|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

VSE O DOJENJU

VIDEO: Posnetek dojenja s termalno kamero

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 26.2.2024
image

Nek očka je naredil tale neverjeten posnetek, ki prikazuje toploto, ki se sprošča v prsih njegove žene, medtem ko doji dojenčico. Tole morate videti!

image

Mamice včasih tarnajo, da dojenček noče zaspati sam. Da ga uspava le dojenje. Bojijo se, da se bo dojenček razvadil. A kot pravi svetovalka za dojenje in doula Martina Judež, je dojenje tudi uspavanje.

DOJENJE IN PREHRANA

Kakšna je razlika med maternim in adaptiranim mlekom?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 5.11.2022
image

Starša sta pod mikroskop postavila materino in adaptirano mleko, da bi ugotovila, kakšna je razlika med njima. Preverite, kako izgledata obe vrsti mleka pod izjemno natančno lupo.

image

Bliža se avgust, z njim pa svetovni teden dojenja in Festival Dojiva se. Ves teden aktivnosti, brezplačnih predavanj in vrhunec 6. avgusta z druženji po vse Sloveniji. Preverite!

VSE O DOJENJU

FOTO: Fascinantna slika anatomije ženskih dojk

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 28.5.2022
image

O dojenju se veliko govori, le redkim pa je poznano, kako ta pomemben sistem za dojenje v materinem telesu dejansko zgleda. Ta zelo popularna slika prikazuje, kako so videti ženske dojke. Fascinantno, kajne!?

image

Dojenje je rezervirano samo za mamice, ker jim telo to fizično omogoča. Nič več! Japonski strokovnjaki so razvili posebno napravo, s katero lahko zdaj dojijo tudi očetje.

VSE O DOJENJU

VIDEO: Doječi očka

Avtor: M. T. | 12.12.2016
image

Ste se kdaj spraševali, kakšen bi bil svet, če bi moški dojili dojenčke? Poglejte si v videu, kako bi izgledal doječi očka.

image

V naslednjih vrsticah predstavljam nekaj pozitivnih in negativnih vidikov dojenja, ki lahko v veliki meri vplivajo na to, ali bo mati svojega otroka dojila ali ne, in koliko časa bo dojila. Za boljši pregled so vidiki tematsko razporejeni.

KNJIGARAJANJE

10 P-jev za uspešno dojenje

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 9.6.2015
image

Knjiga slovenske avtorice Willme A. K. je odličen priročnik za vse bodoče mamice in mamice, ki bi rade uspešno dojile. Polna je koristnih nasvetov in praktičnih izkušenj z nazornim slikovnimi predstavitvami vsega kar ste ali niste vedeli o dojenju.

VSE O DOJENJU

Dojenje – večna vprašanja

Avtor: Petra Arula | 16.10.2013
image

Mojca Kurent, dipl. med. sestra, svetovalka mamicam ob in po rojstvu, je odgovorila na nekaj večnih vprašanj o dojenju. Na vaša vprašanja pa bo brezplačno odgovarjala v četrtek, 17. 10. od 18.30 do 19. 30 v igralnici v Cityparku. Vabljeni!

STRAN 1 OD 1

Shranjevanje materinega mleka
V katerih primerih lahko načrpano mleko shranimo? Ima mleko še vedno iste lastnosti ali je kaj slabše? Kako je s transpo...
Koliko mleka popije dojenček?
Najpogostejše vprašanje mamic je, koliko mleka popije njihov dojenček in ali je to dovolj, preveč ali premalo. Naj bo do...