cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Jutranje slabosti imajo pozitivne učinke

clock-img

18.2.2024

Strokovnjaki so dokazali, da so jutranje slabosti v prvem trimesečju lahko zelo dober znak za še nerojenega otročka. Preverite, katera je ena od zelo pomembnih pozitivnih lastnosti nosečniške slabosti.

Jutranje slabosti imajo pozitivne učinke

Okrog 85 odstotkov vseh nosečnic se spopada tudi z jutranjimi slabostmi in z bruhanjem v prvem trimesečju nosečnosti. Hude jutranje slabosti lahko negativno vplivajo na telo, ga izčrpajo, ampak, s sabo prinašajo tudi nekaj pozitivnega. Slabosti so koristne za dojenčka!


Strokovnjaki so v svojo študijo zajeli več kot 850 tisoč nosečnic. Ugotovili so, da imajo nosečnice, ki jih mučijo jutranje slabosti, veliko manjšo možnost za spontani splav, poleg tega pa rojevajo bolj zdrave dojenčke. Tiste, ki jih mučijo slabosti, imajo tudi manj možnosti za prezgodnji porod. Takih je v raziskavi bilo le nekaj če koz šest odstotkov. Med tistimi, ki niso nikoli imele jutranjih slabosti, pa je prezgodaj rodilo več kot 9,5 nosečnic.

 

PREBERITE TUDI: 9 nasvetov, kako si pomagati pri jutranji slabosti

 

Jutranje slabosti so povezane s hormonom hCG, to je hormon, ki se izloča iz posteljice v prvem trimesečju.


Če imate tudi vi hude težave s slabostmi, si poskušajte pomagati tako, da jeste manjše obroke večkrat dnevno, pijete zadosti tekočine, jeste ingver ali pijete ingverjev čaj, jejte krekerje in počivajte.

 

news-img

Kako do rednega odvajanja?

Zaprtje moramo prepoznati kot resno težavo. Pravočasno moramo poskrbeti za redno prebavo, ki je pomembna za ohranjanje zdravja in dobro počutje.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem