|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kaj otrokov čas za spanje pove o starših

Uredništvo Ringaraja.net, 13.12.2023
Preberite zabavna ugibanja o tem, kaj otrokov čas za spanje pove o vas kot staršu.

image
/11


Nekateri starši pozorno spremljajo čas in njihovi otroci morajo biti v postelji ob točno določeni uri. Na drugi strani pa so starši, ki se z urnikom spanja sploh ne obremenjujejo. Kar deluje pri eni družini, ne pomeni, da bo delovalo tudi pri drugi, in ker se starši odločijo, kdaj gredo njihovi otroci spat glede na njihov življenjski slog, "napačna" ura za spanje ne obstaja.

 

Seveda ni prostora za sodbe, lahko pa vedno naredimo nekaj domnev, samo za šalo. Preberite, kaj čas za spanje vašega otroka pove o vas:

 

Če gre otrok spat ob 18. uri ali prej

Verjetno ste najbolj natančen tip starša. Nekateri bi vam rekli drugače, a vam v resnici zavidajo. Ko rečete, da bo kosilo ob 14.15, res mislite ob 14.15. Verjetno imate fiksne prihranke, saj vedno vse dobro načrtujete in organizirate. Brez težav gledate svojo najljubšo serijo, ki se začne ob 20. uri, saj vaš malček takrat že globoko spi, vi pa ste postorili vse ostalo. Verjetno bi se večina nas morala naučiti naučiti od vas.

 

Če gre otrok spat med 19. in 20. uro

Vi ste tisti starš, ki šteje minute. Verjetno tudi niste televizijski starš in vaši otroci mislijo, da je jogurt sladoled. Ste jutranji človek in se zbudite ob vonju močne kave, vaši otroci pa nikoli ne zamujajo v šolo.

 

Če gre otrok spat med 20. in 21. uro

Ste tip bioloških staršev. Predvajate pomirjujočo glasbo, ko je čas za spanje, in morda še vedno dojite svojega starejšega otroka, ko ga dajete spat. Ne skrbite za malenkosti. Vaš otrok je naravno pripravljen na spanje okoli 20.30. Zdi se, da imate vse pod nadzorom, vendar na ta lahkoten način.

 

Če gre otrok spat med 21. in 23. uro

Ste liberalen starš in vaša družina pogosto uživa v predpripravljeni hrani, ker nihče ne kuha preveč rad. Vaši otroci z vami celo gledajo kakšno serijo in nimate tistega "tega ne smeš jesti, ker je prepozno". Vsak otrok si bo želel prespati v vašem domu.

 

Če gre otrok spat po 23. uri

Pri vas je vse spontano. Ne obremenjujete se s stvarmi, kot je čas za spanje, saj bo otrok danes in jutri zaspal okoli 23. ure, pojutrišnjem pa morda okoli 21. ure. Je to sploh pomembno?

 

Vir: Ringeraja.rs

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
9
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
9
Mame mislimo, da moramo vse same: pa je to...
Bil sem sama. Vse sem počela sama, ker sem LAHKO. A ni bilo tako zabavno, kot sem mislila, da bo. Vsega nisem storila do...
7
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
5



Jezna sem, ker vzgajate otroke, ki se jih ...
Bila sem otrok v letih, ko je bilo biti otrok izjemno težko in ne želim, da bi se to obdobje ponovilo. Kljub temu, ko se...
Spočiti ali utrujeni iz družinskega dopusta?
Dopustovanje z majhnimi otroki je za starše lahko zelo naporno obdobje. Nikakor si ga ne morejo predstavljati kot »oddih...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?