|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Toksoplazmoza je okužba, ki jo povzroča parazit Toxoplasma gondi. Čeprav večina misli, da se lahko s parazitom nosečnica okuži preko mačk, je najpogostejši vir okužbe nepreverjena hrana. O bolezni smo se pogovarjali z mag. Stankom Pušenjakom.

BOLEZNI IN STANJA

Prehlad, gripa ali angina?

Avtor: Vesna Titan, mag. farm. | 18.1.2024
image

Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali se je vaš malček le prehladil ali se ga je lotilo nekaj bolj resnega, potrebnega zdravnikove pozornosti?

ZDRAVJE IN NEGA

Ste že slišali za to okužbo kože pri otroku?

Avtor: Simona Korenčan, dr. med. | 5.9.2023
image

Impetigo je najpogostejša bakterijska okužba kože pri otrocih. Kako ga prepoznate?

image

V preteklem šolskem letu je bila prvič možnost brezplačnega cepljenja proti HPV tudi za dečke, ki obiskujejo 6. razred. Ali je cepljenje dečkov res smiselno, če pa okužbe s HPV povezujemo predvsem z rakom materničnega vratu pri ženskah?

image

Že nekaj dni se pojavljajo novice o izbruhu skrivnostnega hepatitisa, ki se hitro širi po Evropi. Pojav te nenavadne bolezni, ki prizadene predvsem mlajše otroke, so zabeležili že pri skoraj 170 otrocih. Je tudi pri nas že kakšen primer?

VSE O ŠOLAH

Kljub porastu okužb šole ostajajo odprte

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 12.1.2022
image

Kljub temu, da je praznikom sledil porast okužb s Covid-19, šole zaenkrat ostajajo odprte.

UČENJE IN IGRA

Število okuženih v vaši šoli ali vrtcu

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 17.2.2021
image

Covid-19 sledilnik omogoča tudi vpogled v število okuženih na posameznih šolah ali v vrtcih.

VSE O NOSEČNOSTI

Nosečnost, porod, otrok in COVID-19

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 24.1.2021
image

Po poročanju o tragični smrti mlade nosečnice smo preverili, kaj dejansko pomeni biti pozitivna v nosečnosti, kakšne so težave, s katerimi se spopada nosečnica in kasneje otrok.

image

Nemedicinske zaščitne maske lahko služijo samo kot pomoč pri varovanju okolice pred kapljicami sline uporabnika, s čimer se lahko prepreči, da bi te kapljice dosegle druge osebe oziroma predmete v bližini.

image

Ali je za nosečnice koronavirus bolj nevaren? Se lahko okuži tudi otrok v trebuščku? Kako lahko morebitna okužba vpliva na porod? Preverite v članku!

STRAN 1 OD 3

Nosečnost in služba: Ob teh znakih zaključ...
Preverite, kateri so tisti znaki, ob katerih je nujno, da se s svojim delodajalcem in ginekologom dogovorite za predčasn...
Dovoljeno in prepovedano v nosečnosti
Nosečnost ni bolezen, kljub temu pa se je dobro nekaterim stvarem v nosečnosti izogibati. Preberite, kaj v nosečnosti la...