|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Za očke: Naprava za dojenje

M. T., 16.7.2019
Dojenje je rezervirano samo za mamice, ker jim telo to fizično omogoča. Nič več! Japonski strokovnjaki so razvili posebno napravo, s katero lahko zdaj dojijo tudi očetje.

image
V dojenju bo lahko odslej užival tudi očka.
/11


Prvi tedni po rojstvu novorojenčka so lahko zelo naporni, saj se novopečeni starši soočeni s številnimi novostmi in spremembami. Običajno so predvsem mamice tiste, ki prevzamejo večji del skrbi za novorojenčka čez dan, pa tudi ponoči, zato pogosto pozabijo nase, na svojo prehrano, spanje in počitek, da o družabnem življenju sploh ne govorimo. Dandanes so sicer očetje prevzeli pomembno vlogo pri skrbi za svojo družino, saj se veliko bolj vključujejo v gospodinjska opravila kot nekoč, kar je precej veliko olajšanje za mamico. Vendar, čeprav si partnerja pomagata in delita določena opravila, so nekatere stvari, kot je rojevanje in dojenje, čisto po naravi v domeni ženske. Moderna tehnologija pa tudi na tem področju vse bolj napreduje in že se kaže napredek v nekaterih pomembnih izumih.

 

PREBERITE TUDI: Črpalke za mleko naj bi povzročale astmo

 

S pomočjo najnovejše tehnologije lahko dojenčka podoji tudi očka

Japonsko podjetje Dentsu je predstavilo napravo, ki obljublja nekaj, kar se je do zdaj zdelo nemogoče: dojenje očetom. Naprava spreminja dejstvo, da je dojenje rezervirano za mamice, saj bo z njeno pomočjo lahko tudi očka že od prvega dne tkal vezi z novorojenčkom prek dojenja. Tako imenovan »Očkov pomočnik za dojenje« namreč omogoča moškemu, da podoji dojenčka podobno kot mamica.

 

naprava za dojenje

FOTO: Dentsu 

  

Gre za neke vrste prenosni mlečni cisterni, narejeni v obliki ženskih prsi, ki si jih očka nadene kot nekakšen nahrbtnik na svoje prsi. V eni od teh mini cistern je materino mleko ali mlečna formula, v drugi pa sistem za dojenje s silikonsko bradavico, prek katere dojenčke sesa mleko. Naprava očetom dejansko omogoča, da se z novorojenčkom lahko povežejo prek dojenja skoraj na enak način kot mamice. Naprava za dojenje je ogrevana in nežno vibrira, kar dojenčka pomirja, ima pa tudi posebne senzorje, ki spremljajo otrokove prehranjevalne in spalne navade ter te podatke posredujejo na posebno aplikacijo na mobilnem telefonu.

 

PREBERITE TUDI: Imate težave z dojenjem? Nikar ne obupajte!

 

naprava za dojenje

FOTO: Dentsu 

  

Naprava očetom omogoča, da se še bolj aktivno vključijo v skrb za novorojenčka

V podjetju Dentsu so očkov pomočnik za dojenje izdelali s pomočjo pediatrov in varušk. Z njim skušajo očete še bolj aktivno vključiti v skrb za novorojenčka od prvih dni dalje, da lahko s tem razbremenijo mame, hkrati pa so ugotovili, da ima to še pozitiven vpliv na dojenčkov spanec. Stres in težave, ki jih imajo starši po rojsvu dojenčka s prilagajanjem na novo vlogo, občuti tudi dojenček in zaradi tega slabše spi, kar posledično vodi v še večjo utrujenost mamic. S tem ko bi lahko tudi očka pomagal pri dojenju in na ta način uspaval dojenčka, bi si mamice lahko bolj odpočile, si nabrale energije in poskrbele za svoje dobro počutje.

 

VIR: Boredpanda.com

 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
5
Neverjetne porodne fotografije
Porodne fotografije, ki vas bodo pustile odprtih ust.
5
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
5
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
4



Tatu med dojenjem – je varno?
Življenje se je obrnilo na glavo, pridružil se vam je nov član. In kot mamica si želiš, da bi s tatujem za vedno obeleži...
Koliko mleka popije dojenček?
Najpogostejše vprašanje mamic je, koliko mleka popije njihov dojenček in ali je to dovolj, preveč ali premalo. Naj bo do...