|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?

Ali spolni odnos res lahko pomaga sprožiti porod?

Uredništvo Ringaraja.net, 25.10.2023
Mnogi verjamejo, da lahko spolni odnos v zadnjih dneh nosečnosti spodbudi začetek poroda. Ali to tudi v resnici drži?

image
Italijanski znanstveniki zatrjujejo, da spolni odnos v pozni nosečnosti v resnici ne spodbudi začetka poroda. (Freepik.com)
/11


To je samo mit, pravijo strokovnjaki

Mnogi v ta mit verjamejo, ker naj bi orgazem pri ženski, ki je visoko noseča povzročil krče in s tem sprožil popadke. Nekateri celo trdijo, da se v moški spermi nahajajo snovi, podobne tistim, ki jih nosečnicam dajejo za umetno spodbuditev začetka poroda.

 

S temi prepričanji se nihče v resnici ni ukvarjal in raziskoval, če držijo ali ne, dokler se takšnega raziskovanja niso lotili italijanski znanstveniki, ki zatrjujejo, da spolni odnos v pozni nosečnosti v resnici ne spodbudi začetka poroda.

 

PREBERITE TUDI: Moški razkrivajo: Zakaj je nosečka seksi? 


Spolni odnos ne sproži poroda, vendar ...

Ekipo strokovnjakov je vodil Luigi Carbone iz Univerze v Neaplju, ki pravi, da teorija o spodbuditvi poroda s spolnim odnosom obstaja že vse od osemdesetih let prejšnjega stoletja. »Obstajajo številna fiziološka pojasnila za takšno predpostavko. Sperma vsebuje prostogladine v manjših količinah, ki se v resnici uporabljajo za umetno sprožitev poroda. Spolni odnos ima tudi mehanske učinke, saj pri njem dejansko pride do povečanega krčenja v maternici,« pojasnjuje izvor te teorije italijanski strokovnjak.

 

Z analizo podatkov, ki so jih dobili s pomočjo te raziskave, pa so znanstveniki dokazali, da ne obstaja povezava med spolnim odnosom in sprožitvijo poroda. Glede na pridobljene podatke spolni odnosi v visoki nosečnosti nimajo nobenih negativnih učinkov na porod, zato strokovnjaki ne vidijo razloga, zakaj bi se jim nosečnice izogibale.

 

PREBERITE TUDI: Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji v seksu

 

Kljub temu pa pravijo, da je potrebno izvesti še kakšno raziskavo v zvezi s tem, da bi bili rezultati dejansko zanesljivi, saj so v omenjeni raziskavi podatke o pogostosti spolnih odnosov v pozni nosečnosti in o vsem ostalem, kar je zanimalo strokovnjake, sodelujoči sporočali kar sami in ni nujno, da so bili povsem iskreni.

 

VIR: Mondo.rs (na Ringeraja.rs)

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako pospešiti porod s hrano?
Zbrali smo seznam živil, s pomočjo katerih lahko na naraven način pospešite porod.
6
Nosečnost in elektromagnetno sevanje
Ali je sevanje ultrazvoka za nosečnico in plod nevarno? Ali je nosečnica v domačem okolju lahko preveč izpostavljena el...
3
INTERVJU: "Biti babica je moje poslans...
Ni je Dolenjke, ki še ne bi slišala za slovensko babico leta 2000 in najsrčnejšo babico 2007/08. Kar več tisoč pa jih je...
3
Utrujenost v nosečnosti: kako jo omiliti
Čudežnega zdravila za utrujenost v nosečnosti ni – najbolj pomembno je, da poslušate svoje telo, si privoščite počitek, ...
3



Barvanje las v nosečnosti – da ali ne?
Ali si nosečka lahko barva lase? So kemikalije v barvah za lase škodljive za plod? Je res bolje, da barvanje las preloži...
FOTO: Nosečka in dojenček - prej in potem
photo
Poglejte si podobe ujete s fotoaparatom prej - z nosečniškim trebuščkom in potem - z malim bitjecem v roki, naročju ...!




Odvajanje od plenic.
пеперутка16

S čim si pomagate?