|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

POROD

Je porod res takšen, kot ga prikazujejo v filmih?

Avtor: Helena Mlakar | 17.3.2024
image

Najbrž ste že kdaj zasledili popoln porod, kot ga prikazujejo v filmu. Nosečnica rodi brez težav, takoj po porodu je popolna, ima brezhibno pričesko, vitek pas, naličena je. Pa je res tako?

POROD

FOTO: Lepota poroda - čudež življenja

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 16.3.2024
image

Poglejte si čudovite fotografije poroda in prvih trenutkov, ko starša zagledata svojega novorojenčka, ob katerih ne boste ostali ravnodušni. Rojstvo je resnično pravi čudež!

POROD

Poglejte, kako pravzaprav izgleda porod

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 14.3.2024
image

Trenutek, ko se ustvari življenje je neverjeten, otrokov prihod na svet pa je še bolj čudežen.

image

Fotografija, ki jo je mamica objavila na družabnem omrežju se je hitro razširila med uporabnike, saj jo je na svojem zidu delilo že več kot 120 tisoč ljudi. Zakaj? Ker prikazuje resničnost: žensko v svojem najbolj ranljivem trenutku, po porodu.

image

Bodoči očetje, preberite si, katerih stvari svoji dragi med popadki in rojevanjem ne smete ne omeniti, niti pomisliti nanje. Malo za šalo, malo zares, toda vendarle je bolje, da se med porodom teh pravil držite.

POROD

To so vaše pravice v porodnišnici

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 7.3.2024
image

Še vedno obstajajo zgodbe, izkušnje iz porodne sobe, ko porodnice opisujejo popolno neupoštevanje njihovih želja oziroma kar teptanje njihovih pravic. Doula Marina je takole pojasnila, kakšne so vaše pravice.

POROD

Plodovi ovoji: zakaj jih ni dobro rutinsko predirati

Avtor: Tadeja L. Hoyos (prof. glasbe in doula) | 2.3.2024
image

Pogosto porod sprožijo s tem, da predrejo plodove ovoje. Vendar ta rutinski postopek ni ustrezen. Zakaj? Kakšno vlogo imajo ovoji pri plodu in čemu služijo?

DUŠEVNO ZDRAVJE

VIDEO: Tudi carski rez je lahko čudovit porod

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 19.2.2024
image

Se tudi vi počutite nepopolno, ker je vaš otrok prišel na svet s carskim rezom? Ste razočarane, ker niste imeli možnosti za naraven porod? Vam je težko, ker otroka niste mogle objeti takoj, ko je prišel svet? Nikar! Tudi takšen porod je čudovit!

image

Je porod res tako zastrašujoč? Se ga moramo bati? Strah pred porodom (lokiofobija, tudi tokofobija) je pogosto pojav, vendar ga lahko zmanjšamo. Treba je razumeti, od kod strah izvira in se z njim uspešno soočiti. Kako, preverite v članku!

PRIPRAVE NA POROD

Ob porodu ne pozabite na svoje oči

Avtor: Grčar Barbara | 24.1.2024
image

Pomembno je, da mamice, še posebej tiste, ki že imajo težave s slabovidnostjo, v napornih trenutkih poroda poskrbijo tudi za svoj vid.

STRAN 1 OD 7

Očetje ob porodu: 20 čudovitih fotografij
Dragocene fotografije, na katerih vidimo navdušenje očetov, ko podpirajo svoje partnerke v porodni sobi, nam kažejo, kak...
Poglejte, kako pravzaprav izgleda porod
Trenutek, ko se ustvari življenje je neverjeten, otrokov prihod na svet pa je še bolj čudežen.