|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

AKTUALNO

V petih letih kar 23 mladoletnikov naredilo samomor

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 21.2.2024
image

Med mladimi se pojavljajo vedno hujše duševne stiske. Povečuje se število samomorov in tudi poskusov samomora – samo lansko leto je bilo poskusov kar 569. Pred nekaj tedni so zaradi tega v šolskem centru Ljubljana sneli kljuke z oken.

DUŠEVNO ZDRAVJE

Praznična otožnost

Avtor: Helena Primic | 26.12.2023
image

Prazniki v veliko ljudeh sprožijo tako melanholijo kot depresijo. Med njimi je tudi veliko takšnih, ki na videz delujejo veseli in srečni, znotraj sebe pa skrivajo vse te "nepraznične" občutke.

ZAPLETI IN SPLAV

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12. tednom?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 12.11.2023
image

V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju.

MATERINSTVO

Kako se živi brez mame? Težko. A nekateri morajo

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 2.11.2023
image

Kako živeti brez srca, pod katerim ste dihali in rasli, preden je svet postal nepredvidljiv.

DRUŽINA

Kako otrok razume in občuti smrt?

Avtor: Janja Frelih Gorjanc, univ. dipl. psih., spec. ZDT, Inštitut Krog | 31.10.2023
image

Otrok smrti ne razume, kakor je do konca ne moremo razumeti niti odrasli. Zaradi tega nerazumevanja tudi ne more v polnosti čutiti bolečine, žalosti slovesa in dokončnosti.

ZAPLETI IN SPLAV

Globoke rane izgube nosečnosti

Avtor: Jasmina Mihnjak, psihologinja | 23.10.2023
image

Izguba nosečnosti povzroči edinstveno vrsto žalosti, ki zahteva čas, sočutje in posebno podporo za pare, ki se soočajo s takšno bolečino.

ODNOSI V DRUŽINI

10 stavkov, ki jih NIKOLI ne smete reči svojemu otroku

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 17.10.2023
image

Ko imate opravka z otrokom, je zelo pomembno, da se vzdržite uporabe žaljivih besed, ki bi lahko prizadele njegovo osebnost. Takšni stavki, čeprav se vam morda ne zdi tako, lahko pustijo trajne posledice na otrokovi osebnosti in ogrozijo vajin odnos.

image

Vsaka smrt zahteva proces žalovanja. Pa ni važno, koliko tednov ali mesecev je bil star še nerojen otrok oz. ali je že bil podoben dojenčku ali ne. Kako se soočiti z žalostjo ob izgubi? Kako podpreti žensko, ki je izgubila dojenčka v nosečnosti?

RESNIČNE ZGODBE

Poslovila sva se od 4. in 5. sina

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 2.9.2023
image

Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si eno srce. Imela sva priložnost preživeti le nekaj ur z njima, a za vse nas zelo dragocenih in neprecenljivih.

UMETNA OPLODITEV

Resnična zgodba: Bom nekoč tudi jaz rodila?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 29.8.2023
image

Všeč mi je, ko vidim nosečnico, verjamem v njen nasmeh, verjamem, da je lepa in da se veseli novega življenja - svojega življenja, in me vedno znova pripelje do vprašanja - ali bom kdaj? Nisem ljubosumna, nimam razloga, čakam na svojega angela.

STRAN 1 OD 4

Prav poseben obisk Božička za vse otroke
Prihaja najbolj praznični čas v letu, ki zaradi covidnih razmer zagotovo ne bo doživet enako, kot smo vajeni. Ampak brez...
Novi Lino koledar - 2012
photo
Tudi letos je medvedek Lino za svoje prijatelje pripravil Lino koledar. Vsak mesec v letu prinaša pravljico, ki kaže, ka...