|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Prvo trimesečje: Top položaji za seks v prvem trimesečju

Metka Troha, 6.6.2023
V prvem trimesečju se žensko telo sooča z mnogimi spremembami, med katerimi je tudi ta, da ima ženska nižji libido, željo po spolnosti. Mogoče vam do večje želje po intimnosti s svojim partnerjem pomagajo naslednji namigi.

image
Uživajta v intimnosti, dokler še lahko. (Freepik.com)
/11


Kako na seks v nosečnosti gledajo ženske?

Veliko nosečnic pravi, da so občutki med spolnim odnosom v nosečnosti drugačni. Zaradi povečane prekrvavitve med nosečnostjo je tudi vagina bolj prekrvavljena, kar med seksom povzroča še dodatno ugodje. Poleg tega je med nosečnostjo tudi vagina bolj vlažna. Torej lahko rečemo, da je za ženske seks med nosečnostjo še boljši.

Vendar so tudi ženske, ki pravijo, da so med nosečnostjo izgubile željo po spolnosti. Nekaterim rahlo otečene genitalije zaradi poveča prekrvavitve povzročajo neprijeten občutek. Nekatere imajo trebušne krče med ali takoj po spolnem odnosu. Zaradi različnih nosečniških tegob (slabost, boleče dojke, utrujenost, muhasto čustveno razpoloženje zaradi hormonov), nekatere nosečnice popolnoma izgubijo željo po spolnosti, zlasti v prvem trimesečju nosečnosti.

Pri večini nosečnic se poželjenje povrne in celo poveča v drugem trimesečju, ko so najhujše nosečniške težave po navadi mimo. Proti koncu nosečnosti spolno poželenje spet pade zaradi skrbi pred porodom in prihodom novega družinskega člana. Pri seksu s »trebuškasto« žensko imajo težave tudi moški, bodoči očetje, saj se pojavi strah, da bodo s prodiranjem v telo dojenčka poškodovali. Poleg tega se mnoge nosečnice zaradi povečane telesne teže in velikega trebuha ne počutijo preveč privlačne.

 

Če se partnerja ne moreta sporazumeti glede spolnega življenja, pa je pomembno, da na fizično bližino ne pozabita. Stik lahko ohranjata prek poljubljanja, ljubkovanja in objemanja. Vse to bo, med drugim, ustvarilo prijetno in ljubezni polno ozračje za novega prihajajočega malčka, v katerem se bo počutil veliko bolje kot v napetem okolju.

 

Pozitivne plati seksa v nosečnosti

Seks med nosečnostjo ima pozitiven vpliv na zvezo, tako iz psihičnega kot tudi fizičnega vidika. S fizičnega še posebej zato, ker boste z njim okrepili mišice medeničnega dna, ki bodo tako bolje pripravljene na porod. S psihičnega vidika pa je seks ugoden zato, ker se bosta intimnost in navezanost med partnerjema še povečala, poleg tega pa bosta oba partnerja tudi veliko bolj sproščena.

 

Položaji za seks, v katerih bosta uživala oba

V tem trimesečju vama pri seksu zagotovo še ne bo v napoto nosečniški trebuh, kljub temu pa se lahko, predvsem ženska počuti manj sproščeno in lagodno pri spolnem odnosu. Če sta se do zdaj večinoma posluževala enega, morda dveh različnih položajev za seks, je zdaj čas, da zaradi večjega užitka poskusita še kakšnega drugega.

 

PREBERITE TUDI: Drugo trimesečje: Najboljši položaji za seks

 

1. Misionarski položaj

V resnici v prvih treh mesecih nosečnosti ni potrebno veliko prilagajanja pri intimnih odnosih, saj lahko počneta prav vse, kar sta počela, ko v maternici ženske še ni bilo vajinega DNK-ja ;). Vsekakor pa je zdaj čas, da poskusita položaj, ki bo v naslednjih mesecih vsekakor veliko večji izziv, če že ne misija nemogoče. Če vama je všeč misionarski položaj, potem kar v akcijo. Ko bo rastel trebuh, bo namreč ta položaj vedno manj izvedljiv, saj se nosečnica običajno ne počuti prav nič udobno, če je vsa teža na njenem trebuhu. Torej, vsak položaj pri katerem je moški na vrhu, je v kasnejših mesecih nosečnosti vedno bolj nemogoč.

Misionarski položaj vama omogoča, da sta ves čas spolnega odnosa v očesnem stiku, kar veliko parom pomaga, da se ob tem počutita še bolj povezana. Posebej v prvih tednih nosečnosti, takšna globlja partnerska povezanost med odnosom pripomore k povišanju hormona oksitocina. Le ta pomaga moškemu ali ženski, ki ima ob seksu slab občutek ali celo strah, da bo kaj narobe, k večji sproščenosti in posledično večjemu užitku.

 

2. Noge čez ramena

Položaj, pri katerem ima ženska noge čez partnerjeva ramena, je zagotovo eden najbolj priljubljenih. No, vsaj večine žensk, ki v svojem trebuhu ne nosijo vedno težjega bremena. Ta položaj si lahko vseeeno nekako prilagodite tako, da je bolj podoben misionarskemu. Ženska leži na hrbtu, moški pa se postavi nad njo. Namesto da svoje noge da moškemu ob bok, jih položi nekoliko višje, udobno na njegova ramena. To vama omogoča globljo penetracijo, saj s tem, ko imate noge tako visoko skrajšate vaginalni kanal in omogočite, da lahko moški s penisom prodre globlje v telo.

 

3. Nekaj norega in nenavadnega (dokler lahko)

Vratolonme, akrobatske poze resnično niso primeren za visoko noseče ženske, na začetku nosečnosti pa za kakšno bolj atletsko pozo ni nobenih ovir. Oba si lahko še privoščita malce ekspermenitranja z kakšnim bolj neobičajnim seksualnim položajem. Če se počutite močne, kondicijsko dovolj v formi, potem ni razloga, da si ne bi prvoščila kaj drugačnega v posteljnih aktivnostih, nekaj kar bo v času, ko se bo trebušček povečal resnično nemogoče. Vzemita si čas seks, saj bo časa zanj zagotovo manj, ko bo z vama še dojenček.

 

PREBERITE TUDI: Seksualni položaji, ki vama bodo najbolj ugajali v tretjem trimesečju


Ali oziroma kdaj je potrebna uporaba kondoma pri spolnih odnosih v nosečnosti?

Če v nosečnosti zbolite za katero do spolno prenosljivih bolezni, ima to lahko zelo negativne posedlice tako za vas, kot za razvijajoče se bitje v trebuhu. Če ima partner katero do spolnih okužb – aktivno ali nedavno ugotovljeno - se ves čas nosečnosti obvezno izogibajta katerikoli oblike (vaginalne, oralne ali analne) spolnih odnosov!

Uporaba kondoma je zelo priporočljiva v naslednjih dveh primerih:

- Če s partnerjem nista v monogamni zvezi, eden, drugi ali oba.

- Če se v času nosečnosti odločite za spolni odnos z novim partnerjem.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
10
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...
4
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
4
7 stvari, ki dojenček počne v trebuhu
Brce že prepoznate, kaj pa še kaj drugega počne vaš dojenček v trebuhu? Preberite, presenečeni boste, kaj vse počne malo...
4



Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
9 znakov, ki razkrivajo spol otroka
Nekateri si ne želijo izvedeti, kakšnega spola je otrok v trebuščku, kljub temu je v vsakemu malce radovednosti, da bi š...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?