|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Kdaj je treba k zdravniku, ko ima otrok drisko ali/in bruha, smo vprašali dr. Jerneja Dolinška, ki nam je zaupal tudi nekaj najpogostejših napak, ki jih pri teh težavah počnemo starši.

SIMPTOMI IN BOLEZNI

Pogoste bolezni dojenčka

Avtor: Petra Bališ | 6.1.2024
image

Starši se pogosto zalotimo pri razmišljanju, da ne želimo poklicati zdravnika, da si ne bi naredili "sramote", če z otrokom ni nič narobe. Nikar! Kadar mislite, da je otrok bolan, pokličite zdravnika. Pomagajte si z našim seznamom pogostih bolezni.

image

Zelo pomembno je, da otrok z drisko ves čas pije, da ne pride do izsušitve. Najbolje pa je, da drisko pri otroku poskušamo preprečiti.

image

Preverite nasvete za enostavne domače pripravke, s katerimi si lahko pomagate, ko dojenček ali otrok dobi drisko.

O ŽIVILIH

Jedi, ki ustavljajo drisko

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 25.6.2023
image

Preverite, s katerimi jedmi lahko preženete drisko pri otroku, ki pogosto spremlja gripozna in virusna obolenja oziroma je pogost spremljevalec dopustniških dni.

BOLEZNI IN STANJA

Otrok je dehidriran. Kako ukrepamo?

Avtor: Tina Južnič | 1.5.2023
image

Toplejše vreme, otroška razposajenost in igrivost lahko hitro pripeljejo do lažje dehidracije. V primeru, da ima otrok poleg tega še drisko, morate obvezno poskrbeti za dovolj tekočine. Kako pa vemo, kdaj je otrok dehidriran in kako ukrepamo?

image

Majhen, nebogljen dojenček, ki ti ne more povedati, kje ga boli in kaj bi jedel, pil. Na drugi strani pa prestrašeni starši, ki upajo, da bo bolezen čim hitreje minila. Danes tega ne bi bilo, hči bi bila zaščitena s cepljenjem …

image

Vzrokov, da otrok dobi drisko, je veliko. Najpogosteje pa je bolezen infekcijske narave. Ta je zelo nalezljiva, zato je potrebna povečana higiena, paziti pa je potrebno tudi, da ne pride do dehidracije.

image

V zelo zgodnjem dojenčkovem obdobju je mogoče cepljenje proti rotavirusom. Če otrok zboli za drisko, je zelo pomembno, da izvajamo ukrepe preprečevanja in širjenja črevesnih nalezljivih bolezni.

BOLEZNI IN STANJA

Driska pri otroku

Avtor: Neli Bizjak, dr.med. | 11.5.2011
image

Driska in bruhanje sta poleg zaprtja najpogostejši prebavni motnji pri otrocih. Pri otrocih nastane driska največkrat zaradi akutne črevesne okužbe. Preverite, kako se spopasti z drisko.

STRAN 1 OD 2

Ko se rodi otrok, se rodi mama
Danes ponosno predstavljam intimno otroško olje, ki je rezultat moje ljubezni do mojega otroka in moje zaščite do nje, k...
Kožica na lulčku: kaj morajo vedeti starši...
Skoraj vsi dečki se rodijo z ozko kožico, ki je pritrjena na glavico penisa. Nekatere starše po nepotrebnem skrbi, da od...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?