|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

BOLEZNI IN STANJA

Pomlad je prebudila tudi klope

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 18.3.2024
image

S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega meningoencefalitisa. Okuženi klopi se nahajajo prav tam, kjer se z našimi malčki še posebej radi zadržujemo ob lepem vremenu.

MENOPAVZA

Kaj pa seks v zrelejših letih?

Avtor: Darija Strah, dr.med., specialistka ginekologije in porodništva | 6.1.2024
image

Ko govorimo o varni, odgovorni in prijetni spolnosti, večinoma mislimo na mlajšo populacijo žensk in moških, ki naj bi bili spolno aktivnejši. Kaj pa zrelejši pari?

OSNOVA NEGA

Pravila za oblačenje in nego dojenčka pozimi

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 22.12.2023
image

Ko postane zunaj zares mrzlo, se mnogi starši sprašujejo, kako naj oblečejo dojenčka, ko se odpravijo ven. Mu bo v vozičku dovolj toplo? Kako bo dojenček prenesel razliko med toplim stanovanjem in mrazom zunaj?

SPOLNOST

Jutranja tabletka: izhod v sili

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 16.12.2023
image

Kaj storiti, ko ste imeli spolni odnos, pa niste bili zaščiteni pred nosečnostjo oziroma menite, da je vaša redna zaščita zatajila? Ni vse zamujeno, le ukrepati je potrebno hitro.

VSE O DOJENJU

Dojenje je zaščita pred boleznimi

Avtor: Karmen Mlinar | 17.10.2023
image

Dojeni otroci imajo manj alergij in resnih bolezni (raka) kot tisti otroci, ki nikoli niso prejemali materinega mleka. Dojenje zmanjšuje možnosti za nenadno smrt dojenčka (smrt v zibki).

image

Rak materničnega vratu je zelo zaskrbljujoč, saj je četrti najpogostejši rak pri ženskah po vsem svetu. Večino primerov povzroči trdovratna okužba z visoko-rizičnimi sevi HPV.

KONTRACEPCIJA

Kaj je jutranja tabletka?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 9.7.2023
image

Kako deluje jutranja tabletka, kdaj jo je treba vzeti in ali je 100 % učinkovita, smo se pogovarjali z dr. med. Darijo Strah.

image

V vročih poletnih dneh se mnoge mamice sprašujejo, kako obleči novorojenčka in kako zaščititi pred soncem njegovo nežno kožo. Ali je potrebno dodajati tekočino tudi dojenčkom, ki se samo dojijo? Preverite, kaj pravi patronažna sestra.

image

Je zares treba izbrati zaščitno kremo z najvišjim faktorjem? In na plaži otroka poleg kreme obleči še v zaščitna oblačila s pokrivalom, pa ga lahko pustimo tudi na opoldanskem soncu? Preverite v članku!

SPOLNOST IN ZAŠČITA

Kontracepcija po porodu – kaj izbrati?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 29.6.2023
image

Kljub temu da velja miselnost, da je ženska, dokler doji, zaščitena pred novo nosečnostjo, je veliko bolj zanesljivo, da se odloči za zaščito. Kaj pa naj izberemo?

STRAN 1 OD 5

Pomlad je prebudila tudi klope
S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega m...
Kožica na lulčku: kaj morajo vedeti starši...
Skoraj vsi dečki se rodijo z ozko kožico, ki je pritrjena na glavico penisa. Nekatere starše po nepotrebnem skrbi, da od...