|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Vajine skupne priprave na nosečnost

Helena Primic, 10.4.2024
Te priprave bodo ne le povečale možnosti za nosečnost, temveč bodo tudi okrepile vajino ljubezen in vaju tako še bolje pripravile na novega družinskega člana.

image
Zakaj se ne bi rekreacije lotila skupaj?
/11


Priprav na nosečnost se lahko lotita s partnerjem skupaj. In tako še dodatno povečata možnosti za hitrejše spočetje in zdravega otroka.

Poleg tega vaju bodo te priprave dodatno povezale, okrepile vajino ljubezen in vaju tako še bolje pripravile na novega družinskega člana.

 

1. Konec kajenja!

Če si želita otroka, je tako za bodočo nosečnico kot bodočega očeta več kot smiselno, da se končno poslovita od cigaret in kajenja. Oba!

V resnici je v dvoje lažje, saj si lahko med sabo pomagata v tistih kriznih trenutkih, ko je vonj po cigareti tako zelo omamen.

 

2. Skupaj se rekreirajta

Občutek, ko se skupaj s partnerjem vrneš iz teka, kolesarskega izleta ali ure badmintona, je edinstven. Preživel si zabaven čas skupaj s partnerjem, hkrati pa se pri tem dobro razmigal in nadihal svežega zraka. Skupaj lahko skočita tudi pod tuš in morda je vajin prvi otrok bliže kot sta načrtovala. 

 

3. Pojdita na skupno dieto zdrave prehrane

Tudi, ko gre za zdravo prehrano, nam po navadi zmanjka samodiscipline. Zato je dieta v dvoje odlična rešitev - ne morete se prenašati naokrog, saj je tukaj še en par oči. Hkrati pa si lahko med sabo pomagata, ko vaju bodo zagrabile pregrešne skušnjave. Če si pa včasih (pa res le včasih!) skupaj vendarle privoščita kakšno sladico, pa tudi ne bo konec sveta in vajina dieta ne bo padla v vodo. Poleg tega lahko s hrano tudi vplivata na večjo plodnost!

 

PREBERITE TUDI: Pripravita energijski prostor za otroka

 

4. Načrtno se skupaj sproščajta

V sodobnem ritmu nam kar nekako zmanjka časa za sprostitev. Še posebej parom brez otrok, ki se jim mora ves čas nekaj dogajati. Zato si načrtno vzemita čas za sproščanje - tako skupaj kot vsak zase. Predvsem to sproščanje v dvoje je včasih težko, če je par bolj aktivne vrste in težko samo leži sredi travnika ali opazuje sončni zahod. Potrudita se in videla bosta, kako zelo dragoceni so ti trenutki tudi za vajin partnerski odnos.


5. Zmanjšajta količino alkoholnih pijač

Če je smiselno kajenje povsem opustiti, to ne velja za alkohol. Toda vsekakor pa je smiselno, da skupaj zmanjšata njegovo količino. Alkohol slabo vpliva tako na moško plodnost kot lahko škodljivo vpliva na razvoj otrok, če pride do nosečnosti, za katero še ne veste. Če ne želita javno oznaniti, da načrtujeta otroka, se lahko zgovorita, da sta skupaj začela bolj zdravo živeti in zato odslej pijeta manj alkohola.

 

6. Privoščita si sanjski odmor

Se še spomnite tistih sanjskih počitnic ali izleta, o katerem sanjarita že leta, pa nikoli ni dovolj časa, denarja ali je destinacija enostavno predaleč? Zberita pogum, čas in vse, kar je potrebno, ter se končno odpravita na svoje morda še zadnje počitnice v dvoje. Pa ne pozabita na fotodokaze, da jih bosta lahko pokazala svojim otrokom in vnukom. 

 

PREBERITE TUDI: Ko "delanje otroka" postane stres

 

7. Obudita romantiko in poželenje

Če želita zanositi, brez seksa seveda ne bo šlo. Toda namesto rutinskega seksa se raje posvetita temu, da obudita romantiko in poželenje. Na način, ki vama ustreza. Ki v vajinih žilah močno požene kri.

Ponovno se odpravita na zmenek, si pomagajta pri slačenju oblačil, se obdarita z drobnimi pozornostmi, se presenetita z nagajivim SMS-jem ... si predstavljajta, da sta se šele spoznala.

http://www.ringaraja.net/clanek/pripravita-energijski-prostor-za-otroka_8720.html

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
10
Ponovna zanositev: Idealen premor med nose...
Načrtujeta drugega oziroma naslednjega otroka, pa se sprašujeta, kakšen je idealen in najbolj zdrav premor med nosečnost...
5
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
5
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
5



Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...




Zanositev
Anjuša

Kako dolgo po končanem jemanju kontrac.tablet ste zanosile?

1 mesec (41%)

2 meseca (59%)


Število vseh glasov: 171

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!