|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Rak dojk: Dojenček je svoji mami rešil življenje!

Uredništvo Ringaraja.net, 27.5.2022
Zahvaljujoč svojemu šestmesečnemu sinu in dojenju, je tale mamica pravočasno odkrila tumor na dojki. Izjemna zgodba s srečnim koncem!

image
Ob dojenju je otrok očitno začutil, da nekaj ni v redu. (Freepik.com)
/11


Rak dojk je precej razširjena bolezen, ki jo je težko prepoznati in ne izbira svojih »žrtev«. Doleti lahko tudi mamice, doječke, ki morajo zaradi bolezni prenehati dojiti in prestajati težko zdravljenje v času, ko naj bi vso svojo energijo posvetile dojenčku. Zgodbe mamice, 26-letne Angležinje Sare Boile pa je precej presenetljiva, saj je ravno s pomočjo svojega otroka odkrila, da ima maligni tumor na eni od dojk!


PREBERITE TUDI: Resnična zgodba - Tri mesece po porodu zbolela za rakom 


Pred tem je bila že nekajkrat na pregledu dojk in vsakokrat so ji govorili, da je zatrdlina, ki jo je zatipala, samo benigna cista. Sara pravi, da je njen sin Tedy, takrat komaj šest mesecev star, neprestano odklanjal in kričal, ko ga je želela podojiti iz desne dojke. Zaskrbljena je to povedala svojemu zdravniku, ki jo je napotil na dodatne preiskave, mamografijo in biopsijo dojke.

 

Dva tedna kasneje je dobila izvid, da ima v resnici drugo stopnjo trojno negativnega karcinoma oziroma raka dojke. Takoj po tem je pričela s kemoterapijo, odločila pa se je tudi za mazektomijo (odstranitev) obeh dojk in rekonstrukcijo prsi.

»Tedy je moj heroj. Če ga ne bi bilo, nikoli ne bi niti pomislila, da imam raka na dojki. Zdravnik mi je povedal, da dojenje pomaga pri vzpostavljanju globoke vezi med materjo in dojenčkom, a v mojem primeru je bilo to veliko več – dojenje mi je rešilo življenje,« je povedala Sara.

 

PREBERITE TUDI: Kako si samopregledati dojke?

 

Sara je zatrdlino na dojki prvič zatipala že štiri leta prej, ampak so ji na pregledu rekli, da gre za nedolžno cisto in naj je nič ne skrbi. Cista se je povečevala in Sara je bila še petkrat na kontroli, odgovor pa je bil vedno enak: to ni maligni tumor ...

»Moj sin je očitno ugotovil, da mleko iz desne in leve dojke ni enako, da ima mleko iz desne drugačen vonj in okus. Zdravnik mi je povedal, da še nikoli ni naletel na takšen primer, da je prvič slišal za kaj takega in je bil ob tem osupel. Poudaril je, da imam veliko srečo, ker sem se odločila dojiti, sicer bi bilo vprašljivo, kdaj bi odkrila svojo bolezen pripoveduje srečna mamica.

 

VIR: Ringeraja.ba

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
8
Neverjetne porodne fotografije
Porodne fotografije, ki vas bodo pustile odprtih ust.
5
Novorojenček: Prvi dnevi doma
Porod je za vami, zdaj pa je čas, da se navadite na novo življenje s svojim dojenčkom. Poskrbite za dobro prehrano in či...
5
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
4



Splošna vprašanja o mlečnih formulah Milupa
Ali veste, zakaj kravje mleko ni primerna prehrana za dojenčke, kdaj preidemo iz začetne mlečne formule (1) na nadaljeva...
Tatu med dojenjem – je varno?
Življenje se je obrnilo na glavo, pridružil se vam je nov član. In kot mamica si želiš, da bi s tatujem za vedno obeleži...