|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Ali polna luna res vpliva na začetek poroda? Se lahko v nosečnosti kopam? Ringarajina strokovnjakinja, doula Špela Peternel je za portal Ringaraja odgovorila na nekaj najpogostejših vprašanj nosečnic. Preberite si odgovore.

POROD

To so vaše pravice v porodnišnici

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 7.3.2024
image

Še vedno obstajajo zgodbe, izkušnje iz porodne sobe, ko porodnice opisujejo popolno neupoštevanje njihovih želja oziroma kar teptanje njihovih pravic. Doula Marina je takole pojasnila, kakšne so vaše pravice.

image

Ali je res, da ima nerojeni otrok veliko las, če vas v nosečnosti peče zgaga? Je res, da v nosečnosti ne smete obešati perila, ker bi se lahko zaradi tega otroku popkovina zavila okrog vratu? Preberite si, kaj drži in kaj ne.

SPREMLJEVALCI PRI PORODU

BLOG: Kaj dela doula?

Avtor: Tadeja L. Hoyos (prof. glasbe in doula) | 31.8.2023
image

Kaj dela doula? Včasih nič. Včasih ogromno. Včasih traja porod 3 ure, včasih 48 ur. In veste kaj? Oboje je OK.

image

Mamice včasih tarnajo, da dojenček noče zaspati sam. Da ga uspava le dojenje. Bojijo se, da se bo dojenček razvadil. A kot pravi svetovalka za dojenje in doula Martina Judež, je dojenje tudi uspavanje.

image

V mesecu avgustu sem bila z dulo Iviano Dilove prisotna na prav posebnem obredu, ki ga je mamica poimenovala »Ceremonial Praznovanje materinstva«. Mamica si je zaželela na poseben način obeležiti svoje tri porodne izkušnje, ki so bile zelo različne.

image

V mesecu marcu je z delovanjem začelo združenje Moja dula - Združenje za podporo ženski in družini, v katerem deluje pet usposobljenih in izkušenih obporodnih spremljevalk.

SPREMLJEVALCI PRI PORODU

Kaj resnično dela doula?

Avtor: Špela Peternel | 6.2.2014
image

Doula (izg. dula) je izkušena oseba, ki spremlja žensko ali par v času nosečnosti, poroda in po porodu in ji/jima je v veliko oporo. Tokrat jo predstavljamo nekoliko drugače!

POROD

Oddaja o naravnem rojstvu - 2. del

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 2.4.2013
image

Vabljeni k brezplačnemu poslušanju 2. dela pogovora z doulo Nino Jenšterle. V tokratni oddaji bo govora o prvih urah z novorojenčkov, porodni bolečini, porodni hiši in še o marsičem drugem. Ne zamudite - sreda, 17. april 2013, ob 20. uri!

image

Doula Martina Judež je za portal Ringaraja povedala svojo izkušnjo o porodnišnici Brežice. Preberite si, kako pri njih poteka porod.

STRAN 1 OD 2

Sedem razlik med nosečnostjo in PMS
Simptome, kot so povečan apetit, občutljive dojke in razdražljivost pogosto povezujemo s PMS, a zelo podobni simptomi se...
Kako se računajo tedni in meseci v nosečno...
Dnevi, tedni, meseci, tromesečja? Če ste zmedeni, niste edini. Medtem ko nekateri govorijo o nosečnosti, ki traja 9 mese...