|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

ZDRAVJE IN NEGA

Cepivo proti HPV je zaščita pred rakom

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 4.3.2024
image

Humani (človeški) papiloma virusi (HPV) predstavljajo najbolj razširjeno in hkrati najbolj spregledano spolno prenosljivo bolezen med mladimi in starejšimi, še posebej pa med osebami, ki so v svet spolnosti vstopili pred kratkim (od 19 do 25 let).

image

Pomembno je, da je pogovor o spolnosti del normalnega družinskega komuniciranja. S spoštljivim in odprtim odnosom lahko pomagate svojemu otroku razvijati zdrav pogled na spolnost in vzpostaviti odgovorne odnose v prihodnosti.

image

Izšla je knjižica »Blazno resno o HPV«, ki je nadaljevanje uspešnice izvrstne pisateljice Dese Muck, Blazno resno o seksu, obenem pa odlična podpora staršem pri odločanju o cepljenju proti HPV.

image

Obstaja veliko napačnih predstav o okužbi s humanim papiloma virusom (HPV). O teh smo povprašali dr. Špelo Žnidaršič Reljič, specialistko pediatrije in predano zagovornico ozaveščenosti o okužbah s HPV in zaščiti s cepljenjem.

image

Rak materničnega vratu je zelo zaskrbljujoč, saj je četrti najpogostejši rak pri ženskah po vsem svetu. Večino primerov povzroči trdovratna okužba z visoko-rizičnimi sevi HPV.

image

Za okužbo s HPV ni zdravila, zdravimo lahko le bolezni, ki nastanejo kot posledica okužb s HPV. Zdravljenje je težko, velikokrat okužba povzroči okrnitev funkcij organov. Zbolevajo predvsem mlajše osebe, a imamo učinkovito orodje, ki prepreči raka.

image

V preteklem šolskem letu je bila prvič možnost brezplačnega cepljenja proti HPV tudi za dečke, ki obiskujejo 6. razred. Ali je cepljenje dečkov res smiselno, če pa okužbe s HPV povezujemo predvsem z rakom materničnega vratu pri ženskah?

MAMICA PO PORODU

Precepljenost proti HPV se viša

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 19.1.2022
image

Ob tednu preprečevanja raka na materničnem vratu na Onkološkem inštitutu opozarjajo, da so preventivni ukrepi nujni.

image

Na novem portalu Cepljenje.info najdete tudi povezave na navodila za uporabo vseh v Sloveniji zakonsko obveznih, pa tudi priporočljivih cepiv, v katerih so zapisani neželeni stranski učinki, ki jih priznavajo proizvajalci cepiv.

TEŽAVE Z ZANOSITVIJO

Cepivo proti HPV zmanjšuje plodnost žensk

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 14.11.2019
image

Ob vseh pozitivnih učinkih cepljenja, ki jih izpostavlja stroka, se vse pogostejša tudi odkritja o negativnih učinkih cepiv. Kot je pokazala najnovejša raziskava je eden od stranskih učinkov cepiva proti HPV zmanjšana plodnost cepljenih žensk.

STRAN 1 OD 2

Kožica na lulčku: kaj morajo vedeti starši...
Skoraj vsi dečki se rodijo z ozko kožico, ki je pritrjena na glavico penisa. Nekatere starše po nepotrebnem skrbi, da od...
Smo za otrokove težave s spanjem krivi sta...
Nočno zbujanje otroka za nekatere družine pomeni resen problem. Še huje pa je, če otrok zvečer noče zaspati. To je za st...