|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

VSE O VRTCIH

Nočem več v vrtec!

Avtor: Dr. Petja Kovačevič, Zavod Igrivi svet | 1.3.2024
image

Kaj narediti, ko otrok ne želi v vrtec? Ko zavlačuje z jutranjim oblačenjem in ne želi od doma, nam pa se mudi v službo in že zamujamo? Kaj storiti, ko začutimo otrokovo stisko, vendar ne vemo, kako pristopiti?

VSE O DOJENČKU

Materinski čut je samo mit

Avtor: Helena Mlakar | 28.1.2024
image

Kot pravijo francoski znanstveniki, naj bi bil materinski čut le mit. Tudi očetje enako dobro prepoznajo jok svojega dojenčka in vedo, kaj pomeni.

MOTORIKA IN RAZVOJ

VIDEO: Ne pustite dojenčka, da joka!

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 2.1.2024
image

Poglejte si, kaj se dogaja v dojenčkovih možganih, ko ga pustimo jokati in razumeli boste, zakaj ni dobro pustiti dojenčka, da neutolažljivo joče.

VSE O DOJENČKU

Kaj pomeni dojenčkov jok?

Avtor: M. T. | 19.12.2023
image

Dojenčki nam ne znajo drugače kot z jokom povedati, da je nekaj narobe ali jim nekaj manjka. Kljub temu da se zdi, da je otrokov jok vedno enak, dojenčki jočejo na različne načine.

image

Nikar ne mislite, da boste lahko svojega otroka prinesli okoli in pred njim skrivali jezo ali žalost.

image

Če je dojenček visoko občutljiv, je njegov živčni sistem veliko hitreje hiperstimuliran in razdražen, zato pogosteje joka. Preverite, kateri so najpogostejši znaki visoko občutljivega dojenčka in kako takšnemu dojenčku pomagati.

MAMICA PO PORODU

Ambulanta za pomoč izčrpanim staršem

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 10.11.2023
image

Cilj je novopečenim materam zagotoviti krizno podporo v trenutkih obupa, strahu in izčrpanosti, ki jih pogosto občutijo, ko usklajujejo lastno fizično okrevanje z jokom novorojenčka.

MOTORIKA IN RAZVOJ

Izjokavanje trajno škoduje otroku

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 31.10.2023
image

Namesto tega, da pustite dojenčka jokati, ga tesno privijte k sebi, ga potolažite in se stisnite z njim v postelji, da se bo počutil varnega, svetujeta harvardska strokovnjak.

MOTORIKA IN RAZVOJ

Ločitvena stiska pri dojenčku in otroku

Avtor: Anja Cotič Svetina | 29.8.2023
image

Obdobje ločitvene stiske je čustveno naporno tako za otroke kot tudi za starše, vendar pa obstajajo načini, kako lahko ločitveno stisko in njeno doživljanje olajšamo.

VSE O VRTCIH

Kako čim lažje preživeti vstop v vrtec?

Avtor: Helena Primic | 25.8.2023
image

Gre vaš otrok letos prvič v vrtec? Tudi, če je otrok nekoliko starejši, je vstop v vrtec čustveno zahteven proces tako za otroka kot mamo. Kako "preživeti" to pomembno prelomnico?

STRAN 1 OD 6

Ko otrok noče v vrtec …
V večini otroci radi obiskujejo vrtec. Včasih pa se zgodi, da se težko odtrgajo iz maminega objema, se v družbo ostalih ...
Izštevanke (1. del)
Koliko izštevank obstaja? Veliko, bi verjetno vsakdo odgovoril. Ko pa se moramo na hitro eno spomniti pri igri, pa se na...