cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Murska Sobota na odprtem državnem prvenstvu v letenju s toplozračnimi baloni gosti tekmovalce iz osmih držav

Med 21. in 25. junijem bo potekal tekmovalni spektakel v zraku nad Mursko Soboto. Organizator načrtuje tudi bogat spremljevalni program, nebo nad Prekmurjem bodo obarvali tudi fiesta baloni.

Državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni

Organizator dogodka, Balonarski klub Roto Balon klub iz Murske Sobote, bo gostil ekipe iz Slovenije, Avstrije, Madžarske, Italije, Hrvaške, Poljske, Španije in Turčije, ki se bodo na sedmih tekmovalnih letih pomerile v različnih tekmovalnih nalogah. Organizacija mednarodnega tekmovanja je izjemno pomembna za razvoj tega športa v Sloveniji, Prekmurje, kjer so pogoji za letenje idealni, pa postaja čedalje bolj prepoznavna destinacija za balonarje.

 

Otvoritvena slovesnost bo v petek, 21. junija 2024, ob 20.30 v Mestnem parku Murska Sobota, zaključna slovesnost, na kateri bodo razglašeni zmagovalci prvenstva, pa se bo odvila v torek, 25. junija, z začetkom ob 13. uri, prav tako v Mestnem parku Murska Sobota.

 

balon

 

O lokacijah, od koder bodo tekmovalni baloni poleteli, vas bomo sproti obveščali na spletni strani:

https://flyballoons.eu/flyballoons/ in na naših družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

 

Bogat program za otroke 

Organizator tega športnega tekmovanja je poskrbel tudi za bogat spremljevalni program, namenjen tudi otrokom. Tako bodo v petek, 21. junija 2024, med 17. in 19. uro v Mestnem parku v Murski Soboti (pri gradu) potekale delavnice za otroke – Igrivi baloni nad Soboto (https://soboskidnevi.si). Otroci se bodo tako lahko skozi ustvarjalne igre (likovno snovanje, tehniška delavnica, športne igre z baloni, plesna animacija) spoznavali s toplozračnimi baloni. Posebej zanje bo razstavljen pravi toplozračni balon, ki si ga bodo lahko spoznali od blizu in pokukali vanj.

 

Na stojnici si bodo obiskovalci lahko ogledali tudi animirani film o zgodovini balonarstva v Sloveniji.

news-img

Na dopust z dojenčkom: kaj potrebujete?

Priprava na poletni dopust z dojenčkom je pomembna, saj želite, da je izkušnja prijetna in brezskrbna. Tukaj je nekaj ključnih stvari, ki jih ne smete pozabiti.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem