|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Gledanje televizije ni vedno škodljivo

Helena Primic, 26.7.2022
Čeprav se veliko sodobnih staršev počutijo kot slabi starši, če otroka posadijo pred risanko, ko potrebujejo mir, je skrb vendarle odveč. Preberite, na kakšen način gledati televizijo, da ima to pozitivne učinke na otroke in družinske odnose.

image
Televizija lahko na družino vpliva tudi povezovalno. (Freepik.com)
/11


Če s številom ur na dan pred televizorjem, računalnikom ali/in mobilnikom ne pretiravamo in zaradi njih ne zanemarjemo resničnega življenja, je sodobna tehnologija vsekakor koristno sredstvo za odklop in zabavo, ki nam lahko olajša marsikateri družinski trenutek.


Prva pomoč

Ko na primer že dobro uro čakate v čakalnici pri pediatru in malčku z vročino čas krajšate z risanko na mobilnem telefonu. Ali ko po težkem tednu oba s partnerjem nujno potrebujeta smeh in si v petek zvečer privoščita maraton smešnic. Tudi skupen ogled družinskega pustolovskega filma v deževni nedelji je lahko dober vir zabave in sprostitve tako za otroke kot utrujene starše.


PREBERITE TUDI: Sevanje mobilnih telefonov in wifija je škodljivo!


Novi svetovi v ekranu

Ne glede na to, kako pogosto in daleč potujete, vas v televizijskem ekranu čakajo novi svetovi – tako v dokumentarnih oddajah kot filmih in risankah. Ja, tudi risanke nas s svojimi domišljijskimi svetovi bogatijo in spodbujajo ustvarjalnost, zato vsekakor niso samo za otroke.

Brez televizije zagotovo ne bi poznali številnih živalskih vrst, ki živijo na drugem koncu sveta. Ali v živo videli, kako gradijo največje mostove in stolpnice na svetu. Da drugih kultur in daljnih dežel niti ne omenjamo.

Tako televizija kot splet nam omogočata spoznavanje sveta na način, kot si ga naši predniki niti zamisliti niso znali. Svet v ekranu je tako danes številnim ljudem pot do resničnega sveta, ki ga sicer nikoli ne bi spoznali.


Televizija lahko tudi povezuje in odpira nove družinske teme

Sodobna družina se najpogosteje zbere za jedilno mizo, v avtomobilu in pred televizorjem. Kar ni že samo po sebi slabo in je dobro, da to izkoristimo.

Skupen ogled družinskega filma ali dokumentarne oddaje med vikendom bo namreč družino povezal, četudi se ne ukvarjate direktno drug z drugim. Če seveda filma oziroma oddaje ne gledate v smrtni tišini in se z otroki pogovarjate o vsebini in temah, ki jih odpira - tako poučnih kot tistih neprijetnih, ki se jih starši morda nevede izogibamo.

Zato se med skupnim ogledom filma ali risanke čim več pogovarjajte in sproščeno komentirajte, saj boste tako več izvedeli o otroku in njegovem odnosu do sveta, hktrati pa boste imeli priložnost, da vsebino pospremite s svojimi razmišljanji.

 

PREBERITE TUDI: Ko otroka ne morete ločiti od zaslona ...


Televizor naj bo le v dnevni sobi! 

Številne znanstvene študije so pokazale, da prisotnost televizije v spalnici zmanjša seksualno aktivnost partnerjev. Negativno vpliva tudi na učne navade in socialne veščine otrok, zato naj televizija ostane le v dnevni sobi in je nikar ne postavljajte ne v spalnico, ne v otroško sobo.

Se težko dogovorite, kaj boste gledali? Naj bo to družinska vaja dobre komunikacije, iskanja dobrih rešitev in zmožnosti sklepanja kompromisov.  


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Spočiti ali utrujeni iz družinskega dopusta?
Dopustovanje z majhnimi otroki je za starše lahko zelo naporno obdobje. Nikakor si ga ne morejo predstavljati kot »oddih...
29
Jezna sem, ker vzgajate otroke, ki se jih ...
Bila sem otrok v letih, ko je bilo biti otrok izjemno težko in ne želim, da bi se to obdobje ponovilo. Kljub temu, ko se...
4
Kako otroka spraviti iz hiše?
Karkoli boste otroku govorili (kako zelo je čas, preživet v naravi, zdrav ali koliko zanimivih reči se skriva na vrtu), ...
4
Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...
4



Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?