|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

PROSTI ČAS

TOP božične risanke in družinski filmi

Avtor: Helena Primic | 22.12.2023
image

Preverite seznam najbolj čarobnih, zabavnih ter smešnih božičnih risank in družinskih filmov, ob katerih boste vsaj za nekaj časa odpotovali v čarobni svet Severnega pola, Božička, palčkov in sneženega moža.

image

Starši ves čas prejemamo opozorila iz različnih strani, da naj pazimo, koliko časa otroci preživijo pred ekrani. Zdaj smo dobili znanstvene potrditve, ki so dokazale, da so lahko telefoni in tablice krivi za izrazito kasnejši govor pri otroku.

image

Nasilje je vedno pogostejša in nepogrešljiva tema v medijih, zato se otroci že v predšolskem obdobju »spoznajo z njim«.

VZGOJA IN RAZVOJ

Ko otroka ne morete ločiti od zaslona ...

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 20.7.2023
image

Kaj lahko storite, če je vaš otrok dobesedno prilepljen na televizijski ekran? Nikar mu ne prepovedujte gledanja risank - raje upoštevajte te praktične nasvete.

VZGOJA IN RAZVOJ

Gledanje televizije ni vedno škodljivo

Avtor: Helena Primic | 26.7.2022
image

Čeprav se veliko sodobnih staršev počutijo kot slabi starši, če otroka posadijo pred risanko, ko potrebujejo mir, je skrb vendarle odveč. Preberite, na kakšen način gledati televizijo, da ima to pozitivne učinke na otroke in družinske odnose.

PROSTI ČAS

Ali vaš otrok lahko gleda Squid game?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 22.10.2021
image

Squid Game je najbolj gledana izvirna serija na Netflixu, ki si jo je od 17. septembra ogledalo več kot 132 milijonov gledalcev. Je dobesedno televizijska senzacija! Toda ali je varno, da jo gledajo otroci?

image

Čeprav predlog Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije Covid-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo predvideva oprostitev plačila prispevka za RTV, bomo na končen zakon morali počakati do vsaj 10. aprila 2020.

ZDRAVJE IN NEGA

Miti o zdravju otroških oči

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 10.6.2018
image

Ali zares drži, da otrok ne sme sedeti preblizu televizorja, sicer mu to lahko okvari vid? In ali je korenje zares dobro za otroške oči? V članku preveri najpogostejše mite o zdravju otroških oči!

PROSTI ČAS

Družinski filmski večer ali popoldne za kino

Avtor: Helena Primic | 10.11.2017
image

Deževni november je idealen čas za prvi obisk kina. Vas skrbi, da bo otrok sredi predstave želel domov ali začel tekati po kinu? V članku preverite, kako se na to pripraviti in kakšne so prednosti družinskega ogleda risanke ali družinskega filma.

ODNOSI V DRUŽINI

Koliko risank dnevno je ravno prav?

Avtor: dr. Saša Poljak Lukek, spec. zakonske in družinske terapije | 6.3.2015
image

Koliko risank dnevno je za otroka ravno prav? Kako ga motivirati, da se namesto gledanja televizije raje zaigra z igračami ali se igra v naravi? Preberite nasvete!

STRAN 1 OD 2

Pomladno potepanje s kolesom
Pomlad prinaša toplejše sončne žarke. Vremenske razmere, primerne za gibanje zunaj, koristijo tako staršem, kot njihovim...
10 idej za zabavo s kartonskimi škatlami
photo
Ne glede na to koliko igrač ima otrok, z eno od idej, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju, boste poskrbeli za najbol...