|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

PRIPRAVE NA POROD

Ob porodu ne pozabite na svoje oči

Avtor: Grčar Barbara | 24.1.2024
image

Pomembno je, da mamice, še posebej tiste, ki že imajo težave s slabovidnostjo, v napornih trenutkih poroda poskrbijo tudi za svoj vid.

ZDRAVJE IN NEGA

Sončna očala pri otrocih - da ali ne?

Avtor: Simona Korenčan, dr. med. | 7.7.2023
image

Ali ste vedeli, da sončna očala niso vedno priporočljiva za dojenčka, malčka oziroma majhnega otroka? Kdaj pa so potrebna po smernicah pediatrov?

image

Vnetje oči je pri otroku lahko dokaj pogost pojav. Kadar se pojavi v vrtcu ali šoli, se po navadi prenaša iz otroka na otroka. Kako ukrepati in kako se bolezen zdravi, smo vprašali pediatrinjo Tino Božičnik.

image

Starši slepih in slabovidnih otrok so upravičeni do obeh dodatkov sočasno - dodatka za pomoč in postrežbo ter dodatka za nego otroka!

ZDRAVJE IN NEGA

Slabovidnost pri otroku

Avtor: prim. mag. Dragica Kosec dr. med. | 5.1.2019
image

Slabovidnost je slabša vidna ostrina enega ali obeh očes brez organskega vzroka. To pomeni, da se otroku vidna funkcija ni razvila. To najpogosteje povzročajo refrakcijske hibe ali enostavneje rečeno napake v lomnosti svetlobnih žarkov, ki vstopajo v oko. Ker slika, ki vstopa v oko, na mrežnici ni jasna, možgani te slike ne morejo prepoznati.

ZDRAVJE IN NEGA

Miti o zdravju otroških oči

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 10.6.2018
image

Ali zares drži, da otrok ne sme sedeti preblizu televizorja, sicer mu to lahko okvari vid? In ali je korenje zares dobro za otroške oči? V članku preveri najpogostejše mite o zdravju otroških oči!

MAMIN KOTIČEK

Mami, oči. Oči, mami.

Avtor: Tina Južnič | 9.7.2010
image

Starševstvo … priporočam ga vsakomur, ki ima urejen način življenja in si ga lahko privošči. Dokler ga ne preizkusiš ne veš, koliko lepih trenutkov zamujaš, kakšna čustva premoreš do malega bitjeca.

ČAS Z DOJENČKOM

Otrok in televizija

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 24.1.2010
image

Živimo v tretjem tisočletju, v času medijev, ki jih je iz dneva v dan več. Na otrokovo vedenje poleg družine, staršev občutno vpliva tudi zaenkrat še najpopularnejši medij: televizija. Saj veste: Telebajski, Mojster Miha in podobne zadeve.

LEPA IN UREJENA MAMICA

Izbira pravilnih barv pri ličenju

Avtor: www.carpus-makeup.si | 24.1.2010
image

Mamice in seveda tudi ostale ženske delajo navadno največjo napako, ko barvo ličil prilagodijo samo obleki, ne glede na to ali jim ti barvni odtenki ustrezajo. Ste tudi ve med njmi? Ponujamo vam nasvete, kako se tej napaki lahko izognete.

ODNOSI V DRUŽINI

Mamin in očijev otrok

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 24.1.2010
image

Nekega dne ugotovimo, da smo družinica. To pomeni mami, oči in eno dete.

STRAN 1 OD 1

Poglejte, kako pravzaprav izgleda porod
Trenutek, ko se ustvari življenje je neverjeten, otrokov prihod na svet pa je še bolj čudežen.
Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....