|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Čeprav je bilo že veliko povedanega in zapisanega, a še vedno tema o kravjem mleku za dojenčke odpira marsikatere polemike. Ali je kravje mleko sploh primerno oziroma zdravo ali ne za hranjenje dojenčka?

image

Najpogostejše vprašanje mamic je, koliko mleka popije njihov dojenček in ali je to dovolj, preveč ali premalo. Naj bo dojenček dojen ali pa hranjen po steklenički, prve mesece njegovega življenja se vse suče okrog ene stvari: mleka!

TEŽAVE IN POSEBNOSTI

Ko je mleka premalo ...

Avtor: Metka Troha | 2.2.2024
image

Pogosti so primeri, ko mati ne more dojiti. Za te primere so na voljo industrijsko pripravljene začetne in nadaljevalne mlečne mešanice, ki so po hranilni sestavi prilagojene materinemu mleku.

image

Nanobébé, vodilno ime v inovacijah dojenčkovih izdelkov, je od lanskega leta na voljo tudi v Sloveniji.

image

Čeprav se na veliko poudarja, kako je dojenje oz. materino mleko najboljša hrana za dojenčka, lahko brez dvoma trdimo še, da je materino mleko pravi čudež. Materino telo je namreč zmožno prilagoditi sestavo mleka točno določenim dojenčkovim potrebam.

image

Dojenje je najboljša hrana za dojenčka, še vedno pa se velikokrat omenja materino mleko kot možen vzrok za pojav alergije na hrano pri dojenčku. Je možno, da je dojenček alergičen na materino mleko, smo spraševali svetovalko za dojenje, Mojco Vozel.

image

Znane mamice so razkrile, kako so za svoje dojenčke izbrale pravo, kakovostno mlečno formulo.

DOJENJE IN PREHRANA

Kakšne so prednosti uporabe prsne črpalke za mleko?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 7.12.2023
image

V katerih primerih naj se mama odloči za nakup prsne črpalke za mleko? To so njene prednosti.

DOJENJE IN PREHRANA

To so črpalke, o katerih smo sanjale

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 30.11.2023
image

Črpalke imajo dve fazi črpanja. Najprej hitrejšo in nežno masažo dojke. Hitrejše sesanje stimulira refleks za izločanje mleka in sproži pretok mleka. Druga faza je črpanje s premori, s tem posnemajo naravno otrokovo dojenje.

VSE O DOJENJU

Dva mita o dojenju

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 29.11.2023
image

Marsikatero dekle zraste, ne da bi videla dojiti katerokoli žensko v svoji širši družini, da bi se naučila dojenja ob zgledu. Zato ni nenavadno, da marsikatera mlada mamica "nasede" mitom o dojenju, ki v resnici ne držijo.

STRAN 1 OD 8

Kravje mleko za dojenčka: da ali ne?
Čeprav je bilo že veliko povedanega in zapisanega, a še vedno tema o kravjem mleku za dojenčke odpira marsikatere polemi...
Recept za dojenčke: Sladek krompir
Danes je glavna sestavina sladek krompir, recept pa je prilagojen za začetek uvajanja in nadgrajen za osemmesečnika in e...