|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Petkova ideja za vikend: Romantični vikend samo za vaju na Krasu

Helena Primic, 15.11.2019
Če s partnerjem obožujeta provansalsko in toskansko romantiko, vama zanju ni treba odpotovati v Francijo in Italijo, saj vaju čaka tako rekoč pred pragom - na Krasu.

image
Ne pozabita na vajinega prvega otroka - vajino partnerstvo!
/11


Starši vemo, da si je ob otrocih enostavno treba vzeti čas tudi "samo za naju". Ker pa nam ob otrocih po navadi kronično primanjkuje časa, smo za vas pripravili posebno petkovo idejo - romantični vikend samo za vaju na Krasu.

Vse, kar potrebujeta je varuška za dva dni in eno noč, ščepec avanturističnega duha in hrepenenje drug po drugem.

 

PREBERITE TUDI: Partnerstvo po rojstvu otroka - Na pomoč, izgubljam svojo partnerko!

 

Če s partnerjem obožujeta provansalsko in toskansko romantiko, vama zanju ni treba odpotovati v Francijo in Italijo, saj vaju čaka tako rekoč pred pragom - na Krasu.

Neokrnjena narava, kamen, mediteranska klima, butične gostilne in apartmaji, skriti kraški zakladi ... Naj se avantura po Krasu v dvoje prične!

 

Srednjeveški Štanjel

Prvi cilj vajinega romantičnega vikenda je Štanjel, kjer se poleg sprehoda po Štanjelskem gradu in ozkih mestnih uličicah, ogleda kraške hiše ter obvezne degustacije pršuta obvezno pofografirajta na znanem mostičku v Ferrarijevem vrtu. Morda pa bo sledilo tudi kakšno presenečenje v obliki zaročnega prstana ...

Štanjel

Če imata oba rada več gibanja, se obvezno odpravita na sprehod po krožni panoramski Fabijanijevi poti. Sestavlja jo več različnih, med seboj povezanih odsekov sprehajalnih poti, tako da si lahko sestavita pol- ali več-urno pot po čudoviti in umirjeni naravi. Kakšen balzam za starševske živce!

 

Tradicija in domačnost minivasice Pedrovo

Za pravo doživetje Krasa je seveda treba obiskati avtentično kraško vasico. Dobrih deset kilometrov od Štanjela vas čaka minivasica Pedrovo, ki je bila že povsem zapuščena, zadnja leta pa jo mladi ponovno obujajo od mrtvih, tako da se lahko pohvali tako z ekološkim turizmom kot novim muzejem in številnimi tradicionalnimi dogodki. 

Parkirata lahko tik pred vstopom v vasico in se na čisto pravo kraško kosilo pri Toncevih, h kateremu spada seveda tudi najboljše kraško vino (katero je to, bosta morala presoditi sama), odpravita kar peš.

Čeprav gre za kraško pokrajino, čez vasico Pedrovo piha topla mediteranska klima. Če bo pa vendarle zapihala burja, se pa le močno stisnita skupaj ter skrijta drug drugemu v ljubeč in varen objem. 

 

PREBERITE TUDI: Romantika ob otroku

 

Za poseben par Hiša posebne sorte

V Hiši posebne sorte boste dobili zagotovilo, da je lahko vrhunska turistična ponudba tudi zelo skrita pred svetom. Nad njihovo ponudbo bosta še posebej navdušena, če obožujeta ekološko hrano in vse, kar je povezano z zdravim načinom življenja. Poleg domače, pa vendar ekološko osveščene hrane vas namreč prefinjena in zdravju prijazna ponudba čaka tudi v apartmajih in sobah. Pravzaprav na vsakem koraku v tej posebni hiši. 

Hiša posebne sorte

Odločita se lahko tudi za masažo in Bownovo terapijo ali se za naslednji dan dogovorita za voden sprehod po bližnji okolici, na katerem vaju bodo spremljali vinogradi, potočki in svež gozdni zrak.

Obisk Hiše posebne sorte deluje še posebej blagodejno na vse utrujene in izčrpane starše, ki si v vsakdanu težko ukrademo čas zase in zgolj držanje za roko.

 

Zabavni in poučni postanki za tiste pare, ki imajo radi več akcije

Če pa si poleg počitka in sprostive v dvoje želita privoščiti tudi kakšno zanimivo in poučno dogodivščino, imata na tem delu Krasa na voljo kar nekaj različnih možnosti.

Ali sta vedela, da imamo v Divači, v rojstni hiši slavne slovenske in prve filmske zvezde Ite Rine oziroma Škrateljnovi domačiji Muzej slovenskih filmskih igralcev? V muzeju bosta poleg dveh stalnih razstav našla celo plakat za film Kekec v Kitajščini! Vsekakor obvezen postanek za vse ljubitelje filma.

Če sta bolj romantične sorte in rada raziskujeta zgodovino, se ustavita v Lipici in podajta na vožnjo s kočijo po poti Živega muzeja Krasa. Ljubitelji slovenske zgodovine boste gotovo navdušeni tudi nad Pomnikom braniteljem slovenske zemlje, kjer bosta na vrhu razglednega stolpa Cerje morda zagledala tudi Triglav. Za pikico na i lahko skupaj posadita drevo za Cerje in tako pomagata obnoviti Park miru na Cerju, ki je med 21. in 22. avgustom letos doživel velik požar, ki je pokosil skoraj sto hektarjev gozdnih površin zaščitene narave goriškega Krasa.

Lahko pa se ustavita v Sežani - v Botaničnem vrtu Sežana oziroma vrtu ob vili Mirassaso, ki je zgrajen po merilih tedanjih italijanskih meščanskih vrtov in še danes hrani številne eksotične rastline, stare 80 do 90 let, in mogočna drevesa, nekatera tudi starejša od 130 let. Ob parku je nastal tudi estetski Interpretacijski center kraške vegetacije, ki pritegne tudi tiste, ki niso navdušeni nad rastlinskim svetom. 

Botanični vrt Sežana

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
7
Stike lahko omejuje izključno sodišče!
Varuh človekovih pravic starše opozarja, da lahko stike med starši in otroki omejuje izključno sodišče, četudi jih je ce...
5
Roke: od pesti do prijemanja
Otrok se rodi z majhnimi ročicami, ki niso sposobne preciznih gibov. Poleg močnega prijemalnega refleksa z drobnimi prst...
4
Vodene koze ali norice: kako otroku pomagati
Preverite, kako dojenčku ali otroku pomagati (o)lajšati srbenje in pospešiti celjenje mehurčkov oziroma kože na povsem n...
4



Lepe misli o mami
Nič ni narobe, če si lepo misel sposodimo od drugih, lahko pa nam je navdih za lastne besede, zato smo zbrali nekaj čudo...
Bom s tem početjem razvadila otroka?
Ali so pogosto pestovanje in nošenje, odzivanje na dojenčkov jok, dojenje na zahtevo ali skupno spanje, razlogi zaradi k...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?