|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

7 misli staršev, ko na njih spi dojenček

Uredništvo Ringaraja.net, 30.7.2023
Je tudi vam poznano premlevanje, medtem ko vaš otrok zaspi v vašem naročju? Preverite 7 najpogostejših misli staršev v takšni situaciji in nam sporočite, če se katera od teh mota tudi po vaši glavi.

image
Večkrat dnevno se zavem, da sem obtičala z dojenčkom na sebi, ker je moj devetmesečni dojenček končno zaspal in se ne upam niti premakniti. (Freepik.com)
/11


Če imate doma majhnega otroka, ste se zagotovo že večkrat znašli v situaciji, ko imate spečega dojenčka v naročju in se ne upate premakniti. »Kdor ima bolj občutljivega otroka ali otroka, ki ne mara spati, verjetno ve, o čem govorim,« piše Michelle Stein, mama treh otrok.


»Večkrat dnevno se zavem, da sem obtičala z dojenčkom na sebi, ker je moj devetmesečni dojenček končno zaspal in se ne upam niti premakniti,« je dejala in dodala: »Če jo dam takoj v posteljico, se lahko zbudi. Zdaj, ko tako sladko in mirno spi, pa je moja priložnost, da postorim nekaj drugih stvari. Ampak, nikakor je ne morem pestovati ves čas, medtem ko spi ...«

Če je tudi vam poznano takšno premlevanje, medtem ko vaš otrok zaspi v vašem naročju, se boste morda prepoznali tudi v naslednjem seznamu starševskih misli v takšni situaciji:

 

PREBERITE TUDI: Preprost trik, kako odložiti dojenčka, da se ne zbudi


Prazna baterija?! Neeeeee!

Edino, kar je verjetno še slabše od prazne baterije na mobilnem telefonu, je, ko držite spečega dojenčka in v daljavi zagledate napolnjen mobilni telefon, ki je preprosto predaleč, da bi ga dosegli s prosto roko.


Mislim, da mi bo počil mehur!

Kdaj vam je nazadnje uspelo iti na stranišče? Ob dojenčku se pogosto sploh ne zavedate, da je vaš mehur poln, dokler se ne "zataknete" na kavču z dojenčkom, ki mirno spi na vaših prsih ... ali še huje, na vašem trebuhu in dodatno pritiska na vaš mehur. Nekaj ??je v teži in toploti spečega otroka, zaradi česar se bolj zavedamo svojega mehurja.


Res bi morala _____

Čistiti, kuhati, jesti, lulati, se stuširati, plačevati račune in tako naprej. Čas spanja je običajno čas, ko ste lahko produktivni, ne da bi vaš malček tekal ali plazil po vaših nogah.


Auuuu! Moja roka je otrpnila!

 Če moj dojenček med dojenjem zaspi, roka, s katero držim vso njegovo težo, čez nekaj časa popolnoma otrpne, "zaspi". Tako kot moje noge, če so prekrižane ali sedim na njih. Toda premikanje v drug položaj bi lahko povzročilo učinek domin in bi se namesto tihega, spečega dojenčka končalo z zelo glasnim otrokom.


Mogoče ga pa zdaj lahko odložim? Si smem drzniti?

Če ga dam v posteljico, se bo takoj obrnil, se usedel, me pogledal kot največjo izdajalko in jokal. Če čakam predolgo, bi se lahko zbudil in bi bil 'preveč spočit', da bi spet zaspal. Torej, moram dobro razmisliti, kdaj je najbolj primeren čas za prestavitev s sebe, sicer sva oba v težavah!

 

PREBERITE TUDI: Astrološko znamenje otroka vam pove, kako bo spal


Vdam se. Držala ga bom, dokler se ne zbudi.

To se mi pogosto dogaja. Obtičim pod svojim otrokom, popolnoma neuspešno ga poskusim prestaviti v posteljico in potem spet zaspi v mojem naročju. Pogledam na uro in si rečem: 'Okej, vdam se.'


Nekoč tega ne bo več počel in takrat bom to pogrešala.

Ko dojenček spi le, ko je v vaših rokah, smo pogosto frustrirani in to občutimo ko nekakšen poraz. Bom kdaj svobodna? V takih trenutkih globoko vdihnem in se opomnim, da ta faza ne bo trajala večno. Preden se zavem, bo ta čas minil in pogrešala ga bom, prepričana sem. Zato zaenkrat cenim te sladke trenutke crkljanja in uživam v njih.


VIR: Ringeraja.rs

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Stike lahko omejuje izključno sodišče!
Varuh človekovih pravic starše opozarja, da lahko stike med starši in otroki omejuje izključno sodišče, četudi jih je ce...
12
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
4
Oprema za dojenčka 0 do 3 mesece
Na tržišču lahko najdemo poplavo različne opreme in pripomočkov za dojenčke. Preverite, kaj bo vaš dojenček takoj po roj...
4
Otrokovo pismo mami: Draga mama …
To pismo bi verjetno napisal vsak otrok svoji mami, ko odraste. Tisti mami, ki se je zanj brezkompromisno razdajala, zan...
4



Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?