|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

9 nasvetov, kako si pomagati pri jutranji slabosti

Uredništvo Ringaraja.net, 1.8.2023
Nihče ne ve, zakaj se nosečniška jutranja slabost pojavi. Zbrali smo devet nasvetov, kako si lahko pomagate omiliti to nadležno nosečniško težavo.

image
Kako si pomagati pri jutranji slabosti? (Freepik.com)
/11


Strokovnjaki še vedno ne vedo natančno, zakaj se slabost pojavi, je pa najverjetneje povezana z visokimi vrednostmi Hcg in estrogena. Vsaka nosečka, ki ima zoprno jutranjo (včasih tudi celodnevno ali večerno) slabost, si verjetno želi, da bi obstajal napitek, ki bi čudežno rešil težavo. Zato smo vam pripravili nekaj nasvetov, kako si slabost olajšati.


Večkrat po malo

Prvo in najbolj pomembno pravilo je, da je jeste več manjših obrokov. Če ne pojeste nič, bo občutek slabosti še hujši, če pa preveč, pa bo zaradi obremenjenosti nastala še večja težava. Jejte v majhnih grižljajih in hrano dobro prežvečite.


PREBERITE TUDI: Kako se dobro naspati v nosečnosti? 


Prenatalni vitamini

Vitamini, ki jih nosečka je, imajo visoko vsebnost železa in lahko vplivajo na občutek slabosti. Vzemite jih kasneje v dnevu, morda celo zvečer, pred spanjem, da ne obremenite praznega želodca že zjutraj.


Prigrizki in suho sadje

Pomagajo slani prigrizki – krekerji, grisini … Odlično je tudi suho sadje. Pazite na količino, ker vsebuje veliko sladkorja.


Banane

Zaradi vsebnosti škroba banane super pomagajo pri premagovanju slabosti.


Ingver za pomiritev

Po raziskavah sodeč je tudi ingver tisti, ki lajša slabost. Pripravite si lahko ingverjev čaj.


PREBERITE TUDI: Drugo trimesečje: Najboljši položaji za seks


Raznovrstni čaji

In ko ravno govorimo o čajih – zeliščni čaji so odlični za slabost, napihnjenost in prebavne motnje.


Soda bikarbona

Soda je znana po tem, da pomaga pri hudi slabosti, napihnjenosti, občutku težkega želodca in pri zgagi. V kozarec vode damo pol žličke sode.


Velik NE

Nikar ne jejte mastne in začinjene hrane, saj bo povzročila občutek slabosti in napihnjenosti. Prav tako se izognite močnim vonjavam, kot so osvežilci zraka ali cigaretni dim.

 

PREBERITE TUDI: 5 nasvetov proti zgagi v nosečnosti

 

Telovadba

Svež zrak vedno dobro vpliva na želodec. Čeprav vam gibanje ne bo povšeči, pojdite vsaj na kratek sprehod.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
29
5 nasvetov proti zgagi v nosečnosti
Pekoča zgaga v nosečnosti je posledica hormonskih sprememb, vse večjega dojenčka v maternici, ki pritiska na želodec in ...
11
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
6
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
6



Barvanje las v nosečnosti – da ali ne?
Ali si nosečka lahko barva lase? So kemikalije v barvah za lase škodljive za plod? Je res bolje, da barvanje las preloži...
9 znakov, ki razkrivajo spol otroka
Nekateri si ne želijo izvedeti, kakšnega spola je otrok v trebuščku, kljub temu je v vsakemu malce radovednosti, da bi š...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?