|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kako ostati pozitivna, medtem ko se trudiš zanositi?

Helena Primic, 14.8.2023
Nikar ne dopustite negativnim mislim, da vas prevzamejo in odpeljejo v tisti najbolj črni scenarij, po katerem nikoli ne bosta imela otrok.

image
Pozornost usmerita na vajinega prvega otroka - partnerstvo.
/11


Če se s partnerjem že nekaj časa truditi zanositi, pa tiste čudežne črtice še kar ni, in imata za sabo morda že kakšno neuspelo nosečnost ... ni čudno, da je včasih težko ostati pozitiven. Pa čeprav se vsi zavedamo, kako je pozitiven odnos pomemben tudi, ko gre za zanositev.

Zato vam predstavljamo pet trikov, ki vama bodo pomagali ostati pozitivni medtem, ko se trudita zanositi.

 

1. Stran od negativnih misli

Je bil nosečnostni test spet negativen? Nikar ne dopustite negativnim mislim, da vas prevzamejo in odpeljejo v tisti najbolj črni scenarij, po katerem nikoli ne bosta imela otrok.

To je bil le en poskus, pred vami pa je še ogromno priložnosti in možnosti za to, da bosta tudi vidva nekoč starša!

Zato se zavestno odločite, da boste pregnali vsako negativno misel o nosečnosti in otroku, ki se bo pojavila v vas, in se vsakič spomnite na to, da je zanositev proces, ki včasih traja malo dlje.

 

PREBERITE TUDI: 5 prednosti pozne zanositve

 

2. Uživajta v procesu "delanja otroka"

S partnerjem poskusita ves proces "izdelovanja otroka" narediti zabaven in kdaj tudi humoren. Kdo pa pravi, da mora biti merjenje bazalne temperature, računanje plodnih dni in seks na tisti "pravi" dan dolgočasna in naporna dolžnost, ki jo je pač treba opraviti, da zanosite?

Celoten proces z vsemi nujnimi elementi vzemita kot skupno igro, ki vama bo slej kot prej prinesla čudovito nagrado - dojenčka. Bolj, ko se bosta skupaj zabavala, prej bosta spočela, saj je tudi znanstveno dokazano, da večja sproščenost in igrivost pozitivno vplivata na zanositev.  

 

3. Namesto tuhtanja se zaposlita s prijetnimi aktivnostmi

Preveč časa za tuhtanje in analiziranje, zakaj nama spet ni uspelo, gotovo ne bo pomagalo. Zato se čim bolj zaposlite z dejavnostmi, ki jih radi in z veseljem počnete.

Pojdita s partnerjem na potovanje, pa četudi le za vikend. Obiščita tisti muzej ali sorodnika, za katerega nikoli ni dovolj časa. Privoščita si mini prenovo stanovanja ali si omislita hišnega ljubljenčka, ki bo zapolnil vse vajine proste trenutke. 

Tako bosta ves ta čas čakanja preživela v pozitivnih občutkih ter morebiten (ponovni) neuspeh lažje sprejela mirneje in manj prestrašena. Saj bosta v vajinem življenju v dvoje neizmerno uživala.  

 

PREBERITE TUDI: Želita zanositi? NE počnita tega!

 

4. Usmerita se na vajin čudovit odnos

Čeprav sta se odločila za otroka in si ga močno želita, vajino pozornost usmerita nazaj na vajinega prvega otroka - vajino partnerstvo. Proslavita vajino ljubezen vsak dan - z jutranjim ljubečim poljubom, s povabilom na zmenek "kar tako" in z globokimi srčnimi pogovori dolgo v noč.

Res je, starševstvo je ena izmed najlepših življenjskih nalog in ko enkrat postanemo starši, smo starši za vedno. Pa vendar otroci pridejo v našo družino "na obisk" le za kratek čas in so tako rekoč ves čas na odhodu. Česar se morata starša vedno zavedati, da ju ne doleti "sindrom praznega gnezda", ko otroci odidejo od doma.

Zato vajin partnerski odnos kljub želji po otroku postavita na pravo mesto - v središče vajinega srca.   

 

5. Poiščita si podporo parov z enakimi težavami

Če smo povsem iskreni, nosečnica ali mamica z dojenčkom v naročju ni ravno pravi naslov za tolažbo, če imata s partnerjem težave z zanositvijo. Lahko vama namreč nudi čustveno podporo, toda ne more pa vaju zares razumeti.

Zato si poiščita podporno skupino parov s podobnimi težavami na spletu, forumih ali skupinah za samopomoč. Zares je v veliko olajšanje, ko lahko odkrito spregovoriš tudi o vseh tistih "grdih" občutkih, ki spadajo k težavam z zanositvijo - kako te je zabolelo, ko ti je prijateljica povedala veselo novico, kako te zaboli pogled na vsako nosečnico ter kako zavidaš tisti mami s tremi otroki, ki je že četrtič noseča, in nikakor ne razumeš, kje je tu pravica.

Vse to so normalni občutki, ki jim je treba dati prostor za mizo, saj poleg njih ležijo tudi vsi tisti čudoviti občutki, ki jih prebuja misel na dojenčka. Pa četudi je to sosedin dojenček.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

To je najboljša starostna razlika med otroki
Strokovnjaki so ugotavljali, kako manjša, srednja in večja starostna razlika med otroki vpliva na mamo, otroke oziroma v...
11
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
5
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
5
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
4



Biokemična nosečnost: ko zarodek umre tako...
Biokemična nosečnost je izguba plodu v zelo zgodnji nosečnosti, simptomov skoraj ni. Večina žensk sploh ne bi vedela za ...
Znaki, ki kažejo, da imate preveč "moš...
Ko gre za žensko neplodnost, je večkrat težava v preveč kot premalo testosterona. V članku preverite, kateri so znaki, d...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?