|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

FOTO: Fascinantna slika anatomije ženskih dojk

Uredništvo Ringaraja.net, 28.5.2022
O dojenju se veliko govori, le redkim pa je poznano, kako ta pomemben sistem za dojenje v materinem telesu dejansko zgleda. Ta zelo popularna slika prikazuje, kako so videti ženske dojke. Fascinantno, kajne!?

image
Ženske dojke so kot cvet. (Twitter)
/11


Ogromno ljudi všečka, deli in govori o tej sliki, ki prikazuje mlečne kanale v dojkah v zelo neobičajni obliki. Skupine oziroma grozdi mlečnih kanalov so videti kot cvet, kar je pri uporabnikih socialnih medijev spodbudilo veliko različnih odzivov. Nekateri so navdušeni, nekaterim se zdi podoba strašljiva, drugi pa dvomijo, da je slika pristna in da je takšen resničen pogled v notranjost ženskih dojk.

»Najprej sem pomislila, da je nekdo na prsi postavil cvet, saj delujejo kot umetniška slika. Zdaj sem tudi jaz šokirana, saj je videti kot čudno bitje iz vesolja, ki živi v mojem telesu,« je napisala ena mamica, katere sporočilo je bilo kar 23.000-krat všečkano na Twitterju.

 

PREBERITE TUDI: Kakšen je pravi videz materinega mleka? 

  

Sploh ni strašljivo, čudovito je!

Te strukture, podobne cvetnim listom pravzaprav niso mlečni kanali, ampak režnji, v katerih se nahajajo alveole. Te proizvajajo mleko, ki potem potuje po drobnih cevkah (mlečnih kanalih) do bradavice. V tem ni nič zastrašujočega, to je pravzaprav magično. Žensko telo je pravo umetniško delo narave.

Kljub temu so nekateri na internetu kritizirali BBC, Mother.ly in druge medije, ker so objavili takšen prikaz. Slika je verjetno nastala v iPad aplikaciji: Anatomija in fiziologija in je bila prvič objavljena in deljena prek Imgur strani, preden se je znašla na Twitterju. Razlog za kritiko slike je v tem, da naj ne bi bila anatomsko popolnoma pravilna, saj so ti režnji veliko bolj »popolni« kot so v resnici, je za spletni portal Motherly pojasnila urednica digitalnega izobraževanja Diana Spalding, babica in medicinska sestra na pediatriji. »Prav tako je nejasno, od kod prihaja izvirnik, zato moramo biti previdni pri uporabi in interpretaciji te slike,« dodaja strokovnjakinja.

 

POGLEJTE TUDI VIDEO: Posnetek dojenja s termalno kamero 


Zakaj so ljudje tako fascinirani nad to sliko?

Zakaj je slika tako priljubljena? »Odgovor je opolnomočenje,« pravi Spaldingova, torej krepitev vedenja in razumevanja človeškega telesa. Želimo vedeti, kaj se dogaja v delih telesa, ki skrbijo za rast in prehrano naših otrok.

»Vse to dviganje prahu okrog te slike je lahko motivacija za druge – umetnike, zdravstveno osebje, znanstvenike in ostale – da raziščejo nove, inovativne načine, kako ljudem predstaviti anatomijo človekovega telesa. S tem bodo lahko ljudje postali aktivni soudeleženci in zastopniki za zaščito svojih interesov v procesu zdravjenja,« pojasnjuje Diana Spalding.

 

VIR: Mother.ly

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Neverjetne porodne fotografije
Porodne fotografije, ki vas bodo pustile odprtih ust.
60
Otroška imena povezana z naravo
Preverite 30 čudovitih fantovskih in dekliških imen, ki izvirajo iz ljubezni do narave.
27
Zgodbe malih junakov: Nac in Edi
Svet se mi je porušil, padla sem v nezavest. Zdravnik je možu še pojasnil, da za mene bo to sicer porod, ampak za njih s...
19
Najlepša pomladna otroška imena
Prihaja pomlad in če ste v veselem pričakovanju, smo prav za vas pripravili seznam najlepših pomladnih imen za dekleta i...
14



Koliko mleka popije dojenček?
Najpogostejše vprašanje mamic je, koliko mleka popije njihov dojenček in ali je to dovolj, preveč ali premalo. Naj bo do...
Dojenje: Kakšen je pravi videz materinega ...
Ogromno mamic se ob rojstvu novorojenčka zaskrbljeno sprašuje, ali je njeno mleko dovolj hranljivo, dobro za otroka, ker...