|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Drugo trimesečje: Najboljši položaji za seks

Ema Rotar, 31.3.2024
Ste vedeli, da je za mnoge ženske čas nosečnosti hkrati tudi čas povečane želje po spolnosti? Posebej v drugem trimesečje ženska občuti še večje poželenje in čisto nič ni narobe, če si s partnerjem privoščita veliko intimnosti v tem obdobju.

image
V drugem trimesečju je ženska želja po seksu večja. (Arhiv Ringaraja.net)
/11


S seksom ne morete škodovati plodu

Med mnogimi bodočimi mamicami in očeti je še vedno prisotna skrb, da bi s seksom škodovali plodu. Ta skrb je popolnoma odveč, saj je plod zelo dobro zaščiten z ovoji, v katerih leži v maternici, obdaja ga amniotska tekočina, ki blaži tresljaje, močne sunkovite gibe ter gibanje matere. Zato se lahko tudi med nosečnostjo brezskrbno predajate spolnim radostim, saj moški spolni organ v nobenem primeru ne more priti v neposredni stik s plodom. Izjema je edino rizična nosečnost, pri katerih se je dobro o tem pogovoriti z izbranim ginekologom.

 

PREBERITE TUDI: Top položaji za seks v prvem trimesečju

 

Spolna sla (libido) pri ženski se v drugem trimesečju poveča

Medtem ko se na začetku nosečnosti pri nosečnici libido oziroma spolna sla običajno zmanjša, se v drugem trimesečju, ko slabost in bruhanje izgineta, le ta poveča, pa tudi orgazmi postanejo intenzivnejši in pogostejši. Sicer se bosta morala oba malce prilagoditi spremembam, ki se dogajajo pri ženski v nosečnosti, kar pomeni, da bosta morala malce spremeniti način, kako partner prodre v žensko telo.

 

V pomoč za čim boljšo seksualno izkušnjo so vam lahko trije preizkušeni in izvedljivi položaji, ki jih lahko tudi vidva preizkusita v tem obdobju nosečnosti.

 

1. Položaj na robu postelje

Misionarski položaj je partnerjem všeč zato, ker sta lahko v nenehnem očesnem kontaktu in na ta način dejansko lahko opazujeta užitek end drugega. Vendar bo postal klasičen misionarski položaj z večanjem trebuščka vedno slabša možnost za dober nosečniški seks. Če pa položaj le malce prilagodita, tako da izkoristita rob postelje, bosta tudi tako lahko prišla do vrhunca. Že vsak malce spremenjeni kot vajinih teles, lahko naredi veliko razliko v občutkih za oba.

 

2. Položaj lotusa

Moški naj se usede »po turško«, ženska pa se potem usede v njegovo naročje. V tem položaju lahko ženska sama nadzoruje gibanje in si ga prilagaja, da se počuti res udobno. To ji tudi omogoča, da se lahko nagne nazaj kolikor želi, v primeru da jo nosečniški trebuh preveč moti. Ta položaj naj bi najbolj pripomogel k orgazmu, ki je lahko v drugih položajih manj verjeten.

 

3. Položaj »v žlički«

Položaj, ko sta partnerja tesno objeta drug ob drugem je res intimen in enostaven. Ženska leži na boku, obrnjena s hrbtom proti moškemu, moški pa leži za njo. V tem položaju trebuh res ni nobena ovira. Sicer bosta mogoče potrebovala malce več prakse, da bosta ujela pravi ritem, ampak ko ga bosta enkrat ujela, bosta ugotovila, da je to položaj, ki ne zahteva veliko napora in hkrati nudi res veliko užitka. Za še večji učinek priporočamo, da začneta počasi, z občutkom, nežno. Medsebojno komunicirajta, kaj vama ugaja, hitro ali počasi, z bolj blagimi sunki ali globljo penetracijo. Tako bosta dosegla res najboljšo seksualno nosečniško izkušnjo.

 

PREBERITE TUDI: Seksualni položaji, ki vama bodo najbolj ugajali v tretjem trimesečju

 

Povzeto po Fatherly.com.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Te vaje pomagajo, da se dojenček obrne
Preverite preproste in varne vaje ter druge preizkušene metode, s katerimi lahko otročka v trebuščku spodbudite, da se o...
4
Kako zunanji zvok vpliva na otroka v trebuhu?
Če nosečnica posluša klasično glasbo, najbolje Bacha, bo njen dojenček umirjen, inteligenten, močnejši in bo hitreje raz...
3
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
3
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
3



Porodna zgodba: Moj dojenček je doživel mo...
Mali Tim je bil težko pričakovano dete. Veselili smo se ga vsi, tako mami in ati, kot njegova velika sestrica Tia.
Ali lahko tvoj pes zavoha, da si noseča?
Nekateri strokovnjaki verjamejo, da lahko psi postanejo zaščitniški, ko opazijo subtilne znake, da je njihova lastnica n...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?