|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

SIMPTOMI IN BOLEZNI

3 najpogostejša vprašanja: Vročina pri dojenčku

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 17.3.2024
image

Pri kakšni temperaturi lahko pri otroku govorimo o vročini? Kdaj otroka z vročino peljati k zdravniku? Kaj narediti ob pojavu vročinskih krčev (ko otrok otrpne, se ne odziva, obrača oči, stiska pesti in se stresa)?

BOLEZNI IN STANJA

Vročina pri otroku: Ne znižujte je prehitro!

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 15.3.2024
image

Če ima vaš otrok povišano temperaturo 37,6 stopinj Celzija, to že ni razlog, da mu daste zdravilo za zniževanje le te.

SIMPTOMI IN BOLEZNI

Nalezljive otroške bolezni

Avtor: Petra Bališ | 6.3.2024
image

Povišana telesna temperatura lahko pomeni, da je vaš otrok bolan. Ugotovite ali ima še druge bolezenske znake.

BOLEZNI IN STANJA

Močno nalezljiv norovirus povzroča bruhanje

Avtor: Simona Korenčan, dr. med. | 4.3.2024
image

Noroviroza je zelo nalezljiva črevesna bolezen, ki jo povzročajo norovirusi. Laično bolezen imenujemo tudi trebušna gripa, čeprav bolezen ni posledica okužbe z virusi gripe.

ZDRAVJE IN NEGA

Cepivo proti HPV je zaščita pred rakom

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 4.3.2024
image

Humani (človeški) papiloma virusi (HPV) predstavljajo najbolj razširjeno in hkrati najbolj spregledano spolno prenosljivo bolezen med mladimi in starejšimi, še posebej pa med osebami, ki so v svet spolnosti vstopili pred kratkim (od 19 do 25 let).

VZGOJA IN RAZVOJ

Kdo so otroci, ki nimajo alergij in niso bolni

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 1.3.2024
image

Večina se nas z veseljem spominja odraščanja, pri katerem je bilo igranje v blatu in pesku vsakdanja dejavnost in pogosto vrhunec ustvarjalnosti.

image

Atopijski dermatitis ni nalezljiva kožna bolezen, ampak izjemno neprijetna suha koža, ki pogosto moti spanec in tako kakovost življenja celotni družini. Ustrezna vsakodnevna higiena in nega je ključna za omilitev srbenja in draženja.

MAMIN KOTIČEK

Ko imaš otroke, nisi nikoli bolna

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 16.2.2024
image

Ko nimaš otrok in si bolan, zboliš, ko jih imaš, stisneš zobe in se pretvarjaš, da se ni nič zgodilo.

image

Kdaj je treba k zdravniku, ko ima otrok drisko ali/in bruha, smo vprašali dr. Jerneja Dolinška, ki nam je zaupal tudi nekaj najpogostejših napak, ki jih pri teh težavah počnemo starši.

BOLEZNI IN TEŽAVE

Gripa v nosečnosti

Avtor: Metka Troha | 3.2.2024
image

Virus gripe lahko prizadene tudi žensko v obdobju nosečnosti in po navadi je potek gripe pri nosečnicah hujši, okrevanje pa daljše. O gripi v nosečnosti smo se pogovarjali z ginekologinjo, dr. Vesno Fabjan Vodušek.

STRAN 1 OD 21

3 najpogostejša vprašanja: Vročina pri doj...
Pri kakšni temperaturi lahko pri otroku govorimo o vročini? Kdaj otroka z vročino peljati k zdravniku? Kaj narediti ob p...
Kaj je bolezen rok, ust in nog?
Bolezen rok, ust in nog je virusna infekcijska bolezen, ki najpogosteje prizadene dojenčke in otroke. Preverite, kako jo...