|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Zaradi posledic obsežnih poplav, ki so nedavno prizadele Slovenijo, so številni prebivalci utrpeli hude posledice in se soočajo s številnimi stiskami. Zato so pri NIJZ vzpostavili mobilni tim strokovnjakov.

DRUŽINA

Festival duševnega zdravja

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 15.5.2023
image

Na NIJZ se pridružujejo obeležitvi Slovenskega leta duševnega zdravja z organizacijo vseslovenskega Festivala duševnega zdravja. Ta se bo odvijal v četrtek, 18. maja 2023, med 10. in 19. uro, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

ZDRAVA PREHRANA

Skoraj vsak četrti otrok v Evropi je debel

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 27.3.2023
image

Eden od razlogov za to je nezdrava hrana.Zmanjšanje škodljivega trženja prehrane otrokom, izboljšanje sistema javnih naročil zdrave prehrane v javnih ustanovah in preoblikovanja živil so glavni cilji evropskega projekta skupnega ukrepanja Best-ReMaP.

OTROKOV RAZVOJ

Samomori med otroci so pogostejši

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 30.5.2022
image

V Sloveniji poteka prva nacionalna kampanja proti stigmatizaciji duševnega zdravja, in sicer pod geslom: Nisi okej? Povej naprej.

POROD

Število rojstev zopet narašča

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 22.1.2022
image

V letu 2021 je bilo v slovenskih porodnišnicah 1,4% več rojstev kot v letu 2020.

image

Nemedicinske zaščitne maske lahko služijo samo kot pomoč pri varovanju okolice pred kapljicami sline uporabnika, s čimer se lahko prepreči, da bi te kapljice dosegle druge osebe oziroma predmete v bližini.

AKTUALNO

Telefon za vse, v stiski zaradi epidemije

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 25.11.2020
image

080 51 00 je brezplačna telefonska številka namenjena vsem osebam, ki zaradi danih razmer občutite psihično stisko zaradi epidemije COVID 19.

AKTUALNO

Navodila za prvi teden šole: Maske za vse

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 31.8.2020
image

Zadnja priporočila NIJZ za prvi teden šole so, da je uporaba mask v skupnih prostorih priporočljiva za vse učence, starejše od šest let.

image

Kako bo potekal pouk v šolah v prihajajočem šolskem letu 2020/2021, smo preverili v aktualni knjižici Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki je nastala v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo in NIJZ.

image

Uporaba zaščitne maske, bodisi kupljene ali narejene doma, je priporočljiva, celo obvezna v številnih državah po svetu. Vendar zdravniki opozarjajo, da je potrebno biti pri uporabi zaščitne maske na otroškem obrazu previdnejši.

STRAN 1 OD 2

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?