babice so bile vse OK, spomnim se prve, pa deloma še druge, o tretji pojma nimam, spomnim se krasne anastezistke, ki se je na koncu tudi skregala z ginekologom in dobesedno zahtevala, naj nekaj ukrenejo, preden bo za enega od naju prepozno. Nekje od 12 ure dopodlan nimam več pojma, kaj se je sploh dogajalo, vem, da me je tako klalo, da ni za povedat, pa nisem scrkljana, so mi vse 4 modorostne zobe 2 x operirali na živo, brez injekcije. Anastezistka me je vprašala, če mi lajša bolečine in sem samo rekla "ja, prosim", naredila kar je lahko in še danes sem ji hvaležna. V glavnem, po 19 urah so me le odvlekli, nimam pojma, kaj se je kje dogajalo, pred operacijsko me niso mogli zbudit, ob 21h, ko so me končno za silo spravili k sebi in prinesli sina, ni bilo v meni nobene evforije, nobenega veselja, ena sama misel mi je šla skozi glavo "no, to je to." Vprašala sem samo, če je sin OK, imel je več kot cm globoko udrtino na čelu, ker je s tako silo tiščal na moje kosti in mogel skoz.  Obseg njegove glave je bil 39 cm, težak je bil 4.510 gr in dolg 56 cm.  VSe me je bolelo za umret, k sreči pa sem bila tako drogirana še iz porodne, da sem samo spala, spala, spala. Ves čas sem imela vročino, isti dohtar, ki mi je po 14 urah poroda v porodni zabrusil, da rodit pač boli, se je delal norca, da jaz pa kar kurim, ni zamenjal AB, ni odredil ene preiskave, nič. Zjutraj, 12 ur po CR, sem morala vstat in it na WC, sestre so pomagale, morala sem pod tuš, nato je šlo samo na slabše. 24.12. 2002 sem rodila, 26.12 me je zvečer začela trest mrzlica, začela sem se dušit, padla skupaj, imela sem 41,5 vročine. Vsi so začeli it na glavo, najprej so testirali šive, nato sem šla na ginekološki pregled - nič. Začeli so jemat brise, vzorce, krvi, urina, mene je še vedno tresla mrzlica, nekje sredi noči so ugotovili, da imam sepso z e-colli. Nekaterih AB ne smem prejemat, ker sem nanje alergična, ostalo je zelo malo, kar bi mi sploh lahko dali. Nikoli ne bom pozabila dr. Beljanskijeve, ki je šla sredi noči, ob 3h zjutraj peš iz porodnišnice na infekcijsko kliniko po 2 flaši infuzije z AB, ki je še edini prišel v poštev. Tudi sicer je ženska 2 noči in 2 dneva bila stalno ob meni in skušala popravit, kar so njeni kolegi zapacali. Skozi infekcijo je splavalo dojenje po vodi, nadaljnih 10 dni sem imela v vsaki roki en kateter, po enem je tekel garamicyn, po drugem conet, vsakih 6 ur. 10. januarja sva bila s sinom odpuščena. 13. jan, ponovno doma 40 vročine, sepsa se je ponovila. Spet nazaj v bolnico in domov sva prišla 2. februarja 2003.

S samimi šivi nisem imela problemov, pobrali so jih 6. dan, rana se je lepo zacelila, čutila sem jo še dolgo. Moje osebno mnenje je, da se veliko predolgo čaka s CR, saj ko je ženska že čisto na koncu s svojimi močmi, je CR samo še dodatna kaplja čez rob. Mene je čez 2 dni še vedno vse bolelo od norih popadkov, medtem ko sem s samo rano dosti bolje shajala. Ne bi panikdar in nikoli nobeni priporočila CR kot izbire - nikoli. Hvala Bogu, da obstaja, kadar je za to potreba, vednar to ne more biti stvar izbire. Še danes, 4 leta po tem CR, imam za vse življenje posledice, sem nosilec e-colli, fašem po 10 uroinfektov letno, stalno jemanje AB, stalna vnetja, vse je že kazalo, da do drugega otroka nikoli niti prišli ne bomo.  No, dzaj upamo, da bo novembra prirastek,  resnično pa upam na drugačno porodno izkušnjo.






eva1 -> RE: Vse o carskem rezu (24.5.2007 13:13:49)

mamuška kar zmrazilo me je ko sem prebrala tvojo zgodbo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] boga si bil...no jaz sem v drugo rodila po naravni poti in je šlo vse ok..upam,d abo tudi pri tebi...ali se boš odločila drugič za CR ali boš poskusila naravno?




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.8.2007 0:14:27)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




NatašaC -> RE: Vse o carskem rezu (13.9.2007 10:33:17)

Sej nisem prebrala vsega, sam po prvih dveh straneh lahko rečem samo joj kakšne izkušnje ste imele. Jaz sem imela tudi CR v ljubljanski porodnišnici in imam zelo lep spomin na vse skupaj. Sploh ni tako zelo grozno in boleče, kot nekatere opisujete - vsaj meni ni bilo. In tudi mojega sončka sem videla precej pogosto, je pa res, da po operaciji potrebuješ več počitka in da se na začetku težje premikaš - bolj počasi, pa več časa rabiš. Ni pa tak bav bav in zdaj, ko sem drugič noseča, če mi rečejo, da bi bodo delali CR (ker je manj kot dve leti od prvega poroda), bom rekla ok. Ker imam  sama na vse skupaj prav lep spomin (kolkr je na operacijo lahko lep). 




Tadeja 1976 -> kdaj po CR (13.9.2007 18:05:43)

Koliko časa po CR ste šle ven, npr. na daljši sprehod ali v shoping




Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>