|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

POROD

Je porod res takšen, kot ga prikazujejo v filmih?

Avtor: Helena Mlakar | 17.3.2024
image

Najbrž ste že kdaj zasledili popoln porod, kot ga prikazujejo v filmu. Nosečnica rodi brez težav, takoj po porodu je popolna, ima brezhibno pričesko, vitek pas, naličena je. Pa je res tako?

image

Fotografija, ki jo je mamica objavila na družabnem omrežju se je hitro razširila med uporabnike, saj jo je na svojem zidu delilo že več kot 120 tisoč ljudi. Zakaj? Ker prikazuje resničnost: žensko v svojem najbolj ranljivem trenutku, po porodu.

POROD

To so vaše pravice v porodnišnici

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 7.3.2024
image

Še vedno obstajajo zgodbe, izkušnje iz porodne sobe, ko porodnice opisujejo popolno neupoštevanje njihovih želja oziroma kar teptanje njihovih pravic. Doula Marina je takole pojasnila, kakšne so vaše pravice.

ODNOSI V DRUŽINI

Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?

Avtor: Janja Frelih Gorjanc, univ. dipl. psih., spec. ZDT, Inštitut Krog | 20.1.2024
image

S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s starimi starši je pomemben v življenju mlade družine in življenju otrok (vnukov), katerega meje pa je vseeno treba določiti. Kako?

image

Nenadoma, prvič v mojem življenju, mi ni bilo pomembno, kaj si mislijo drugi. Ko sedaj gledam za nazaj, mislim da je to bil trenutek, ko sem začela razmišljati kot mama.

VZGOJA IN RAZVOJ

Kaj pa stari starši?

Avtor: Miriam Kalan | 30.10.2023
image

Dragi starši, otroci zares so vaši in tako tudi pravica in dolžnost, da jih vzgajate. Vsekakor je idealno, če so vaši načini in cilji skladni z vsemi tistimi, ki so prav tako vpleteni v življenje vaših malčkov.

image

Anonimno pismo, ki ga je mama napisala tašči, so objavili na Scary Mommy in mnoge mame so se strinjale z vsako besedo.

VZGOJA IN RAZVOJ

Odraščanje ob babici in dedku za vnuke zelo pomembno

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 26.10.2023
image

Če so stari starši prisotni pri odraščanju vnukov, ti odrastejo v pametnejše in bolj ljubeče osebe, so pokazale študije.

ODNOSI V DRUŽINI

KO MAMA In OČE UMRETA

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 20.10.2023
image

Zaveš se, da nisi več otrok. Ne glede na to, koliko si star, nisi več otrok nekoga. Tega nekoga, ki te ima brezpogojno rad, ni več.

BABICE IN DEDKI

Kako starim staršem razložiti svojo vzgojo?

Avtor: Dr. Petja Kovačevič, Zavod Igrivi svet | 28.7.2023
image

Se sprašujete, kakšen način ubrati, ko je potrebno starim staršem povedati, da nam to, kar počnejo z našim otrokom ni všeč? Ali obstaja kakšna pot, kjer se lahko izognemo nadaljnjim konfliktom? Kako sploh začeti?

STRAN 1 OD 6

Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....
V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...