|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Najlepše glasbene uspavanke za dojenčka

Uredništvo Ringaraja.net, 5.10.2023
Klasika, pravljične uspavanke, uspavanke z zvoki iz narave, uspavanke s sproščujočo frekvenco 432 Hz in Mozartove uspavanke za razvoj dojenčkovih možganov. Preverite izbor čudovitih glasbenih uspavank.

image
Dojenčki po naravi obožujejo glasbo. (Freepik.com)
/11


Dojenčki večinoma še niso navdušeni nad poslušanjem zvočnih pravljic, četudi z veseljem zaspijo ob maminem glasu, ki lahko prebira tudi časopis ali knjigo za odrasle, pa bo dojenček zadovoljen.

Za tiste večere, ko vam bo zmanjkalo energije za petje pesmic in pripovedovanje pravljic, pa si pomagajte z glasbeno uspavanko. 

Na Youtubu smo za vas poiskali izbor najlepših glasbenih uspavank, ob katerih obstaja nevarnost, da boste zaspali tudi vi, ne le dojenček.

 

1. Klasika

Dojenčki znanstveno dokazano radi poslušajo klasično glasbo. Četudi sami morda niste ljubitelj tovrstne glasbe, vas bodo te Brahmsove uspavanke zagotovo prepričale ter morda skupaj z dojenčkom zazibale v sproščen in umirjen spanec.

 

 

2. Pravljične uspavanke

Tele Disneyeve uspavanke bodo navdušile vse ljubitelje Disneyevih risank. Najlepše in nežne melodije iz najlepših Disneyevih risank bodo dojenčka odpeljale v čarobni in pravljični svet sanj.


 

PREBERITE TUDI: Glasba vpliva na otrokov razvoj

 

3. Uspavanke z zvoki iz narave

Večina dojenčkov obožuje zvoke narave - od šumenja vode in nežnega žvrgolenja ptičkov do šelestenja listov in zvokov dežja. Pri teh uspavankah z zvoki narave bodite pozorni, da vas ne bo zmanjkalo pred dojenčkom.

 

 

4. Uspavanke s sproščujočo frekvenco 432 Hz

Frekvenca 432 Hz je naravna frekvenca planeta ter človeškega telesa in možganov, ki pomaga uravnotežiti obe možganski polovici, zato je znana kot frekvenca sproščanja. Dojenčku zato čim večkrat privoščite uspavanke s frekvenco 432 Hz.

 

 

5. Mozart za razvoj dojenčkovih možganov

Zagotovo ste že slišali, da Mozartova glasba znanstveno dokazano pomaga pri razvoju dojenčkovih možganov. In ker možgani niso zadolženi samo za to, kako pameten do dojenček, temveč njegov celoten razvoj, so Mozartove uspavanke vedno super rešitev za uspavanje, ko tudi starši potrebujejo več počitka.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
10
Vodene koze ali norice: kako otroku pomagati
Preverite, kako dojenčku ali otroku pomagati (o)lajšati srbenje in pospešiti celjenje mehurčkov oziroma kože na povsem n...
5
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...
4
10 smešnih situacij utrujenih mamic
Vsaka mamica vam lahko pove, da je materinstvo najlepše, pa tudi najtežje hkrati. Preberite resnične in zelo smešne situ...
4



Novorojenček: Prvi dnevi doma
Porod je za vami, zdaj pa je čas, da se navadite na novo življenje s svojim dojenčkom. Poskrbite za dobro prehrano in či...
Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?