|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Nočno zbujanje otroka za nekatere družine pomeni resen problem. Še huje pa je, če otrok zvečer noče zaspati. To je za starše zelo izčrpavajoče. Zakaj otrok ne more zaspati? Smo za to krivi starši?

SPANJE IN USPAVANJE

Ritem spanja pri dojenčku

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 7.3.2024
image

Novorojenčki spijo dvakrat toliko kot odrasli, vendar razdelijo spanec na več krajših delov. Poleg tega spijo enako dolgo podnevi kot ponoči. Prav nemogoče je spremeniti ta vzorec spanja in vsaj v prvih tednih se bosta morala prilagoditi prav starša.

SPANJE IN USPAVANJE

Kako v enem tednu naučiti dojenčka, da zaspi sam?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 25.1.2024
image

Kako naučiti dojenčka, da bo zaspal sam? S pomočjo te metode boste samo v enem tednu dosegli, da se bo vaš dojenček pomiril sam, brez joka in vaše pomoči. Preverite.

image

Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila najboljša za vašega malčka?

SPANJE

Kdaj ukiniti dnevni počitek otroka?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 3.1.2024
image

Nekateri otroci že zelo hitro pokažejo znake, da jim je popoldanski dremež preveč, spet drugi ga nujno potrebujejo. Kako vemo, kdaj je otrok "prevelik" za popoldanski spanec?

VZGOJA IN RAZVOJ

Ta mama otroku ne postavlja nobenih pravil

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 30.12.2023
image

Ta mama v svoji hiši nima strogih pravil. Kot je povedala, hčerka nimajo določenega časa za spanje, ne skrbi je, če ne je in dovoli, da dela nered.

SPANJE IN USPAVANJE

Dojenček ponoči ne spi

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 23.12.2023
image

Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če hoče dojenček jesti vsaki dve uri tudi ponoči?

SPANJE IN USPAVANJE

Kaj je rožnati šum in kako otroku pomaga zaspati?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 19.12.2023
image

Za uspavanje otrok se starši poslužujemo različnih trikov. Eden najbolj priljubljenih načinov je uporaba metode »belega šuma«. Vendar se v zadnjem času veliko govori tudi o še bolj učinkovitem rožnate šumu. Kako vam lahko ta šum pomaga pri uspavanju?

SPANJE IN USPAVANJE

Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu razvoju

Avtor: Anja Svetina Nabergoj | 25.11.2023
image

Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le redki vedo, da imajo nekatere najbolj uveljavljene metode uspavanja nepopravljive posledice za otrokov duševni in telesni razvoj.

SPANJE IN USPAVANJE

Tabela spanja: koliko spanca potrebuje dojenček?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 8.11.2023
image

Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, to so zgolj okvirne ure, saj je vsak otrok drugačen - najpomembnejše je, da dobro napreduje.

STRAN 1 OD 4

Zakaj ima otrok afte?
Afte so razjede na ustni sluznici, ki se lahko pojavijo v vseh starostnih obdobjih, tudi pri otrocih. V hujših primerih ...
Smo za otrokove težave s spanjem krivi sta...
Nočno zbujanje otroka za nekatere družine pomeni resen problem. Še huje pa je, če otrok zvečer noče zaspati. To je za st...