|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

ZDRAVA NOSEČNOST

Sončenje v nosečnosti - da ali ne?

Avtor: Danijela Pecarski, mag. farm., spec. | 2.7.2023
image

Ne glede na to, ali ste noseči ali ne, pretiravanje s sončenjem škoduje vaši koži. V nosečnosti pa obstajajo še dodatna tveganja za zdravje nerojenega otroka, ki se jih nosečnice pogosto premalo zavedajo.

ZDRAVJE IN GIBANJE

Naravna zaščita pred soncem

Avtor: www.aromadelavnice.si | 24.5.2023
image

Nekatera osnovna olja imajo lasten zaščitni UV faktor. Z uporabo izbranih eteričnih olj si lahko pripravite lastno mešanico z UV faktorjem. Dodajamo tudi recept za olje po sončenju.

BOLEZNI IN STANJA

Kako prepoznamo maligni melanom?

Avtor: Univerzitetni klinični center Ljubljana | 24.5.2023
image

Vsi, ki imate več kožnih znamenj, otroci, dojenčki in tisti, ki ste svetlejše polti - poskrbite za zaščito! Predstavljamo nekaj znakov, po katerih lahko prepoznate melanom, predvsem pa preberite, kako si pregledati znamenja.

BOLEZNI IN STANJA

Otroci na sonce le primerno zaščiteni

Avtor: mag. Mateja Gantar Kšela | 23.5.2023
image

Po nekaterih podatkih je, kljub nenehnemu opozarjanju na nevarnosti UV žarkov, vsaj dve tretjini otrok na soncu neprimerno zaščitenih. Poskrbimo, da naš otrok ne bo med njimi.

ZDRAVJE IN NEGA

Krema za sončenje je lahko vzrok za alergijo

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 22.5.2023
image

Alergije na sonce so pri otrocih vse pogostejše, pogosto pa se alergija pojavi po tem, ko otroka mažemo s kremo za sončenje. Kaj lahko storite, ko se na koži pojavijo se rdeče pikice in srbečica?

image

Vsi že vemo, da je prekomerno izpostavljanje sončnim žarkom nevarno početje za naše zdravje. Še toliko bolj pa moramo biti previdni pri izpostavljanju nežne otroške kože. Kako je najbolje poskrbeti za zaščito v poletnih dneh?

image

V vročih poletnih mesecih je ena izmed nevarnosti izpostavljenosti soncu tudi nastanek sončarice. Otroci, zlasti mlajši, so ena od najbolj rizičnih skupin.

NEGA IN ZDRAVJE

Sončne opekline in zaščita otroške kože pred soncem

Avtor: Simona Korenčan, dr. med. | 16.8.2021
image

Ali ste vedeli, da kar 75% vsega UV žarčenja otroci prejmejo že pred obdobjem polnoletnosti?Ker otroci med igro preživijo veliko časa na soncu, moramo biti starši odgovorni in pri tem poskrbeti za zaščito njihove kože.

BREZSKRBNO NA POT

Oblačila z zaščito UPF: Jim lahko zaupamo?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 24.7.2019
image

Zdravniki opozarjajo, da se moramo zaščititi pred sončnimi žarki predvsem ob urah, ko so najmočnejši. Najboljšo zaščito pred sončnimi žarki na suhem in v vodi zagotavljajo oblačila z nalepko UPF. Kako učinkovita zaščita so ta oblačila?

image

Zaščitno kremo za sončenje si lahko izdelate tudi sami doma in jo uporabljate za vso družino. Vendar pozor: pri uporabi domačih zaščitnih krem je treba biti posebej previden!

STRAN 1 OD 2

Težave z dihanjem v nosečnosti
Skoraj vse nosečnice mučijo težave z dihanjem, krvavitve iz nosu in občutek zamašenega nosu. Še zlasti krvavitev iz nosu...
Nosečnost in služba: Ob teh znakih zaključ...
Preverite, kateri so tisti znaki, ob katerih je nujno, da se s svojim delodajalcem in ginekologom dogovorite za predčasn...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?