|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

AKTUALNO

V petih letih kar 23 mladoletnikov naredilo samomor

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 21.2.2024
image

Med mladimi se pojavljajo vedno hujše duševne stiske. Povečuje se število samomorov in tudi poskusov samomora – samo lansko leto je bilo poskusov kar 569. Pred nekaj tedni so zaradi tega v šolskem centru Ljubljana sneli kljuke z oken.

MOTORIKA IN RAZVOJ

VIDEO: Ne pustite dojenčka, da joka!

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 2.1.2024
image

Poglejte si, kaj se dogaja v dojenčkovih možganih, ko ga pustimo jokati in razumeli boste, zakaj ni dobro pustiti dojenčka, da neutolažljivo joče.

DUŠEVNO ZDRAVJE

Poporodna otožnost

Avtor: Helena Mlakar | 31.12.2023
image

Tretji dan po porodu otročnice pogosto doživljajo poporodno otožnost. So jokave, menjajo razpoloženje, so žalostne. Poporodna otožnost ni poporodna depresija.

DUŠEVNO ZDRAVJE

Ko materinstvo boli

Avtor: Studio 12 | 29.12.2023
image

V Sloveniji vsako leto zaradi hujše depresivnosti in/ali tesnobe trpi od 2.000 do 4.000 žensk po porodu. Oglejte si video prispevek o poporodni depresiji pri ženskah v Sloveniji.

DUŠEVNO ZDRAVJE

Praznična otožnost

Avtor: Helena Primic | 26.12.2023
image

Prazniki v veliko ljudeh sprožijo tako melanholijo kot depresijo. Med njimi je tudi veliko takšnih, ki na videz delujejo veseli in srečni, znotraj sebe pa skrivajo vse te "nepraznične" občutke.

TEŽAVE Z ZANOSITVIJO

Zanositev: Kako ostati pozitivna?

Avtor: Helena Primic | 14.8.2023
image

Nikar ne dopustite negativnim mislim, da vas prevzamejo in odpeljejo v tisti najbolj črni scenarij, po katerem nikoli ne bosta imela otrok.

ŽIVLJENJE NOSEČNICE

Predporodna depresija

Avtor: Lucija Smerdel in Petja Kovačevič | 20.3.2023
image

Veliko žensk doživlja stisko že med nosečnostjo, predvsem zaradi strahu pred porodom in materinstvom. Gre za predporodno depresijo.

OTROKOV RAZVOJ

Samomori med otroci so pogostejši

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 30.5.2022
image

V Sloveniji poteka prva nacionalna kampanja proti stigmatizaciji duševnega zdravja, in sicer pod geslom: Nisi okej? Povej naprej.

image

»Ko sem pogledala spečega sina, nisem čutila ničesar drugega, kot veliko breme. Počutila sem se izgubljeno in izdano. Bila sem osamljena, nikjer ni bilo nikogar, ki bi mi podal roko in me potegnil na svetlo …«

image

Poglejte znan eksperiment Zamrznjen obraz iz leta 1975, ki ga danes uporabljajo kot standarden test za različne vplive na dojenčkov razvoj zdrave navezanosti in odnosov z drugimi.

STRAN 1 OD 3

Srčne mamice
photo
Skupina štirih mamic - Nina Berložnik, Natalija Škerl, Ines Bradeško in Mateja Čadež - se je odločila nekaj svojega pros...
Prav poseben obisk Božička za vse otroke
Prihaja najbolj praznični čas v letu, ki zaradi covidnih razmer zagotovo ne bo doživet enako, kot smo vajeni. Ampak brez...