cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Dotikanje nosečniškega trebuščka - da ali ne

Ste med nosečnostjo opazili, koliko ljudi zanima za vaš trebušček? Nekateri so tako očarani, da preprosto ne prenesejo, da se ga ne bi dotaknili.

Dotikanje nosečniškega trebuščka - da ali ne

Če vprašanje, ali se tud njim dogaja, da bi se ljudje radi dotikali njihovega trebuščka, postavite mamicam ali nosečnicam, bo večina odgovorila pritrdilno – zgodilo se jim je, da se ljudje želijo dotakniti trebuha, pa naj gre za prijatelje, družino ali celo popolnega neznanca.

 

Vsaka ženska, ki se znajde v tej situaciji, reagira drugače. Občutek je oseben in se lahko spreminja iz dneva v dan, včasih pa iz minute v minuto. Nekatere ženske se od trenutka, ko vstopijo v peti mesec nosečnosti, počutijo kot javna lastnina. Ko naznanijo nosečnost, se roke stegnejo proti trebuščku, občutek pa je lahko zelo neprijeten, sploh če osebe ne poznamo dovolj dobro.


PREBERITE TUDI: Zgodovina testov nosečnosti


Ena od Ringajarinih mamic je napisala:

"Uh! Vsa trepetam ob tej temi. Po navadi sem zelo žgečkljiva po trebuhu, v nosečnosti je bilo še bolj neprijetno. Tudi moj mož je moral povedati, kdaj se je hotel dotakniti trebuščka, in še to zelo redko, ker je vedel, da me moti. Mama se me je enkrat dotaknila brez opozorila in sem zakričala. Ne morem opisati, kako mi je neprijetno. Ne maram, da se mi kdo dotika trebuščka in tega ne pustim."

 

Druga mama pravi:

"To doživljam kot kršitev osebnega prostora in me res moti. Samo mož lahko, ker to je zame nekaj zelo osebnega."


PREBERITE TUDI: 13 znakov, da pričakujete fantka


Po drugi strani pa večina žensk uživa v tem, da premike svojih dojenčkov v trebuščku deli s partnerjem ali drugimi ljubljenimi:

"Moj dragi je dal roko na trebuh vsakič, ko je šel v službo (od vsega začetka) - poljubil me je, roko pa na trebuh - da bi se poslovil od mene in otroka, in zvečer, ko greva v posteljo, mora položiti roko na trebuh." - piše ena od mamic.

 

Nekatere mame pa menijo, da so dojenčki čudovita in nedolžna bitja in želijo lepoto tega, ki jo nosijo v svojem telesu, deliti s celim svetom. Zakaj bi sami uživali v tistem trenutku, ko pa lahko pričarajo nasmeh na obraze drugih:

"Všeč mi je bilo, ko so me pobožali po trebuščku, če bi lahko, bi celemu svetu na megafon vpila, da sem najsrečnejša."


PREBERITE TUDI: VIDEO: Dojenček spi v plodovnem ovoju


In ti, imaš rada roke na trebuščku?


VIR: Ringeraja.rs


news-img

Poznate ta počitniški raj?

Tu se otroci krasno zabavajo, starši pa si v miru odpočijejo. Da, Terme Dolenjske Toplice so idealna izbira za krajše družinske počitnice.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem